maandag 19 oktober 2015

RAGLANS BRENGEN EEN DEBUUT ALBUM OP 15 NOVEMBER

 Afbeeldingsresultaat voor RAGLANS



In 2011 wordt Raglans in Dublin opgericht. Drie jaar later debuteren ze met het gelijknamige album, dat piekt op #5 in de Irish Album Chart en op #1 terecht komt in de Irish Indie Chart.
Critici spreken vol lof over de band, en ook radio ondersteunt verschillende singles op grote schaal. Allemaal niet verwonderlijk. Raglans weet een energiek, aanstekelijk album af te leveren boordevol dansbare en meezingbare liedjes die intussen ver buiten de landsgrenzen op veel waardering kunnen rekenen.

Ook in Nederland is het viertal niet meer onbekend. Begin dit jaar gaven ze een overtuigende show tijdens het Eurosonic Festival, en deden ze dit nog eens over op het Vestrock Festival. Ook heeft Raglans afgelopen maand geopend voor Lifehouse in de Melkweg, TivoliVredenburg en De Oosterpoort.

Na headline shows in onder meer Ierland, de UK en andere landen binnen Europa, en het voorprogramma te hebben gedaan voor o.a. The Libertines, Haim, The Fray en The Strypes, komt Raglans in december voor twee 'eigen' shows terug naar Nederland. Het speelschema ziet er als volgt uit: 3 december Amsterdam, Winston, 4 december Den Haag, Paard van Troje.

"Could score a hit with any of its tracks" - The Star
"The strongest, most self-assured album in years" - Hotpress
"We can't get these songs out of our head" - The Guardian




Geen opmerkingen:

Een reactie posten