vrijdag 8 juni 2012

ULTRAVOX - BRILLIANT



Met het album Brilliant komt er een einde aan meer dan 25 jaar van geen nieuw Ultravox album.
De vraag is , is het het wachten waard geweest?



Wie Ultravox zegt denkt meteen aan de grootste hit van de band 'Vienna'.  Maar dat is niet echt terecht. Zeker begin jaren 80 was de band toonaangevend op het gebied van synthpop/new wave.

Bands als Simple Minds en Duran Duran zijn duidelijk beïnvloed door Midge Ure en de zijnen. Als een van de eerste 'blitz kids' bands wist Midge ook te scoren via een nevenproject ( Visage ' Fade To Grey')

Maar eind jaren 80 viel de band uit elkaar, nu is de band weer bij elkaar en hadden we als eerste de titelsong als single.

Even wennen dat Midge anders zingt maar wat een power song het klinkt fris het klinkt alsof de tijd heeft stil gestaan, maar toch niet gedateerd.

Daarmee is de sfeer van het album goed weer gegeven, de heren hebben een gedegen stukje vakwerk afgeleverd. Niet vernieuwend, ook niet bedoeld om nieuwe fans de winnen. Maar voor de fans van het eerste uur is het weer genieten als vanouds.

De band is bij vlagen theatraal en melodramatisch , maar dat is precies de kracht van de band altijd geweest.

Niet alle stukken zijn even sterk, maar overall is er een zeer degelijk album afgeleverd dat de moeite meer dan waard is. Als de band iets kritischer was geweest op het materiaal was er denk ik een echt meesterstuk afgeleverd.


Toch het wachten wat dat betreft wel waard geweest.

Score : 7,5/10
Beste Songs: Live , Flow,Brilliant, Satellite , Contact


Geen opmerkingen:

Een reactie posten