woensdag 8 maart 2017

Vök - Show Me (Official Music Video)De muziek van de jonge IJslandse band Vök laat zich het best omschrijven als intense en dromerige elektro-pop. Merkbaar beïnvloed door acts als The Weekend, The XX en The Knife creëert Vök een hypnotiserende mix van fluisterende melodieën. Als vervolg op de veelgeprezen eerste EP’s verschijnt op vrijdag 28 april het debuutalbum Figures via Nettwerk Records. Vök treedt op zaterdag 22 april live op tijdens het Nordic Delight Festival in de Melkweg in Amsterdam. Aansluitend speelt de band nog drie clubshows in Eindhoven, Rotterdam en Groningen.


Figures is voor het grootste gedeelte geschreven in de knusse studio van zangeres Margrét Rán in het trendy IJslandse Reykjavik. Het album is door Brett Cox opgenomen en geproduceerd in de thuisstudio van drummer Eina Stef. In deze intieme en persoonlijke setting wist Cox de gedetailleerde klanken moeiteloos te vangen in prachtig opgebouwde popliedjes en weemoedige elektronica. Het album ademt voor de volle honderd procent de authentieke IJslandse sound met melodieuze vocalen en echoënde gitaren.Na een jarenlange samenwerking besloten zangeres Margrét Rán en saxofonist Andri Már in 2013 de band Vök op te richten. Datzelfde jaar wonnen ze de IJslandse talentenjacht Músiktilraunir, sloot gitarist Ólafur Alexander zich bij het duo aan en brachten ze hun eerste EP Tension uit op het IJslandse indie label Record Records. In 2014 sloot ook drummer Eino Stef zich aan bij de band en schitterde Vök op de bekende Amsterdamse festivals Nordic Delight en London Calling. Het jaar daarop speelden ze op het Eurosonic festival in Groningen en brachten ze de tweede EP Circles uit, waarmee de band zich definitief op de kaart zette.

In april keert Vök terug naar de Melkweg in Amsterdam voor een optreden tijdens Nordic Delight Festival 2017. Aansluitend vinden drie Nederlandse clubshows plaats waarmee ze de volgende podia aandoen:
23/04  Effenaar, Eindhoven
25/04  WORM, Rotterdam
26/04  Vera, Groningen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten