vrijdag 5 juni 2020

PRIMEUR:Van Bezemwijk - Daarom Ben Ik Hier





Hoewel Van Bezemwijk Daarom Ben Ik Hier lang vóór de coronacrisis opnam, is het nummer toepasselijk op de tijd waar we nu in leven. Songwriters Van Ewijk en Bezemer wilden een nummer schrijven over vriendschap, hechte banden en klaarstaan voor elkaar. Ze schreven het lied op een zomerse middag van kop tot staart in één sessie. Krap anderhalve week later namen ze het al op.



,,Dat frisse van het liedje hoor je er goed in terug. De spontaniteit van die schrijfsessie konden we gelukkig vertalen naar de studio’’’, vertelt zanger en toetsenist Vincent van Ewijk. ,,Tijdens die schrijfmiddag beseften we meteen dat we een liedje in handen hadden dat we móésten opnemen’’, vult medezanger en gitarist Lex Bezemer aan. ,,Dat voelden Vincent en ik intuïtief al aan. Als je Daarom Ben Ik Hier één keer hebt gehoord kun je het gelijk meezingen. Dat is de kracht van het nummer.’’

Het resulteerde in een lied dat toevalligerwijs geheel past in een land dat langzaam uit de lockdown komt. Van Bezemwijk brengt al zingend de woorden die verbinden.

Van bezemwijk maakt een verrassende mengeling van kleinkust en nederpop. De groep wordt vergeleken met The Kik en The Amazing Stroopwafels.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten