maandag 16 september 2024

Black Foxxes - Carsaig (Official Music Video)


Black Foxxes is een Britse alternatieve rockband uit Exeter, bekend om hun intense, emotionele muziek en veelzijdige sound. De band werd opgericht door zanger en gitarist Mark Holley en combineert invloeden van grunge, post-rock en indie. Hun muziek wordt gekenmerkt door krachtige gitaarpartijen en diep persoonlijke teksten, vaak gericht op thema’s als mentale gezondheid, angst en zelfreflectie.

Hun debuutalbum I’m Not Well uit 2016 vestigde hen als een band met een uniek geluid. Nummers zoals "Husk" en "I’m Not Well" vielen op door hun combinatie van rauwe emoties en melodie, met Holley's breekbare maar krachtige zang als middelpunt​(

). De openhartige teksten over persoonlijke worstelingen trokken veel aandacht en gaven de band een reputatie van authenticiteit en emotionele diepgang.

Met hun tweede album, Reiði (2018), wat "woede" betekent in het IJslands, experimenteerde de band verder met hun geluid. Dit album bevatte meer atmosferische en post-rock elementen, en bracht thema's zoals innerlijke conflicten en maatschappelijke vraagstukken naar voren. Het nummer "Manic in Me" is een goed voorbeeld van hun vermogen om dynamische muziek te maken die raakt​(

).

In 2020 bracht de band hun derde, titelloze album uit, waarin ze een nog meer experimentele richting insloegen. Dit album exploreerde donkere thema's zoals eenzaamheid en identiteit, met een meer minimalistische benadering van hun muziek. Het was een duidelijke stap in hun muzikale evolutie, waarmee ze hun bereidheid toonden om te blijven vernieuwen​(

).

Black Foxxes staat bekend om hun intense live-optredens en hun vermogen om hun luisteraars diep te raken met eerlijke, rauwe muziek.

zondag 15 september 2024

ALBUM RECENSIE :London Grammar – The Greatest Love (★★★★)

Misschien dat de betovering wat minder groot is dan op de eerste twee albums, maar het blijft puur genieten van London Grammar en dan vooral van Hannah Reid.

Gedegen popliedjes met een alternatief randje, schitterende muzikale inkleuring en een engelenstem. Meer is niet nodig. Ik blijf genieten van dit gezelschap en The Greatest Love is een heerlijke aanvulling op de voorgangers. Met The Greatest Love laat London Grammar zien dat ze blijven groeien en experimenteren zonder hun kenmerkende sound te verliezen. Mooiste nummer : Into Gold.



ALBUM RECENSIE : Snow Patrol – The Forest Is The Path (★★★)

De twee nieuwe singles waren erg goed, dus ik was benieuwd naar het nieuwe album van Snow Patrol .
Helaas , het nieuwste album van Snow Patrol mist de magie die de band ooit zo geliefd maakte. Waar hun eerdere werk krachtige emoties wist over te brengen met meeslepende melodieën en oprechte teksten, voelt dit album als een uitgebluste herhaling. De nummers klinken geforceerd en voorspelbaar, zonder enige vernieuwing of diepgang. Het lijkt alsof de band op de automatische piloot staat, met ongeïnspireerde teksten die oppervlakkig aandoen. De productie is glad en veilig, maar daardoor ook zielloos en karakterloos. Snow Patrol lijkt de connectie met hun oorspronkelijke creatieve energie verloren te hebben, wat dit album pijnlijk middelmatig maat. Beste nummer is het openings nummer All.

Ben Howard - How Are You Feeling?


Ben Howard is een Britse singer-songwriter, geboren op 24 april 1987 in Londen. Hij werd bekend met zijn debuutalbum Every Kingdom (2011), dat folk en indie rock combineert. Zijn introspectieve teksten en zachte, melancholische stemgeluid zijn kenmerkend voor zijn muziek. Howard heeft meerdere albums uitgebracht, waaronder I Forget Where We Were (2014) en Collections from the Whiteout (2021), waarin hij experimenteert met een bredere sound en elektronische elementen. Zijn muziek heeft hem internationale bekendheid opgeleverd en hij won verschillende prijzen, waaronder BRIT Awards.

vrijdag 13 september 2024

RECORD OF THE WEEK :The Weeknd - Dancing In The Flames (Official Music Video)

INDIE TOP 20 WEEK 37

1.1 FONTAINES D.C.- In The Modern world *

2.5 BLEACHERS- I Am In Your Hands

3.3  IST IST - Dreams Aren't Enough

4.6 THE KILLERS- Bright Eyes*

5.10 NICK CAVE & THE BAD SEEDS-Song of the Lake
 
6.8  PET SHOP BOYS- Feel

7.14 THE SMILE-Foreign Spies/ Zero Sum

8.7 PET SHOP BOYS- A New Bohemia

9.9 OSCAR AND THE WOLF - Oh Boy *

10.-- LONDON GRAMMAR-You and I


11. 11 THE FRAY- Time Well Wasted 

12.12 A FLOCK OF SEAGULLS- Some Dreams

13.15  THE CLIENTELE- Trains In The Night 

 14.-- PALE WAVES- Thinking About You

15.18  WUNDERHORSE - Arizona *

16.19 BLAUDZUN- Bonfire 

17.20 FUTURE ISLANDS - Glimpse 

18.-- SNOW PATROL -Everything's Here And Nothing's Lost 

19.-- EMPIRE OF THE SUN -Happy LikeYou

20.16  SILBERMOND-Zusammen Abschied (Live im Theater des Westens)





donderdag 12 september 2024

Cenzo - Changer (Clip officiel)

Cenzo is een Franse zanger en songwriter die bekend werd na zijn deelname aan Star Academy in 2022. Geboren in Tahiti, verhuisde hij op 18-jarige leeftijd naar Frankrijk om zijn muzikale carrière verder uit te bouwen. Cenzo staat bekend om zijn authentieke stijl en zijn vermogen om zijn persoonlijke verhaal in zijn muziek te verweven. Zijn nummers, zoals "Mauvais Fils," weerspiegelen vaak zijn achtergrond en emotionele ervaringen. Zijn unieke mix van Franse chanson en moderne pop heeft hem een groeiende fanbase opgeleverd.

woensdag 11 september 2024

Franz Ferdinand - Audacious (Official Video)

Franz Ferdinand is een Schotse rockband, opgericht in 2002 in Glasgow. De band, bekend om hun energieke, dansbare indie-rock, bestaat uit zanger/gitarist Alex Kapranos, bassist Bob Hardy, en andere leden die wisselden door de jaren heen. Hun doorbraak kwam in 2004 met de single "Take Me Out," gevolgd door hun succesvolle debuutalbum Franz Ferdinand. De muziek van de band wordt gekenmerkt door scherpe gitaarlijnen, pakkende ritmes, en een post-punk revival sound. Ze zijn bekend voor hun dynamische live-optredens en invloedrijke rol binnen de Britse rockscène van de jaren 2000.

dinsdag 10 september 2024

Bryan Ferry - Star feat. Amelia Barratt (Official Video)


Bryan Ferry is een Britse zanger en songwriter, bekend als frontman van de invloedrijke glamrockband Roxy Music en voor zijn succesvolle solocarrière. Geboren in 1945, stond Ferry bekend om zijn elegante, verfijnde stijl en zijn unieke baritonstem. Met Roxy Music scoorde hij hits zoals "Love Is the Drug" en "Avalon," en als soloartiest bracht hij bekende nummers uit zoals "Slave to Love" en covers van klassiekers. Ferry’s muziek combineert rock, pop, en romantische synthklanken, en zijn stijl en charisma hebben hem tot een icoon van de popcultuur gemaakt.

maandag 9 september 2024

Desperate Journalist - You Say You're Lonely


Desperate Journalist is een Britse post-punkband opgericht in 2013. De band bestaat uit zangeres Jo Bevan, gitarist Rob Hardy, bassist Simon Drowner en drummer Caroline Helbert. Hun muziek wordt gekenmerkt door krachtige zang, melancholische teksten en een mix van gitaar gedreven indie-rock en donkere post-punk invloeden, geïnspireerd door bands als The Smiths en The Cure. Ze hebben verschillende albums uitgebracht, waaronder het goed ontvangen In Search of the Miraculous (2019), en staan bekend om hun intense, emotionele optredens.

zondag 8 september 2024

Bronski Beat, The Knocks - Smalltown Boy (feat. Perfume Genius) [Lyric V...


"Smalltown Boy" is een iconisch nummer van de Britse synthpopband Bronski Beat, uitgebracht in 1984 als hun debuutsingle. Het nummer was een groot succes en bereikte de top van de hitlijsten in verschillende landen. Het wordt gezien als een baanbrekend lied vanwege zijn krachtige boodschap over homoseksualiteit en vervreemding, thema's die destijds zelden openlijk werden besproken in de popmuziek.

"Smalltown Boy" vertelt het verhaal van een jonge man die zijn geboortestad moet ontvluchten vanwege zijn geaardheid, en de onderdrukking en het onbegrip waarmee hij wordt geconfronteerd. De teksten zijn autobiografisch voor de openlijk homoseksuele zanger Jimmy Somerville, en de videoclip versterkt deze boodschap door scènes van discriminatie en isolatie te tonen.

Muzikaal gezien combineert het nummer melancholieke synthmelodieën met een dansbaar ritme, wat het kenmerkend maakt voor het synthpopgenre van de jaren 80. "Smalltown Boy" heeft niet alleen zijn tijdsgeest vastgelegd, maar blijft een krachtig symbool voor LGBTQ+-emancipatie. Het is nog steeds een van Bronski Beat's meest herkenbare en geliefde nummers.

zaterdag 7 september 2024

Empire Of The Sun - Happy Like You

Empire of the Sun is een Australisch elektronische muziekduo, opgericht in 2007 door Luke Steele van The Sleepy Jackson en Nick Littlemore van Pnau. De band is bekend om hun futuristische, theatrale stijl en dromerige synthpop geluid. Hun debuutalbum "Walking on a Dream" (2008) werd wereldwijd een hit, vooral dankzij de gelijknamige single en het nummer "We Are the People."

Empire of the Sun combineert elektronische muziek met invloeden uit glamrock en pop, en hun opvallende visuele stijl, inclusief flamboyante kostuums en surrealistische videoclips, maakt hen uniek. Ze hebben sindsdien meerdere succesvolle albums uitgebracht en staan bekend om hun spectaculaire liveoptredens.

vrijdag 6 september 2024

INDIE TOP 20 WEEK 36

1.1 FONTAINES D.C.- In The Modern world *

2.2 LONDON GRAMMAR - Fakest Bitch

3.3  IST IST - Dreams Aren't Enough

4.6 SNOW PATROL - All

5.7 BLEACHERS- I Am In Your Hands
 
6.10  THE KILLERS- Bright Eyes*

7.4 PET SHOP BOYS- A New Bohemia

8.11 PET SHOP BOYS- Feel

9.5 OSCAR AND THE WOLF - Oh Boy *

10.16  NICK CAVE & THE BAD SEEDS-Song of the Lake


11. 12 THE FRAY- Time Well Wasted 

12.15 A FLOCK OF SEAGULLS- Some Dreams

13.13 EMPIRE OF THE SUN - The Feeling You Get*

 14.18 THE SMILE-Foreign Spies/ Zero Sum

15.19 THE CLIENTELE- Trains In The Night 

16.8 SILBERMOND-Zusammen Abschied (Live im Theater des Westens)

17.9 FONTAINES D.C.- Favourite

18.-- WUNDERHORSE - Arizona *

19.-- BLAUDZUN- Bonfire 

20.-- FUTURE ISLANDS - Glimpse 







RECORD OF THE WEEK : English Teacher - Albert Road

Het  muzikale zonnetje : De Mercury  Prize 2024 English Teacher.Luisterend naar het album, zo verschillend en beiden geweldig op hun eigen manier.
English Teacher vraagt, neen smeekt(!) om meer luisterbeurten. Want wat is het divers! Je wordt alle muzikale hoeken in gesmeten alsof je naar een verzamelalbum van verschillende bands aan het luisteren bent

donderdag 5 september 2024

Future Islands - Glimpse (Official Video)


Future Islands is een Amerikaanse synthpopband uit Baltimore, opgericht in 2006. De band bestaat uit frontman Samuel T. Herring, bassist/gitarist William Cashion en toetsenist Gerrit Welmers. Hun muziek kenmerkt zich door een mix van synthpop, new wave, en post-punk, gecombineerd met Herring's unieke, emotionele zangstijl en energieke podiumoptredens.

Future Islands brak internationaal door met hun album "Singles" (2014), waarop de hit "Seasons (Waiting on You)"staat. Dit nummer werd een groot succes, mede door hun opvallende liveoptreden in de "Late Show with David Letterman." De band wordt geprezen om hun meeslepende melodieën en intense liveperformances.

woensdag 4 september 2024

BLAUDZUN-Bonfire



Blaudzun is een Nederlandse singer-songwriter, bekend om zijn krachtige en emotionele muziek die elementen van indie, rock en folk combineert. Achter de artiestennaam Blaudzun schuilt Johannes Sigmond, die in 2007 zijn debuut maakte en sindsdien een unieke plek heeft veroverd in de Nederlandse muziekscene.

Zijn muziek staat bekend om de gelaagde arrangementen, expressieve vocalen en diepgaande teksten. Blaudzun brak door met het album "Heavy Flowers" (2012), dat zowel in Nederland als internationaal veel lof ontving. Zijn nummers worden gekenmerkt door hun intense sfeer en meeslepende melodieën, wat hem een trouwe schare fans heeft opgeleverd.

Blaudzun blijft vernieuwen en evolueren, waarbij hij zijn muziek telkens een frisse, maar herkenbare klank weet te geven. Zijn werk wordt vaak geprezen om de artistieke integriteit en emotionele diepgang, wat hem tot een van de meest gewaardeerde artiesten in de Benelux maakt.


Silbermond – Genauso (Live im Theater des Westens)

Silbermond is een populaire Duitse rockband die in 2002 werd opgericht in Bautzen, Saksen. De band bestaat uit zangeres Stefanie Kloß, gitarist Thomas Stolle, bassist Johannes Stolle, en drummer Andreas Nowak. Silbermond is een van de meest succesvolle Duitse bands van de afgelopen decennia, bekend om hun pakkende melodieën en betekenisvolle teksten.

dinsdag 3 september 2024

David Kushner - Darkerside (Official Lyric Video)

David Kushner is een opkomende zanger en songwriter die bekend staat om zijn unieke stem en emotioneel geladen muziek. Zijn stijl kan worden omschreven als een mix van indie, folk en pop, wat hem onderscheidt in de hedendaagse muziekscene.

maandag 2 september 2024

Hollow Coves - See You Soon (Official Music Video)

Hollow Coves is een indie-folk duo uit Brisbane, Australië, bestaande uit Ryan Henderson en Matt Carins. De band werd gevormd in 2013 en heeft sindsdien internationale bekendheid verworven door hun dromerige en melodieuze muziek, gekenmerkt door harmonieuze vocalen en akoestische instrumentatie.