donderdag 29 februari 2024

Tejano Blue - Cigarettes After Sex



Cigarettes After Sex is een Amerikaanse dreampop- en ambientpopband die in 2008 werd opgericht door Greg Gonzalez. De band is bekend om zijn dromerige, atmosferische geluid en melancholische teksten, die vaak worden gezongen in een fluisterende, sensuele stijl.

Het geluid van Cigarettes After Sex wordt gekenmerkt door langzame tempos, galmende gitaren en hypnotiserende synthesizers, waardoor een sfeer van introspectie en nostalgie ontstaat. De muziek wordt vaak omschreven als sensueel en bedwelmend, en heeft een tijdloze kwaliteit die zowel hedendaags als nostalgisch aanvoelt.



dinsdag 27 februari 2024

Orchestral Manoeuvres in the Dark - Kleptocracy (Official Video)

OMD, wat staat voor Orchestral Manoeuvres in the Dark, is een invloedrijke Britse elektronische muziekband die in de late jaren 1970 werd gevormd. De band werd opgericht in Wirral, Engeland, door Andy McCluskey en Paul Humphreys. OMD staat bekend om hun unieke mix van synthesizer-gedreven popmuziek en experimentele geluiden, evenals hun melancholische melodieën en introspectieve teksten.Lekker nummer, vanouds .

PJ Harvey - Seem an I (Official Music Video)

PJ Harvey is een zeer invloedrijke Britse muzikant, singer-songwriter en multi-instrumentalist bekend om haar kenmerkende stem, rauwe lyrische stijl en eclectische muzikale aanpak. Geboren als Polly Jean Harvey op 9 oktober 1969 in Bridport, Dorset, Engeland, kwam ze begin jaren negentig op de alternatieve rockscene en kreeg snel erkenning voor haar krachtige optredens en gedurfde artistieke visie.


De muziek van Harvey bestrijkt een breed scala aan genres, waaronder alternatieve rock, indie rock, folk, blues en elektronica. Ze staat bekend om haar bereidheid om te experimenteren met verschillende geluiden en stijlen, waarbij ze vaak de grenzen van conventionele songwriting en uitvoering verlegt. Gedurende haar carrière heeft ze consequent een moedige en compromisloze benadering van haar artistieke werk laten zien.

maandag 26 februari 2024

Bleachers - Me Before You



The Bleachers is een Amerikaanse indie-popband gevormd door singer-songwriter Jack Antonoff. De band werd opgericht in 2014 en heeft sindsdien een aanzienlijke invloed gehad op de hedendaagse muziekscene. Jack Antonoff, die eerder bekendheid verwierf als lid van de bands fun. en Steel Train, besloot zijn eigen project te starten en richtte The Bleachers op.

De muziek van The Bleachers wordt gekenmerkt door een aanstekelijke mix van indie-pop, alternatieve rock en elektronische elementen. Antonoff's kenmerkende stemgeluid en eerlijke, vaak introspectieve teksten vormen de kern van de band's geluid. De nummers van The Bleachers zijn vaak energiek, pakkend en doordrenkt van emotionele diepte.



zondag 25 februari 2024

Low Hum - Only If You Say So (Official Music Video)

Low Hum is een indie rockband uit Los Angeles, Californië, opgericht door Daniel Martin. De band staat bekend om zijn dromerige geluid, gelaagde arrangementen en introspectieve teksten. Hoewel ze nog relatief jong zijn, hebben ze al snel een trouwe fanbase opgebouwd en aandacht gekregen van muziekpublicaties en radiostations.

Low Hum's muziek wordt vaak omschreven als een fusie van verschillende genres, waaronder shoegaze, dreampop en indie rock. Hun nummers zijn doordrenkt van atmosferische soundscapes, aangedreven door galmende gitaren, zwevende synths en pulserende ritmes. De stem van Daniel Martin zweeft boven deze geluiden, vaak met introspectieve en poëtische teksten die emotionele diepgang toevoegen aan de muziek.



zaterdag 24 februari 2024

ALBUM RECENSIE : Last Dinner Party -Predule to Ectasy( ★★★½)

BBC Sound of 2024, een waslijst aan bookings voor de grote festivalpodia en een handvol singles die stuk voor stuk smakelijk werden ontvangen door zowat álle muziekliefhebbers. Deze plaat herbergt teveel verschillende stijlen, waardoor de som minder is dan de delen. 
Voor sommige luisteraars zal dit wel fijn zijn, ook is de zangeres prima.
Sommige nummers zijn te theatraal en die doen me minder. Wel een eigen schwung die ze eraan geven.

Sparks, meets ABBA met een snufje postpunk zou ik omschrijven.

Voor mij mag allemaal dus wat donkerder en meer ingetogen.

vrijdag 23 februari 2024

INDIE TOP 20 WEEK 8

1.1 PET SHOP BOYS - Loneliness *

2.3 OSCAR AND THE WOLF- Angel Face

3.4 THE BOXER REBELLION- A Man as Alive as the City*

4.2  ELBOW- Lover's Leap *

5.6 MGMT- Nothing To Declare

6.5 28 DAYS LATER- Fadeaway

7.9 FEEDER-Lost In The Wilderness

8.10 THE BOXER REBELLION- Open Arms

9.7 THE SMILE - Friend of a Friend 

10.12 REAL ESTATE - Haunted World

RECORD OF THE WEEK : Kings Of Leon - Mustang (Official Music Video)

De laatste jaren is het wat stil geworden rond Kings Of Leon.  Het wat gladde c.q. vlakke geluid van Kings Of Leon op hun twee meest recente albums (WALLS uit 2016 en When You See Yourself uit 2021) is daar mede debet aan geweest. Maar met de eerste single Mustang van het op 10 mei te verschijnen album Can We Please Have Fun, zet Kings Of Leon een duidelijke koerswijziging in: ruiger, rauwer, scherper, directer. Dat belooft veel goeds!

zondag 18 februari 2024

PET SHOP BOYS - Through you (extended mix)

De Pet Shop Boys, bestaande uit Neil Tennant en Chris Lowe, zijn een iconisch duo in de wereld van de elektronische en popmuziek. Sinds hun debuut in de jaren 80 hebben ze een enorme invloed gehad op de muziekwereld met hun unieke geluid, opvallende stijl en intelligente songwriting.

De Pet Shop Boys staan ​​bekend om hun hitnummers zoals "West End Girls", "It's a Sin", "Always on My Mind" en "Go West". Hun muziek combineert aanstekelijke synthpopmelodieën met diepgaande en vaak reflectieve teksten, waardoor ze een breed en loyaal publiek aanspreken.



Vampire Weekend - Gen-X Cops (Official Video)


Vampire Weekend is een Amerikaanse indie rockband die in 2006 werd opgericht in New York City. De band staat bekend om zijn unieke mix van indie rock, pop, en wereldmuziekinvloeden. Met hun slimme teksten, aanstekelijke melodieën en eclectische instrumentatie hebben ze een trouwe fanbase opgebouwd en zijn ze een van de meest herkenbare acts in de hedendaagse alternatieve muziekscene.


zaterdag 17 februari 2024

Still Corners - The Dream (Official Lyric Video)


Still Corners is een Engelse dreampop-band gevormd door Greg Hughes en Tessa Murray. De band staat bekend om zijn dromerige, cinematische geluid dat vaak wordt vergeleken met soundtracks van jaren 80-films en neo-noir esthetiek. Een van hun meest opvallende nummers is "The Trip" van hun debuutalbum "Creatures of an Hour", maar ze hebben ook andere prachtige nummers, waaronder "The Dream".

"The Dream" is een nummer dat de luisteraar meeneemt op een sonische reis door een etherische soundscape. Het begint met een bedwelmende synthesizermelodie die een gevoel van mysterie en verlangen oproept. Tessa Murray's stem zweeft boven de muziek, fluisterend en betoverend, als een verleidende sirene die luisteraars naar een andere wereld lokt.



vrijdag 16 februari 2024

EP RECENSIE - THE NITS - The Tree House Fire(★★★★)



Nieuw mini album, dat als thema de brand heeft die vorig jaar het thuishonk/studio/archief van de band verwoestte:

On the 16th of May 2022 our studio De Werf burned down to the ground.

The fire took everything.

The fire gave us this album.

The tree is still standing.

The bird is still singing.

Ze zijn er nog, 50 jaar!.Mooie intieme nummers op deze EP, ja de brand in hun oefenruimte en studio, hun verlies, maakt het nog meer bijzonder. Schitterende EP,"The Tree" kwam echt binnen. Soms hebben nummers wat een groeiperiode nodig en al zeker bij Nits, hier echter werd ik onmiddellijk gegrepen en dan ik enkel maar concluderen "wat een parel van een nummer".


INDIE TOP 20 WEEK 7

1.10 PET SHOP BOYS - Loneliness *

2.2 ELBOW- Lover's Leap *

3.3 OSCAR AND THE WOLF- Angel Face

4.1  THE BOXER REBELLION- A Man as Alive as the City*

5.4 28 DAYS LATER- Fadeaway

6.9 MGMT- Nothing To Declare

7.5 THE SMILE - Friend of a Friend 

8.6 THE KILLERS- Spirit*

9.-- FEEDER-Lost In The Wilderness

10.-- THE BOXER REBELLION- Open Arms

Dua Lipa - Training Season (Official Music Video)

donderdag 15 februari 2024

Oscar and the Wolf - Angel Face (Official Visualizer)




Oscar was een jonge muzikant met een dromerige blik en een gitaar die zijn ziel beroerde. Hij en zijn band, The Wolf, waren bekend in de lokale muziekscene van de stad. Op een regenachtige avond betraden ze het podium van een kleine, intieme club genaamd "The Den".

