dinsdag 28 maart 2023

boygenius – Not Strong Enough (official music video)

Boygenius is een supergroep bestaande uit drie zeer getalenteerde singer-songwriters: Julien Baker, Phoebe Bridgers en Lucy Dacus. De groep werd opgericht in 2018 en bracht kort daarna hun titelloze debuut-EP uit.

De drie leden van Boygenius hadden elk al een solocarrière in de muziekindustrie opgebouwd voordat ze samenwerkten aan deze EP. Julien Baker bracht in 2015 haar debuutalbum "Sprained Ankle" uit, Phoebe Bridgers bracht in 2017 haar album "Stranger in the Alps" uit en Lucy Dacus bracht in 2016 haar album "No Burden" uit. Ondanks hun individuele successen besloten ze samen te werken aan nieuwe muziek, en dat resulteerde in de formatie van Boygenius.

De EP van Boygenius bevat zes nummers die allemaal werden geschreven en uitgevoerd door de drie leden van de band. Het album werd geproduceerd door Tony Berg en Ethan Gruska, en uitgebracht onder het label Matador Records. De muziek van Boygenius wordt gekenmerkt door de harmonieuze zang en de indringende teksten van de drie leden, met begeleiding van akoestische en elektrische gitaren, drums, piano en strijkers.

De teksten van Boygenius zijn introspectief en eerlijk, met onderwerpen als persoonlijke strijd, verlies en verlangen. De zang van de drie leden past perfect bij elkaar en creëert een unieke harmonie die de luisteraar betovert en raakt. De muziek van Boygenius is duidelijk geïnspireerd door folk, indie en rock, maar hun stijl is toch uniek en eigenzinnig.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten