vrijdag 23 maart 2018

IJslandse Máni Orrason in april naar Nederlandse concertzalen

AMSTERDAM - De 20-jarige singer-songwriter en muzikant Máni Orrason brengt vandaag, 23 maart 2018, zijn nieuwe album I Woke Up Waiting uit. In april speelt Orrason live met band in Nederland en zal daarna zijn tour voortzetten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en IJsland. 


Muzikale jeugd
Op 15-jarige leeftijd brak Máni Orrason door met zijn debuutsingle “Fed All My Days” in zijn geboorteland IJsland. Drie weken lang stond hij op nummer één. In april 2015 werd zijn debuutalbum Repeating Patterns uitgebracht op het veelgeprezen IJslandse label “Record Records”. Hiermee bereikte hij nummer drie in de IJslandse albumcharts. Tijdens de Listeners Awards werd hij in datzelfde jaar genomineerd voor “Nieuwkomer van het jaar” en “Muziekvideo van het jaar”. Na het succes van zijn debuutalbum en latere EP-release “Wake Me Up” in 2016, toerde hij door meerdere Europese landen met als een van zijn hoogtepunten Eurosonic Noorderslag in 2017. 

YouTube Episodes
In zijn nieuwe album I Woke Up Waiting toont Máni niet alleen zijn uitzonderlijke gave voor het schrijven en componeren van muziek. Hij toont ook zijn kwaliteiten als storyteller. De strijd en de tegenslagen waarmee hij werd geconfronteerd in de opbouw van zijn muzikale carrière en de eenzaamheid die dat met zich meebracht, zijn onderwerpen die hij bespreekbaar maakt. Het album is net zo veelzijdig in de emoties die het oproept als de diversiteit aan klanken. Hoopvol en melancholisch. Om de kijker mee te nemen in het ontstaan en de ontwikkeling van het album verschijnen er in totaal negen “Episodes” op YouTube waarin Orrason aan het woord is over de songs. Het typeert de persoonlijke en intieme sfeer van Orrasons muziek. 

Review ESNS 17
"Elsewhere, Máni Orrason has star quality. The insanely talented singer/songwriter debuted at the age of 15 with single ‘Fed All My Days', which went straight to number one in Iceland. He plays that song, sure, but he's more than a one-hit wonder. His band is so well tuned to provide emphasis at all the right points that he rivals big acts like Jake Bugg or Ezra Furman and seems so natural in his role as frontman that he probably writes songs in his sleep."Geen opmerkingen:

Een reactie posten