vrijdag 31 maart 2023

RECORD OF THE WEEK : boygenius - Cool About It (official audio)

Wat een wonderschone album, de super groep Boygenius heeft een hoge verwachtingen volledig gemaakt.

The National - New Order T-Shirt (Official Visualizer)

INDIE TOP 20 WEEK 13

1.1 THE NATIONAL-New Order T-shirt

2.5 MANCHESTER ORCHESTRA- Capital Karma*

3.2 BECK- Thinking About You

4.3  DEPECHE MODE - Ghosts Again *

5.4  THOMAS AZIER- What Does It Mean To Be Free

6.7  ARTRIC MONKEYS - Sculptures Of Anything Goes

7.6 CHVRCHES- Over *

8.10 DEPECHE MODE - My Cosmos Is Mine

9.16 THE NATIONAL - Eucalyptus

10.8 NOEL GALLAGHER'S HIGH FLYING BIRDS- Easy Now

woensdag 29 maart 2023

GLASHART debuteert met EP

De debuut-EP van GLASHART is uit, donderdag 23 maart gepresenteerd met live band in een bomvol PAARD in Den Haag. Zes onversneden popsongs met retro synthesizers, eerlijke zang en af en toe een donker randje


dinsdag 28 maart 2023

boygenius – Not Strong Enough (official music video)

Boygenius is een supergroep bestaande uit drie zeer getalenteerde singer-songwriters: Julien Baker, Phoebe Bridgers en Lucy Dacus. De groep werd opgericht in 2018 en bracht kort daarna hun titelloze debuut-EP uit.

De drie leden van Boygenius hadden elk al een solocarrière in de muziekindustrie opgebouwd voordat ze samenwerkten aan deze EP. Julien Baker bracht in 2015 haar debuutalbum "Sprained Ankle" uit, Phoebe Bridgers bracht in 2017 haar album "Stranger in the Alps" uit en Lucy Dacus bracht in 2016 haar album "No Burden" uit. Ondanks hun individuele successen besloten ze samen te werken aan nieuwe muziek, en dat resulteerde in de formatie van Boygenius.

De EP van Boygenius bevat zes nummers die allemaal werden geschreven en uitgevoerd door de drie leden van de band. Het album werd geproduceerd door Tony Berg en Ethan Gruska, en uitgebracht onder het label Matador Records. De muziek van Boygenius wordt gekenmerkt door de harmonieuze zang en de indringende teksten van de drie leden, met begeleiding van akoestische en elektrische gitaren, drums, piano en strijkers.

De teksten van Boygenius zijn introspectief en eerlijk, met onderwerpen als persoonlijke strijd, verlies en verlangen. De zang van de drie leden past perfect bij elkaar en creëert een unieke harmonie die de luisteraar betovert en raakt. De muziek van Boygenius is duidelijk geïnspireerd door folk, indie en rock, maar hun stijl is toch uniek en eigenzinnig.




maandag 27 maart 2023

Noel Gallagher's High Flying Birds - Dead To The World (Official Lyric V...

Noel Gallagher's High Flying Birds is een Engelse rockband onder leiding van de voormalige Oasis-gitarist en songwriter Noel Gallagher. De band heeft in de loop der jaren verschillende succesvolle albums uitgebracht, waaronder "Chasing Yesterday" en "Who Built the Moon?". Een van hun meest recente nummers, "Dead to the World" is een prachtige ballad, mooi strijkers.Breekbaar .


zondag 26 maart 2023

Debuutalbum ‘Kid With The Dice’ van Oliver Pesch







Met zijn debuutalbum ‘Kid With The Dice’ brengt Oliver Pesch zijn inventieve singer-songwriter liedjes naar Nederland. Pesch’ frisse, kien uitgedachte songs klinken op het album én live toegankelijk en overtuigend. Nog voor dat het album is uitgekomen, heeft de Rotterdamse muzikant al diverse successen geboekt. In januari van dit jaar stond hij op Eurosonic Noorderslag en later dit jaar doet Oliver mee aan de Grote Prijs van Nederland. De single 'Shelly' was 'Topsong' op NPO Radio 2 en is frequent te horen op 3FM en Radio Veronica. Smaakbepalende DJ's als Leo Blokhuis en Rob Stenders noemen Oliver Pesch dan ook als veelbelovend talent. 

zaterdag 25 maart 2023

PET SHOP BOYS- Living in the past

De Pet Shop Boys is een Brits synthpop-duo bestaande uit Neil Tennant en Chris Lowe. Het duo werd opgericht in Londen in 1981 en staat bekend om hun catchy, dansbare popnummers en hun extravagante en theatrale live-optredens.

Een kenmerk van de muziek van de Pet Shop Boys is het gebruik van elektronische instrumenten en synths, gecombineerd met catchy melodieën en intelligente, poëtische teksten. Het duo heeft vaak sociaal-politieke thema's aangesneden in hun nummers, zoals de AIDS-epidemie en homorechten.

ALBUM RECENSIE : Lana Del Rey - Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd(★★★★½)


Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd zou zomaar eens het beste album kunnen zijn dat Lana Del Rey tot nu toe gemaakt heeft, al heeft het met Norman Fucking Rockwellnatuurlijk wel stevige concurrentie. 

Ocean Blvd' bevestigt Del Rey's status als een van de meest intrigerende songwriters van de moderne muziek.




vrijdag 24 maart 2023

ALBUM RECENSIE : Depeche Mode – Memento Mori (★★★★)



Hun beste sinds Ultra (1997) Memento mori: Mooie donkere sfeer,  maar gewoon synths met fijne galm en bijna allemaal goeie songs. En eindelijk ook weer een fraaie Martin Gore bijdrage, met Soul With Me.  Fijnste afsluiter: speak to me. Wat een prachtig album.




RECORD OF THE WEEK : Zed Yun Pavarotti - Je suis Cendrillon (Clip officiel)

Zed Yun Pavarotti heeft niet alleen een intrigerende artiestennaam, maar is tevens ook een van de grotere muzikale beloftes die Frankrijk momenteel rijk is, wat een lekker nummer zeg .

INDIE TOP 20 WEEK 12

1.4 THE NATIONAL-New Order T-shirt

2.1  BECK- Thinking About You

3.2 DEPECHE MODE - Ghosts Again *

4.3 THOMAS AZIER- What Does It Mean To Be Free

5.8 MANCHESTER ORCHESTRA- Capital Karma*

6.7 CHVRCHES- Over *

7.10 ARTRIC MONKEYS - Sculptures Of Anything Goes

8.5 NOEL GALLAGHER HIGH FLYING BIRDS- Easy Now

9.6 THE NATIONAL -Tropic Morning News*

10.16 DEPECHE MODE - My Cosmos Is Mine

The National - New Order T-Shirt (Official Visualizer)

donderdag 23 maart 2023

Showerhouse - Blind

Showerhouse is een alternatieve rockband uit de Verenigde Staten. Ze staan bekend om hun intense en emotionele muziek, met teksten die vaak gaan over persoonlijke ervaringen en emoties.
Showerhouse is een band die bekend staat om hun vermogen om de luisteraar mee te nemen op een emotionele reis, en "Blind" is hier een goed voorbeeld van. Het nummer is een eerlijke en openhartige uitdrukking van persoonlijke worstelingen, en de krachtige muziek maakt het tot een onvergetelijke luisterervaring.

woensdag 22 maart 2023

The National - Eucalyptus (Official Video)

"Eucalyptus" is typisch voor het geluid van The National, met zijn prachtige, gelaagde instrumentatie en teksten die een diepe emotie uitdrukken. Het nummer is een introspectief en contemplatief stuk dat een gevoel van rust en reflectie oproept, terwijl het ook de pijnlijke realiteit van verlies en afscheid onderstreept. Het is een van de vele prachtige nummers van The National en een geweldige introductie voor degenen die hun muziek nog niet hebben ontdekt.

dinsdag 21 maart 2023

The Japanese House - Boyhood (Official Video)

“Boyhood” nestelt zich al gauw in je geheugen en daarmee is het de perfecte comebacksong voor The Japanese House.

vrijdag 17 maart 2023

RECORD OF THE WEEK :Hozier - Eat Your Young (Official Lyric Video)

Eat Your Young is een fijn voorgerecht waarmee Hozier zijn terugkeer dubbel en dik onderstreept.

Beck - Thinking About You

INDIE TOP 20 WEEK 11

1.1 BECK- Thinking About You

2.2 DEPECHE MODE - Ghosts Again *

3.3 THOMAS AZIER- What Does It Mean To Be Free

4.6 THE NATIONAL-New Order T-shirt

5.4 NOEL GALLAGHER HIGH FLYING BIRDS- Easy Now

6.5 THE NATIONAL -Tropic Morning News*

7.9 CHVRCHES- Over *

8.11 MANCHESTER ORCHESTRA- Capital Karma*

9.10 LANA DEL REY - A&W*

10.15 ARTRIC MONKEYS - Sculptures Of Anything Goes

donderdag 16 maart 2023

Florence + The Machine - Just A Girl (Official Lyric Video)


"Just a Girl" is een nummer van het derde studioalbum van Florence and the Machine, genaamd "How Big, How Blue, How Beautiful", uitgebracht in 2015. Het nummer begint met een rustige piano-intro, gevolgd door de krachtige stem van Florence Welch die de eerste regels zingt: "I'm just a girl, don't let me have any rights / Oh, I'm just a girl, guess I'm some kind of freak".
Het nummer heeft een sterke emotionele lading, die wordt versterkt door de krachtige zang van Florence en de indrukwekkende instrumentale arrangementen. Het is een van de meest memorabele nummers van de band en heeft bijgedragen aan hun groeiende reputatie als een van de meest invloedrijke indie-rockbands van de afgelopen jaren.

woensdag 15 maart 2023

Temples - Afterlife (Official Video)



"Afterlife" is een nummer van de Engelse rockband Temples, afkomstig van hun tweede studioalbum "Volcano" uitgebracht in 2017. Het nummer is een psychedelische rockcompositie met invloeden uit de jaren 60 en 70, en een catchy en aanstekelijke melodie.

Het nummer begint met een groovy gitaarriff en een pulsachtige drumbeat, waarna de vocalen van zanger James Bagshaw binnenkomen. Hij zingt over het idee van het leven na de dood en de mogelijkheid van een "afterlife", waarin de ziel verder leeft en de grenzen van de fysieke wereld overstijgt.

dinsdag 14 maart 2023

BLEACH LAB- Indigo


"Indigo" is een nummer van de Amerikaanse alternatieve rockband Bleach Lab. Het nummer werd uitgebracht op 26 februari 2021 als onderdeel van hun tweede EP getiteld "A Calm Sense of Surrounding".

"Indigo" begint met rustige gitaarakkoorden en zachte zang, die geleidelijk aan intensiteit toenemen naarmate het nummer vordert. Het nummer heeft een dromerige en melancholische sfeer, die wordt versterkt door de indringende stem van zangeres Jenna Kyle en de bedachtzame instrumentale begeleiding.

zaterdag 11 maart 2023

Into Our Soul (feat. Brad Mehldau)




'Into Our Soul' is een sferisch en mellow nummer met een groovy cadans en pakkende melodieuze samenzang met DeeDee Dekkers. Brad Mehldau zweeft over de piano en speelt een betoverende partij die je meeneemt op avontuur in een wijd open landschap. 'Into Our Soul' is gemixt door Michael Vail Blum (o.a. Madonna, Roger Daltrey).
Spooky en vreemd, geruststellend en warm.


vrijdag 10 maart 2023

RECORD OF THE WEEK :THE ANTLERS- I Was Not There

Voor het eerst in een kleine twee jaar weer nieuwe muziek van The Antlers. Op I Was Not There weerklinkt de karakteristieke sound van de band:een rustige en dromerige sfeer, met een gelaagde instrumentatie van synths, drums en zachte vocalen. Al met al is "I Was Not There" een prachtig nummer dat laat zien wat The Antlers zo'n geweldige band maakt .

Depeche Mode - My Cosmos Is Mine (Official Audio)

Deze single is namelijk veel zwaarmoediger dan zijn voorganger en past perfect bij dit ongure regenweer. Verder blijft Depeche Mode een product van de jaren ’80 waarin de Koude Oorlog en dystopische sciencefictionfilms de bevolking onder de knoet hielden. Het zijn diezelfde angstgevoelens die Depeche Mode naar boven laat komen. De industriële bassen en repetitieve zanglijnen lijken immers geschreven te zijn voor de doodswake van een troep soldaten, die in een verdord niemandsland hun laatste adem uitbliezen. De casual Depeche Mode-fans zullen dus niet veel hebben aan “My Cosmos Is Mine”, maar zwartjassen en minnaars van de nacht weten waar ze op 24 maart post moeten vatten. bron dansende beren.

Beck - Thinking About You

INDIE TOP 20 WEEK 10

1.2 BECK- Thinking About You

2.1 DEPECHE MODE - Ghosts Again *

3.3 THOMAS AZIER- What Does It Mean To Be Free

4.5 NOEL GALLAGHER HIGH FLYING BIRDS- Easy Now

5.4 THE NATIONAL -Tropic Morning News*

6.10 THE NATIONAL-New Order T-shirt

7.6 PORTLAND- Stardust*

8.7 LADYTRON- Faces

9.13 CHVRCHES- Over *

10.11 LANA DEL REY - A&W*

donderdag 9 maart 2023

Christine and the Queens - To be honest (Official Music Video)

Zoals altijd brengt Christine and the Queens haar boodschap met stijl en flair over. De productie van het nummer is gelikt en gepolijst, met elektronische beats en weelderige synths die een dromerige, buitenaardse sfeer creëren. En de zang van Christine is even krachtig en emotioneel als altijd, en brengt een gevoel van rauwe eerlijkheid en kwetsbaarheid over dat zowel inspirerend als ontroerend is.

Al met al is "To be Honest" een fantastische nieuwe single .



woensdag 8 maart 2023

Nation of Language - Sole Obsession [Official Music Video]

"Sole Obsession" is een nieuw nummer van de Amerikaanse post-punk band Nation of Language, dat in 2022 werd uitgebracht. Het nummer is afkomstig van hun tweede studioalbum "A Way Forward", dat in maart 2022 werd uitgebracht.

"Sole Obsession" is een opzwepend nummer dat de kenmerkende post-punk sound van Nation of Language combineert met dansbare synthpop elementen. Het nummer opent met een pulserende baslijn en funky gitaarriffs, gevolgd door de karakteristieke zang van Ian Devaney, die een hypnotiserende sfeer creëert.

De teksten van het nummer lijken te gaan over de obsessie van een persoon met een onbereikbare liefde. Devaney zingt over de pijnlijke cyclus van hoop en teleurstelling, terwijl hij zich vastklampt aan de illusie van een gelukkig einde. "Sole Obsession" is echter geen depressief nummer, maar eerder een energieke uitlaatklep voor deze intense emoties.

Met "Sole Obsession" bewijst Nation of Language opnieuw dat ze een meester zijn in het creëren van catchy en dansbare nummers die ook tekstueel diepgang hebben. Het nummer zal ongetwijfeld een favoriet zijn onder fans van post-punk, synthpop en new wave muziek.




Angel Olsen - Nothing's Free (Official Lyric Video)

"Nothing's Free" is een prachtig nummer dat opvalt door zijn unieke combinatie van intense emoties en opvallende muzikaliteit. Het nummer toont opnieuw aan waarom Angel Olsen wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde en authentieke singer-songwriters van haar generatie.


dinsdag 7 maart 2023

Manchester Orchestra - The Way (Official Audio)

Wat een verwennerij , alweer een nieuw nummer van Manchester Orchestra. Alweer mooi. Zelfs up tempo, het einde is magisch .

maandag 6 maart 2023

vrijdag 3 maart 2023

RECORD OF THE WEEK: Manchester Orchestra - Capital Karma (Official Audio)

Het nieuwe nummer van Manchester Orchestra , wat prachtig nummer, verstild, sfeervol , en die stem .. een juweeltje .

Depeche Mode - Ghosts Again (Official Video)

INDIE TOP 20 WEEK 9

1.1 DEPECHE MODE - Ghosts Again *

2.10 BECK- Thinking About You

3.3 THOMAS AZIER- What Does It Mean To Be Free

4.2  THE NATIONAL -Tropic Morning News*

5.5 NOEL GALLAGHER HIGH FLYING BIRDS- Easy Now

6.4 PORTLAND- Stardust*

7.6 LADYTRON- Faces

8.8 PATRICK WOLF- Nowhere Game

9.7 M83- Oceans Niagara

10.--THE NATIONAL-New Order T-shirt