woensdag 6 maart 2019

RELEASELIJST RSD19 BEKEND



De lijst met nationale- en internationale releases voor Record Store Day 2019 is zojuist bekend gemaakt. Het is zo mogelijk een nog indrukwekkender lijst dan voorgaande jaren, met exclusieve titels die alleen verkrijgbaar zijn tijdens de tiende editie van Record Store Day Nederland op zaterdag 13 april. Bekijk hier de complete lijst.
Of bekijk de PDF op RSD Releaselijst 2019.

Meer aandacht voor lokaal
Opvallend is dat de releaselijst meer lokale releases dan ooit vertegenwoordigt. Het debuut van Van Dik Hout uit 1994 – met daarop de Nederpopklassieker Stil In Mij – verscheen bijvoorbeeld alleen op CD. Een hiaat dat nu eindelijk wordt opgevuld met een mooi verzorgde (blauwe) dubbel-lp. Opvallend genoeg verscheen ook De Bom van Doe Maar niet eerder op een van hun albums, nu is ie er op 7″single. Nieuw werk is er van ’s Neerlands meest veelbelovende zangeres Nona, maar ook van Krezip en van Next of Kin, een uniek project van Dawn Brothers met o.a. Tim Knol en DeWolff.  En RSD-Ambassadeur De Staat verzorgt tenslotte niet alleen de gratis RSD-single, maar ook een 12″ met unieke Bonus Bubbles.
Internationaal aanbod
Naast lokaal, zitten er uiteraard tussen het internationale aanbod ook weer vele bijzondere titels. Zo kan mee twee verschillende releases van Queen’s meesterwerk Bohemian Rhapsody verwachten, een plaat die het enorme succes van de biopic weer volop in de schijnwerpers staat. Een unieke heruitgave van de originele mono-versie van A Saucerful of Secretsvan Pink Floyd staat op de lijst en de opnames van de psychedelische soulshow van Sly and the Family Stone op Woodstock verschijnen voor het eerst op vinyl. Dat de lijst niet alleen uit klassiekers bestaat bewijzen nieuwkomers als Anderson .Paak, Britse punkers Idles en indieheldin Courtney Barnett.
.

Over Record Store Day
Record Store Day viert dit jaar in Nederland haar tiende jubileum. Na de US en de UK was Nederland het derde land dat deze feestdag voor de platenzaken besloot te organiseren. Inmiddels doen er wereldwijd zo’n 25 landen mee. Record Store Day vindt dit jaar wereldwijd plaats op zaterdag 13 april in meer dan 2.000 platenzaken. In Nederland zijn de RSD releases alleen verkrijgbaar bij deze 100 platenzaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten