dinsdag 30 november 2021

OOR'S EINDLIJST: DIT ZIJN DE 20 BESTE ALBUMS VAN 2021

 



Oor's  eindlijst is traditiegetrouw samengesteld door 60 Nederlandse muziekjournalisten, radio-dj s en natuurlijk prominenten in de nederlandse muziekwereld . Allemaal hebben ze een top 10 van albums van het jaar aangeleverd voor de speciale kersteditie van OOR.
En Little Simz heeft gewonnen, twee plaats is Low.

de top 10:

1. Little Simz – Sometimes I Might Be Introvert


2. Low – Hey What

3. Mdou Moctar – Afrique Victime


4. Billie Eilish – Happier Than Ever

5. The Notwist – Vertigo Days

6. Arlo Parks – Collapsed In Sunbeams

7. Wolf Alice – Blue Weekend

8. The Weather Station – Ignorance

9. The War On Drugs – I Don’t Live Here Anymore

10. Dry Cleaning – New Long Leg

maandag 29 november 2021

KAARTVERKOOP BSK22 START MORGEN ( DINSDAG ) OM 12:00 UUR

 






Alle weekendtickets voor Best Kept Secret 2022 zijn vanaf dinsdag 30 november om 12:00 te koop via bestkeptsecret.nl/tickets. De volgende opties zijn vanaf dat moment beschikbaar: 
 
Weekend incl. campsite €220,- (excl. €10 servicekosten) 
Friends Ticket 10 weekendtickets incl. campsite met €15,- korting per persoon (beperkt beschikbaar) 
Weekend excl. campsite €205,- (excl. €10 servicekosten) 
Parking tickets €22,50 (excl. €2,50 servicekosten) 
 
Dagtickets voor Best Kept Secret gaan op 1 februari in de verkoop. Tegen die tijd is het programma compleet (er komt nog meer aan...) en maken we ook de dagindeling van de artiesten hebben bekend.
 

zondag 28 november 2021

Bruno Rocco brengt het langverwachte, nieuwe album ‘Hard Times’ uit







Op 26 november 2021 komt ‘Hard Times’ uit, het langverwachte, nieuwe album van Bruno Rocco. De nieuwe muziek gaat verder waar zijn laatste album ‘Lonely Rider’ uit 2015 ophield. Op ‘Hard Times’ gaat de muzikant en gitarist verder de diepte met een stevigere en volwassenere sound. Bruno schrijft persoonlijke nummers waarin hij zoekt naar antwoorden op de vraagstukken die hij tegenkomt op zijn levenspad.  

zaterdag 27 november 2021

RECORD OF THE WEEK: I AM OAK - The Passage

I Am Oak heeft  een nieuwe single uitgebracht ,wel verrassende sound . Geen piano maar mooie synthesizer , mooi sfeervol . 

vrijdag 26 november 2021

VOLLEDIGE LINE-UP BEST KEPT SECRET 2022 BEKEND MET O.A. THE STROKES, JAMIE XX EN NICK CAVE & THE BAD SEED






 Een vernieuwd Best Kept Secret kondigt het gehele programma voor 2022 aan. Zo komen onder andere Jamie xx, The Strokes en Nick Cave & The Bad Seeds volgend jaar naar het festival! Check het volledige programma hieronder.

Nieuwe namen

Het volledige programma van Best Kept Secret 2022 ziet er als volgt uit:

4B2M — Altın Gün — alt-J — Amenra — Automatic — Beach Bunny — Beach House — Big Thief — black midi — boy pablo — Cassandra Jenkins — dEUS — DIIV — Elias Mazian (DJ set) — Faye Webster — Fontaines D.C. — Froukje — Genesis Owusu — Giant Rooks — Gustaf — Holly Humberstone — Iceage — Jamie xx — Jehnny Beth — Jensen McRae — Jessie Ware — John Talabot (DJ set) — Just Mustard — keiyaA — Kikagaku Moyo — King Gizzard & The Lizard Wizard — Leon Bridges — Luz — Mavis Staples — Metronomy — Mura Masa — Nick Cave & The Bad Seeds — Porridge Radio — Sad Night Dynamite — Sampa The Great — Sef & het El Salvador Ensemble — Sigrid — Sky Ferreira — Soulwax — SPELLLING — The Strokes — WIES — Wolf Alice — Yasmin Williams — YĪN YĪN


