donderdag 30 september 2021

OSCAR AND THE WOLF-Livestream

De nieuwste nummer van Oscar and the Wolf is uit gekomen, een vertrouwde sound, maar het is geen kopie van een kopie.
 

dinsdag 28 september 2021

Waarom lp’s ineens twee keer zo duur zijn: ‘Dit gaat toch niemand meer kopen?’






 Paniek in de platenzaak: de prijzen van nieuwe lp’s schieten omhoog. Een willekeurig oud album van Prince kost opeens geen twee, maar vier tientjes. ‘Dit gaat toch niemand meer kopen?’

alt-J - U&ME (Official Video)

Oorverdovend stil. Dat was het sinds het uitbrengen van het album Relaxer rondom alt-J. Vier jaar later is er dan eindelijk weer een nieuwe single van het Britse kwartet. U&ME is een echte slowcooker. Het duurt even, maar na verloop van tijd ontstaat er een schitterende plaat met zelfs Aziatische gitaarinvloeden

De single bloeit daardoor zowel groots en mysterieus open, en daardoor komt Newmans stem nog meer tot zijn recht. ‘It’s just you and me now!’, roept hij uit in de refreinen en dat zinnetje zal nog enkele weken door je hoofd spoken. Een voor een vallen de instrumenten weg, waardoor alt-J je voldaan achterlaat. Wij kijken nu al reikhalzend uit naar 2022!

zaterdag 18 september 2021

ELBOW KOMT SNEL MET NIEUW ALBUM : FLYING DREAM1

Elbow heeft een teaser vrijgeven, de voorbode van een nieuw album. Flying Dream 1 is de negende album van de Britse band. De release datum  is 19 november .

TEASER: ALT-J T VOLGENDE WEEK EEN NIEUW ALBUM : U & ME


Dankzij een geheimzinnige teaser heeft alt-j  een nieuw album vrijgeven . De titel is U&ME, de datum is 22 september. Het laatste album was 2017. We zijn benieuwd .  

vrijdag 17 september 2021

ALBUM OF THE WEEK:The Vaccines - Back in love


The Vaccines zijn beter live dan een albumversie. Het album is grootser en bombatischer dan de vorige albums  .Het hoogtepunt: de drieluik "Back in Love City, 'Alone Star"en "Headphones Baby"sterke catchy refreinen. Ze hebben alle registers open getrokken. Het album smeekt om live gespeeld te worden.



RECORD OF THE WEEK:The War On Drugs - I Don't Live Here Anymore (feat. Lucius)

De vorige nummer van The War On Drugs was bloedmooi , maar de nieuwste nummer is nog beter. Dankzij Lucius, het is een dromiger, natuurlijk een gitaarriedeltje. Een grootse single.

The War On Drugs - Living Proof

De vierde keer op nummer 1

INDIE TOP 20 WEEK 37


 1.1  THE WAR ON DRUGS- Living Proof*

2. 2 OSCAR AND THE WOLF- Oliver

3. 3 SON MIEUX- Can't Get Enough *

4. 10 RADIOHEAD- If You Say The World

5. 6 SOFT CELL - Heart Like Chernobyl*

6. 9 CHVRCHES- California*

7. 4 THE VACCINES- Alone Star

8. 5 STRAND OF OAKS - Jimi & Stan

9. 20 DAMON ALBARN- Polaris (live)

10. -- GLASS AMINALS- I Don't Wanna Talk *

donderdag 16 september 2021

Still Corners - Heavy Days

Still Corners is een dreampop duo uit London. De nieuwe single is anders, geen zweefdet tonen, maar snelle gitaren, opvallend een vrolijke beat. Hoewel: de boodschap is zwaar.

woensdag 15 september 2021

James Blake - Famous Last Words

Normaal had de album van James Blake uitgekomen, maar datum is verschoven , geen nood, James Blake heeft een nieuw nummer uitgebracht.Wat een mooi nummer zeg, mooie synths,  bombastisch, een pareltje. Hopenlijk geen Famous Last Words.

dinsdag 14 september 2021

EP RECENSIE : AMBER RUN- THE SEARCH (ACT 1)(***)





Amber Run  de indieband uit Nottingham hebben een nieuw ep  uitgebracht. Mooie refreinen en mooie samenzang, rustige nummers. Geen wowgevoel, maar wel vertrouwd.

 

maandag 13 september 2021

LEON- Dancer

De Zweedse LEON , 2 jaar geleden , was de Zweeds antwoord van Lana Del Rey. Nu heeft ze een nieuw single uitgebracht , wel verrassend heel veel synthklanken . Gelukkig is de stem herkenbaar, mooi liedje .

zondag 12 september 2021

ALBUM RECENSIE :Manic Street Preachers - Diapause (**)


Het zijn oude rotten:Manic Street Preachers, ze hebben echte klassiekers van de 90s. Helaas hebben ze relevantie verloren. Het is een middelmatig album  geworden, te veel vertrouwd gebied. Helaas , ze verdienen beter .

zaterdag 11 september 2021

ALBUM OF THE WEEK :Low - Hey What (*****)






Na het verpletterende ‘Double Negative’ uit 2018 heeft de impact van Low’s muziek z’n grens wel bereikt zou je zeggen. Maar je raadt het al, een muzikaal hoogstandje.  
Mooi! Op een manier zoals alleen Low dat voor elkaar krijgt . Ik zeg: plaat van het jaar

vrijdag 10 september 2021

RECORD OF THE WEEK: Glass Animals - I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)

De nieuwste  creatie  van Glass Aminals: vrolijk , opgewekter , dansbaar. Misschien een andere richting van de muziek?De titel is uitstekend gekozen .

The War On Drugs - Living Proof

Derde week op nummer 1: War in Drugs met Living Proof.

INDIE TOP 20 WEEK 36



 1.1  THE WAR ON DRUGS- Living Proof*

2. 2 OSCAR AND THE WOLF- Oliver

3. 3 SON MIEUX- Can't Get Enough *

4. 4 THE VACCINES- Alone Star

5. 6 STRAND OF OAKS - Jimi & Stan

6. 8 SOFT CELL - Heart Like Chernobyl*

7. 5 BIG RED MACHINE FT. FLEET FOXES & ANAIS MITCHELL- Phoenix

8. 7 THE KILLERS- Quiet Town*

9. 14 CHVRCHES- California*

10. -- RADIOHEAD- If You Say The World

Radiohead - If You Say The Word (Official Audio)

Het duurt lang voor een nieuw  album van Radiohead, maar geen nood: Radiohead heeft niet eerder gehoorde nummers uitgebracht zoals "If You Say The Word'. Een dromig nummer , rustig geen echte climax, maar dat hoeft niet .

donderdag 9 september 2021

Sufjan Stevens & Angelo De Augustine - "You Give Death A Bad Name" (Offi...

Sufjan Stevens & Angelo de Augustine hebbe een nieuw nummer uitgebracht ,wat een mooi klein liedje zeg. Volgens mij is samenwerking verstrekt.

Lana Del Rey - Arcadia (Official Video)

Lana Del Rey heeft een single uitgebracht :" Arcadia". Is de magie van Lana uitgewerkt? Want ze heeft drie nieuwe nummers uitgebracht , die waren teleurstellend. Ik ben bang wel , Arcadia boeit nauwelijks .

woensdag 8 september 2021

Big Thief - Certainty (Official Audio)

Big Thief is terug, na 2 jaar radio stilte. Nu is de tweede  single aan de beurt. Mooie dromige single.

dinsdag 7 september 2021

Biffy Clyro - Unknown Male 01

De nieuwe Biffy Clyro: altijd  goed, beetje trage song met natuurlijk  synths... maar dan typisch Billy sound voor het einde van de single .

maandag 6 september 2021

Strand of Oaks - Somewhere in Chicago

De vriendelijke beer heeft de derde single uitgebracht :Strand of Oaks. Het is een dromerige nummer geworden. Rustige gitaartjes, beetje Fleet Foxes gevoel, en die stem he.....

zondag 5 september 2021

The Stranglers - This Song (Official Video)

Vanaf 10 september is het nieuwe album van The Stranglers"Dark Matters' verkrijgbaar. De nieuwe single heet"This Song", eigenlijk een cover. Nice hoor. In de videoclip speelt Stuart Pearce ( de voetballer)

zaterdag 4 september 2021

BLAUDZUN - CLOSER

Blaudzun heeft een teaser uitgebracht, de voorbode van een nieuw album ( 2022), Typische blaudzunsound, heerlijk hoor, je voelt meteen blij.

ALBUM RECENSIE :ASGIER- THE SKY IS PAINTED GRAY TODAY (**1/2)





Asgeir heeft een nieuwe ep uitgebracht, een kleine breuk van zijn oudere werk. Ik mis een goede mix, de ep is eigenlijk saai, jammer. De titel is uitstekend gevonden.

vrijdag 3 september 2021

Spectaculairste reünie in de popgeschiedenis: Abba komt met een album en een nieuwe show




Björn Alvaeus, Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngsad en Benny Andersson in de pakken die nodig zijn om hun hologrammen – ‘Abbatars’ – te creëren.



Abba, de Zweedse popgroep die wereldhits had met nummers als Dancing QueenMamma Mia en Waterloo, laat voor haar eigen liveshow volgend jaar een concertarena bouwen in Londen. In het Queen Elizabeth Olympic Park verrijst op dit moment de Abba Arena, een concertzaal waar drieduizend bezoekers in passen en die speciaal is ontworpen voor de technische hoogstandjes van een concert met hologrammen.



NUMMER 1 :The War On Drugs - Living Proof

De tweede week op nummer 1 : The War On Drugs  met 'Living Proof"

INDIE TOP 20 WEEK 35





  1.1  THE WAR ON DRUGS- Living Proof*

2. 2 OSCAR AND THE WOLF- Oliver

3. 3 SON MIEUX- Can't Get Enough *

4. 4 THE VACCINES- Alone Star

5. 6 BIG RED MACHINE FT. FLEET FOXES & ANAIS MITCHELL- Phoenix

6. 8 STRAND OF OAKS - Jimi & Stan

7. 9 THE KILLERS- Quiet Town*

8. 15 SOFT CELL - Heart Like Chernobyl*

9. 5 CHVRCHES- Good Girls *

10. 7 THE WEEKND - Take My Breath *

RECORD OF THE WEEK: ABBA - Don't Shut Me Down





Mamma Mia! Naar 40 jaar stilte  komt ABBA ons verrassen. Oke , het is echt niet alternatief en geen wereld stormde muziek, maar je moet het nummer horen."Don't Shut Me Down' is en voorproefje van nieuw album "Voyage ". Instant Dancing Queen"vibes, briljant .



donderdag 2 september 2021

‘DE DIEPTE IN’ - EEN NIEUW ALBUM VAN EVA VAN MANEN


‘De Diepte In’, het nieuwe album van zangeres/songwriter en producer Eva van Manen, gaat over het verlangen te leven met je hoofd én met je hart. Het gaat over springen in de diepte, maar ook over de angst om je ideeën en overtuigingen los te laten. Terwijl je, door los te laten, juist nieuwe inzichten kunt krijgen. De perfecte sound voor deze boodschap vond Eva in een dynamische en vloeiende mix van electro, pop en lowtempo beats..

Het album en de gelijknamige focus track ‘De Diepte In’ verschijnen op 24 september (EVM Records/Heartselling)

woensdag 1 september 2021

Johnny Marr - Spirit Power and Soul (Official Video)

Johnny Marr  heeft een nieuwe single uitgebracht, de voorbode van een nieuw album, maar liefst een dubbel album. De single heeft een duidelijke electro sound, beetje soul en snel.