woensdag 8 februari 2017

M83 BRENGT VIDEOGAME UIT ALS CLIPEen opmerkelijke samenwerking tussen M83 en softwaregigant Microsoft. De band bracht eerder al een 8-bit remix naar buiten van het nummer Go! dat vorig jaar op het album Junk verscheen. Nu lanceren de Fransen een videoclip bij de mix in de vorm van een heuse videogame. Bekijk de clip hieronder en speel het spel hier.


De nieuwe versie van Go! is onderdeel van een remix-EP die de band op 14 april uitbrengt op gelimiteerd vinyl. De EP bevat ook een niet eerder uitgebrachte B-kant met het nummer Altered Love samen met zangeres Mai Lan. 
De samenwerking tussen de band en de softwaregigant is onderdeel van het project Meet Me At Go. Artiesten kunnen zich hierbij aansluiten om te experimenteren met de techniek van Microsoft in bijvoorbeeld hun videoclips. M83 is niet de eerste band die zich aansluit bij het project, ook Childish Gambino, Grimes en Big Grams sloten zich aan. 
Tijdens het spel race je op de muziek van M83 door een abstracte stad en is het de bedoeling om objecten te verzamelen. Volgens Microsoft heeft deze vorm van een videoclip de toekomst: 'We denken er steeds vaker over na hoe videoclips veranderen en hoe we ze interactiever kunnen maken', zegt het softwarebedrijf.bron OOR
Geen opmerkingen:

Een reactie posten