INDIE TOP 20 WEEK 47

 




 1.1 BEACH HOUSE - Superstar*

2. 2 THE WAR OF DRUGS- Change* 

3. 3 LANA DEL REY - Blue Banisters *

4. 4 DAMON ALBARN- Polaris (live)

5. 5 ELBOW-Six Words

6. 8 ALT-J - Get Better

7.10 MIDLAKE - Meanwhile...

8. 12 FOALS - Wake Me Up 

9. 6 ELBOW -Flying Dream

10. 11 METRONOMY- It's good to be Back

donderdag 25 november 2021

Nick Cave & Warren Ellis - We Are Not Alone (La Panthère des Neiges)

Nick Cave heeft (alweer) een soundtrack uitgebracht met natuurlijk Warren Ellis, een nummer hebben ze uitgebracht: wat een mooie sound.

dinsdag 23 november 2021

Reborn - Eyemèr - Reborn

Eyemèr schopte het in 2014 tot de finale van Humo’s Rock Rally, waar we hen leerden kennen met hun melancholische, intieme indiefolknummers, vaak eenvoudig in instrumentatie maar enorm krachtig en hoopvol in hun boodschap. Op ep Good Mourning To You bijvoorbeeld kregen we het inspirerende “Bird, You Can Fly” te horen, een emotioneel anthem over bevrijding vinden in non-binariteit. Ook op hun nieuwste single “Reborn” krijgen we een pakkend verhaal van bevrijding. Het nummer gaat namelijk over het ondergaan van een borstoperatie als transgender persoon en het bevrijdende gevoel nadien. 

bron dansende beren

maandag 22 november 2021

The Lumineers - A.M. RADIO (Visualizer)

De The Lumineers brengen nu de derde single van het aankomende album. A.M. RADIO geeft aan dat de Amerikaanse groep hun folk-sound nog niet zijn verloren. Het nummer begint rustig en opent zich later met de herkenbare gitaargeluiden en de fijne en rauwe stem van zanger Wesley Schultz. De grote doorbraak van The Lumineers ligt alweer bijna 10 jaar achter ons, maar de manier waarop zij muziek maken is nog steeds onveranderd. Ook voor het nieuwe album zijn er onderling spraakmemo’s gedeeld, die samen tot prachtige songs hebben geleid. We hoeven niet lang te wachten op het gehele album, want BRIGHTSIDE verschijnt op 14 januari 2022.



zondag 21 november 2021

M83 - 'Hurry Up We're Dreaming' Trilogy

Tien jaar geleden werd M83's album "Hurry Up We're Dreaming uitgebracht, eigenlijk het beste album van M83 tot nu, nu gaat M83 verder naar hoofdstuk 4. Wij zijn benieuwd . 

vrijdag 19 november 2021

ALBUM RECENSIE / ALBUM OF THE WEEK : elbow - Flying Dream 1(****)




Flying Dream 1 is in veel opzichten een typische Elbow album: een mooi en verfijnd  werk, warm geruststellend  en oprecht: een zalf voor de ziel  .

Deze plaat heeft niet  de meeslepende werking van albums als The Seldom Seen Kid of Take Off And Landing Of Everything , is het een duidelijk teken dat de groep niet tevreden is om op hun lauweren te rusten en constant op zoek is naar iets nieuws. Het werkt heel goed om enkele van de meer bombastische momenten van de vorige platen van de groep te compenseren en hoewel het moeilijk kan zijn om op de plaat te touren, is het een mooi en verfijnd werk dat de groep aan de top van hun spel laat zien en een duidelijke teken voor hun muzikaliteit.

 Muzikaal gelaagd, het hoogtepunt is 'The Seldom Kid' Het is een prachtig, bitterzoet nummer dat gemakkelijk in het oeuvre van Elbow-past.

RECORD OF THE WEEK: Bear's Den - All That You Are

Bear's Den heeft een fijne single uitgebracht . Het is sfeervol , misschien  een voorbode van een nieuw album ?

INDIE TOP 20 WEEK 46







 1.-- BEACH HOUSE - Superstar*

2. 1THE WAR OF DRUGS- Change* 

3. 2 LANA DEL REY - Blue Banisters *

4. 3 DAMON ALBARN- Polaris (live)

5. 5 ELBOW-Six Words

6. 6 ELBOW -Flying Dream

7. 4 OSCAR AND THE WOLF-Livestream

8. 10 ALT-J - Get Better 

9. 8 THE LUMINEERS- Big Shot *

10. 12 MIDLAKE - Meanwhile...

maandag 15 november 2021

Stereophonics - 'Do Ya Feel My Love?' (Official Video)

De tweede single  van Stereophonics , het nummer doet denken voor de hoge tijden, leuk , maar niet echt schokkend .
 

vrijdag 12 november 2021

RECORD OF THE WEEK: BEACH HOUSE - SUPERSTAR

INDIE TOP 20 WEEK 45

  




1. 1THE WAR OF DRUGS- Change *

2. 3 LANA DEL REY - Blue Banisters *

3. 2 DAMON ALBARN- Polaris (live)

4. 4 OSCAR AND THE WOLF-Livestream

5. 10 ELBOW-Six Words

6. 11 ELBOW -Flying Dream

7. 7 SON MIEUX- Dancing At The Doors Of Heaven

8. 8 THE LUMINEERS- Big Shot *

9. 5 TEARS FOR FEARS - The Tipping Point  *

10. 12 ALT-J - Get Better 

donderdag 11 november 2021

woensdag 10 november 2021

BEACH HOUSE - THROUGH ME


Gisteren en vandaag heel wat nieuws rond de dromerige popband die zichzelf Beach House noemt. De groep kondigde gisteren aan dat ze op 18 februari 2022 een gloednieuw album met de titel Once Twice Melody zal uitbrengen. Die aankondiging ging gepaard met een unieke manier van releasen. De band lost de plaat namelijk in vier hoofdstukken, door iedere maand enkele liedjes uit het album uit te brengen. Vandaag zijn dat “Once Twice Melody”, “Superstar”, “Pink Funeral” en “Through Me”. 

dinsdag 9 november 2021

IST IST - Extreme Greed

Ist Ist heeft een nieuwe single uitgebracht , de voorbode van de tweede album. Het tweede album is altijd moeilijk voor de muzikanten , de nieuwe single is vertrouwd dus punk/synth/new wave.

maandag 8 november 2021

FOALS - Wake Me Up [Official Music Video]


De nieuwe Foals, wat een prachtige single zeg, typisch Foals , dus energiek , bruisend en catchy.

zondag 7 november 2021

Nation of Language - A Way Forward

Vijf jaar ploeteren :eindelijk is Nation of Langue op breken staat, de New Yorkse synthi band heeft een nieuw album uitgebracht , eigenlijk het is een debuut album. Ze omschrijven het album :Class Synth pop.  Beetje new wave melancholisch , beetje punk. NME beschreef de band : “most exciting music coming out of New York”

zaterdag 6 november 2021

Opera Alaska - Hope (Official Video)


Opera Alaska is het nieuwe project van Moss-frontman Marien Dorleijn en gitarist Marzio Scholten. Deze bundeling van krachten resulteert in sterke indiepopnummers met dromerige melodieën en zo nu en dan dansbare grooves. De twee muzikanten liepen elkaar in 2017 toevallig tegen het lijf in de Ikea, ontdekten een gezamenlijke liefde voor songwriting en gear en de rest is al bijna geschiedenis. Afzonderlijk van elkaar hebben beiden inmiddels hun sporen verdiend in de Nederlandse muziekscene: Dorleijn als songwriter/zanger van de gelauwerde indieband Moss en Scholten met zijn werk als gitarist/bandleider van diverse projecten in de instrumentale muziekscene. In de zomer van 2020 verscheen het debuutalbum met daarop elf tracks, die in vijf sessies werden opgenomen in het Kytopia-complex.

vrijdag 5 november 2021

ALBUM OF THE WEEK /ALBUM RECENSIE : ABBA - VOYAGE (7,5)








De verwachting dat ABBA ook anno 2021 weer furore zou kunnen maken in de hitlijsten is onrealistisch. Daarvoor is de popmuziek sindsdien te veel veranderd. Gelukkig hebben de vier de verleiding weerstaan om met hulp van hedendaagse producers krampachtig aansluiting te zoeken bij het geluid van nu en zo hebben ze hun oeuvre niet bezoedeld.

Voyage is een album dat met hoorbare liefde is gemaakt en dat voelt als een welkome toegift voor de fans.

The War On Drugs - Change [Official Audio]

Een nieuwe nummer een, de hoogste binnenkomer .

INDIE TOP 20 WEEK 44






 1.--THE WAR OF DRUGS- Change *

2. 2  DAMON ALBARN- Polaris (live)

3. 7 LANA DEL REY - Blue Banisters *

4. 4 OSCAR AND THE WOLF-Livestream

5. 5 TEARS FOR FEARS - The Tipping Point  *

6. 1 ELBOW- The Seldom Seen Kid*

7. 15 SON MIEUX- Dancing At The Doors Of Heaven

8. 10 THE LUMINEERS- Big Shot *

9. 6 THE WAR ON DRUGS FT. LUCIUS-I Don't Live Here Anymore 

10. -- ELBOW-Six Words

elbow - Flying Dream 1 (Official Video)

Wat is Flying Dream 1 meesterlijk mooi. Met gemakt het beste wat ik van deze plaat heb gehoord. Dat losse, jazzy pianospel. Die melodie.En daar word ik heel blij van! Prachtig lied.

alt-J - Get Better (Official Video)

Er blijft op Get Better weinig over van de geladen artrocknummers, waarmee atl-J pak weg tien jaar terug vele harten veroverde. Het is eerder een single die past bij een singer-songwriter. Los daarvan is het wel een zeer mooi nummer, niet echt alt-J. Het is de tweede single van het op 11 februari te verschijnen The Dreamer


donderdag 4 november 2021

U2 - Your Song Saved My Life (From Sing 2) - Official Audio

Vroeger keek de wereld uit van nieuwe single van U2, nu niet, na horen van de nieuwste single ; de titel past niet het nummer, flauwe hap.

woensdag 3 november 2021

Alfie Templeman - 3D Feelings

AlfieTempleman is een rijzende ster in de UK, dankzij  twee uitstekende EP"s en heel veel live optredens van diverse festivals , nu heeft hij een fijn nummer uitgebracht : zomers en melancholisch .

dinsdag 2 november 2021

Radiohead - Follow Me Around (Official Video)

Nieuwe van Radiohead, nou nieuw, uitgebracht , typisch folk nummer  , eigenlijk moeten we wachten voor een nieuw echt album .

maandag 1 november 2021

Calling - Elephant

Zonnige  melancholie in majeur. Dat is het geluid van Elephant, een band die werd geboren in een jaar waarin een virus de muziekwereld knock-out sloeg. De lockdown zorgt ervoor dat vele muzikanten hun keuze voor een leven in de muziek moeten heroverwegen. ‘Calling’ is het passende en veerkrachtige antwoord van Elephant:“Sure, I’ll work as hard as I can in this life. For a house, a car, a kid and a wifeBut I’ll try to build something, out on my own, that can’t be torn down, after I’m gone”Eerder in 2021 maakte Elephant indruk met hun debuut EP met eigenzinnige melodieën, subtiele grooves en sobere maar indringende teksten. Het werd opgepikt door Leo Blokhuis (“Er gebeurt iets bijzonders in Rotterdam”), gedraaid door 3FM en het nummer ‘Midnight in Manhattan’ stond 3 weken in de Verrukkelijke 15 van NPO Radio 2. Nu live optreden weer mogelijk is zal Elephant de komende tijd te zien zijn als voorprogramma van DeWolff en Dawn Brothers. 
  ‘Calling’ is de eerste single van het debuutalbum ‘Big Thing’ van de Rotterdamse indieband Elephant. Het album werd opgenomen in samenwerking met Pablo van de Poel (DeWolff) en zal in 2022 verschijnen bij Excelsior Recordings.