vrijdag 23 december 2011

BEST OF 2011 TOP 50 ALBUMS: 10 - 1


Eindelijk is het dan zover: de tien beste albums van 2011!!!

10. GENADE - Frank Boeijen
 
De hand van de meester: Frank bewijst met dit album wederom tot de absolute top te behoren in ons land. Hij verstaat de kunst om met steeds minder steeds meer te zeggen. De teksten blijven onnavolgbaar, maar daarom niet minder mooi.

9. FALLEN EMPIRES - Snow Patrol

Met dit album liet Snow Patrol horen echt bij de grote jongens te horen. Een aantal juweeltjes van songs maken het een echte topper in 2011.


8. THE YEAR OF HIBERNATION - Youth Lagoon

Op je 21ste zo'n debuut maken: daar kan je toch alleen maar van dromen. Youth Lagoon laat horen dat de USA toonaangevend is op indie muziekgebied. De video van het jaar heeft-ie al binnen.


7. MYLO XYLO - Coldplay

Ja het is een belachelijke titel en ja het is niet het beste album van Coldplay ooit. Maar toch ook nu weer moet je na een paar keer luisteren de band nageven: wat staan er toch weer sterke nummers op!


6. HURRY UP WE'RE DREAMING - M83

Wat een ongelooflijk goed album heeft M83 toch afgeleverd. Daarmee weer het bewijs geleverd dat er toch nog wel zo iets als indie-dance bestaat.



5. CEREMONIALS - Florence & The Machine

Het is vaak een probleem zo'n tweede album: niet voor Florence. Nog grootser en nog meeslepender nog meer drama zodat er een meer dan voortreffelijke opvolger is aangeleverd.


4. BUILD A ROCKET BOYS! - Elbow

Een prachtig uitgebalanceerd album levert Elbow af. Iedere song is een pareltje. Absolute hoogtepunt; The Birds.


3. HELPNESS BLUES - Fleet Foxes

Ook Fleet Foxes slaagt met glans voor het tweede album. De band slaagt er in een verdieping aan te brengen die maakt dat je ze nergens meer mee hoeft te vergelijken: Fleet Foxes is gewoon uniek.


2. Bon Iver - Bon Iver

Groots door de eenvoud. Bon Iver slaagt er op dit album in een perfecte balans te vinden tussen zoveel mogelijk met zo min mogelijk te zeggen.


1. 50 WORDS FOR SNOW - Kate Bush

Voor de vaste bezoeker geen verrassing: want wat heeft Kate ons dit jaar verrast. Op haar 53ste bewijst ze met dit album de absolute top weer te pakken te hebben en laat ze horen een unieke plaats in de muziekwereld te verdienen. De zeven songs laten duidelijk horen dat een gelouterde Kate klinkt als nooit te voren.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten