zondag 6 oktober 2024

Slowdive - kisses (electronic version 3) [Official Audio]



Slowdive is een Britse shoegaze-band, opgericht in 1989 in Reading, Engeland. De band wordt beschouwd als een van de belangrijkste acts binnen het shoegaze-genre, dat zich kenmerkt door dromerige geluiden, vervormde gitaarpartijen, en atmosferische zang. De oorspronkelijke line-up bestond uit Neil Halstead (zang en gitaar), Rachel Goswell (zang en gitaar), Nick Chaplin (bas), Christian Savill (gitaar), en Simon Scott (drums). Scott verliet de band in 1994, maar keerde terug bij hun reĆ¼nie in 2014.

Hun debuutalbum, Just for a Day (1991), zette de toon voor hun kenmerkende geluid, maar het was hun tweede album, Souvlaki (1993), dat wordt beschouwd als een van de beste shoegaze-albums ooit. Ondanks hun artistieke succes, worstelden ze met commerciĆ«le doorbraak, wat uiteindelijk leidde tot hun uiteindelijke breuk in 1995 na het uitbrengen van het derde album Pygmalion.

Na bijna twee decennia van stilte maakte Slowdive een succesvolle comeback in 2014, gevolgd door een goed ontvangen titelloos album in 2017. Hun muziek heeft in de loop der jaren een cultstatus bereikt, en ze worden vaak gezien als pioniers van de dromerige, melancholische geluiden die synoniem zijn met shoegaze.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten