maandag 10 december 2012

BBC SOUND OF 2013 NOMINATIES BEKEND





De tijden dat we nog echt opkeken van de lijst  van de BBC , The Sound of.., ligt een beetje achterons. De lijst is vooral braaf geworden, de namen zijn ook niet meer echt altijd nieuw te noemen.
Jammer, want juist die nieuwe namen maakten de beloftelijst van de BBC juist zo leuk. 

Toch zijn er wel wat opvallende trends te zien. Zo lijkt de conclusie wel gerechtvaardigd dat de 'echte' bands weer terug van weggeweest zijn.

Slechts twee singer/songwriters is de lijst, uiteraard zit daar Tom Odell bij en de andere is Laura Mvula.

Nog meer dames op de lijst: Arlissa en A*M*E.

Maar de categorie die de meeste kandidaten heeft zijn de echte bands. Verrassend, want die breken momenteel maar bescheiden door.

Zo staan er maar liefst twee dames bands in de lijst, Savages die een soort New Wave maken en uit LA HAIM die een mix van R & B en Fleetwood Mac maken.

Alweer een bekende band, Kodaline die in ieder geval beschikken over een aansprekende zanger, een hele aardige band is ook Little Green Cars die heel goed laten horen wat je krijgt als Arcade Fire samen met Mumford & Sons zouden spelen.

Ook al wat bekender is de band Peace, die een beetje in de categorie Stone Roses thuis hoort, Dan hebben als laatste band Palma Violets, die garagerock maken.

Dan wordt de lijst verder vol gemaakt met een dames duo AlunaGeorge, ChVrches een trio wat retro synth pop maakt , King Krule die beter een andere naam had kunnen kiezen voor iemand die dromerige dupstep maakt. En eigenlijk hoort die er niet meer in thuis The Weeknd.

Tenslotte deze keer een rapper en nog wel een dame uit New York Angel Haze. Waar zou de BBC voor gaan?Wederom een singer /songwriter of wordt het eindelijk weer eens een band?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten