vrijdag 7 september 2012

ELBOW - DEAD IN THE BOOT




Het is een van de beste band uit Engeland, maar in ons land nog niet echt doorgebroken. Behalve als je ze een keer live hebt gezien, dan ben je verkocht. Ik heb het over Elbow.



Na drie albums wat in de marge te hebben gespeeld kwam de doorbraak met het album The Seldom Seen Kid in 2008 met de meezinger " One Day Like This" , dit prachtige album werd in 2011 gevolgd door Build A Rocket Boys! met dat magistrale nummer " The Birds" er op.

Nu even nog geen nieuw album, maar een album met de B- kanten van de nummers die tot nu toe uit zijn gekomen.

Normaal denk je dan al snel aan een album wat niet de moeite waard is, maar Elbow maakt iedere song met liefde. En dat hoor je.

De B kanten blijven echte Elbow nummers, vaak ingetogen en duidelijk is ook dat de band door Peter Gabriel is beinvloed.

Maar ook de B kanten van Elbow blijven juweeltjes, prachtige songs die heel aardig bij elkaar passen op deze verzamelaar.

Ze hebben trouwens nog genoeg materiaal voor een tweede album.

De band laat op de B kantjes duidelijk horen meer in haar mars te hebben dan de doorsnee band. Daarom is zelfs een B kant van nog beter dan menig regulier album van een artiest.

Een unieke aanvulling op je Elbow collectie of een eerste kennismaking met deze Britten? Het maakt niet uit je krijgt er geen spijt van.

Score : 8 / 10
Beste Songs: Whisper Grass, Lucky with Disease, Lullaby

Geen opmerkingen:

Een reactie posten