Het was een avond zoals alle andere, maar iets voelde anders. Oscar had een nieuw nummer geschreven, genaamd "Angel Face", een melodie die gevuld was met verlangen en mysterie. Terwijl de lampen aan gingen en de muziek begon te spelen, betoverde Oscar het publiek met zijn zwoele stem en bedwelmende akkoorden.

"Angel Face" was als een verhaal dat werd verteld door muziek. Het vertelde over een ontmoeting met een mysterieuze vreemdeling, wiens ogen schitterden als sterren in de nacht. Het nummer bracht de luisteraars mee op een reis van passie en verlangen, waarbij ze verloren raakten in de betovering van de melodie.

Terwijl Oscar zong, voelde hij een diepe connectie met zijn muziek en het publiek. De donkere sfeer van de club werd verzacht door de warme klanken van zijn gitaar, en voor even leek het alsof de tijd stil stond.

Toen het laatste akkoord klonk, brak er een ogenblik van stilte aan, gevolgd door een daverend applaus. Oscar glimlachte, wetende dat hij met "Angel Face" een speciaal plekje in de harten van zijn publiek had veroverd. Met een dankbare blik keek hij uit over de menigte, wetende dat zijn muziek hen had geraakt op een manier die woorden alleen niet konden beschrijven.

Oscar was een jonge muzikant met een dromerige blik en een gitaar die zijn ziel beroerde. Hij en zijn band, The Wolf, waren bekend in de lokale muziekscene van de stad. Op een regenachtige avond betraden ze het podium van een kleine, intieme club genaamd "The Den".

Het was een avond zoals alle andere, maar iets voelde anders. Oscar had een nieuw nummer geschreven, genaamd "Angel Face", een melodie die gevuld was met verlangen en mysterie. Terwijl de lampen aan gingen en de muziek begon te spelen, betoverde Oscar het publiek met zijn zwoele stem en bedwelmende akkoorden.

"Angel Face" was als een verhaal dat werd verteld door muziek. Het vertelde over een ontmoeting met een mysterieuze vreemdeling, wiens ogen schitterden als sterren in de nacht. Het nummer bracht de luisteraars mee op een reis van passie en verlangen, waarbij ze verloren raakten in de betovering van de melodie.

Terwijl Oscar zong, voelde hij een diepe connectie met zijn muziek en het publiek. De donkere sfeer van de club werd verzacht door de


woensdag 14 februari 2024

The Boxer Rebellion - Open Arms (Official Audio)

The Boxer Rebellion is een Engelse indie rockband die sinds hun oprichting in Londen in 2001 het publiek weet te boeien met hun atmosferische geluid en emotionele teksten. De naam van de band verwijst naar de historische Boxeropstand in China, een metafoor die ze gebruiken om hun strijd en weerstand tegen de kansen te symboliseren.

De groep bestaat uit leadzanger Nathan Nicholson, gitarist Andrew Smith, bassist Adam Harrison en drummer Piers Hewitt. Samen creëren ze een unieke mix van indie rock, alternatief en elektronische elementen, waarmee ze een geluid neerzetten dat zowel introspectief als meeslepend is.



dinsdag 13 februari 2024

The Church - A Strange Past (Edit) [Official Music Video]


The Church is een Australische rockband die in 1980 werd opgericht in Sydney. De band staat bekend om hun unieke geluid dat elementen van psychedelische rock, new wave en alternatieve rock combineert. Een van hun opmerkelijke nummers is "A Strange Past".

"A Strange Past" is een nummer dat te vinden is op het album "Sometime Anywhere", uitgebracht in 1994. Het nummer is doordrenkt met de kenmerkende atmosferische klanken en gelaagde arrangementen waar The Church bekend om staat. Met zijn dromerige melodieën en introspectieve teksten neemt het nummer de luisteraar mee op een reis door een mystieke en melancholische soundscape.

maandag 12 februari 2024

Feeder - Lost In The Wilderness

Feeder is een Britse rockband die bekend staat om hun energieke muziek, pakkende melodieën en krachtige liveoptredens. De band werd opgericht in 1994 in Newport, Wales, door zanger en gitarist Grant Nicholas en bassist Taka Hirose. Feeder heeft een kenmerkende stijl ontwikkeld die elementen van alternatieve rock, post-grunge en powerpop combineert.



vrijdag 9 februari 2024

RECORD OF THE WEEK : HABITANS - Cod Fishing *


de veelgeprezen rock/ shoegaze band Habitants uit Nijmegen hun nieuwste single 'Cod Fishing'. De single is de tweede release van het aankomende album 'Alma', geproduceerd door Attie Bauw.
Cod Fishing' neemt de luisteraar mee op een mysterieuze en melancholische reis door de wereld van trip rock.
Habitants, opgericht in 2016 door René Rutten. De vijfkoppige formatie, bestaande uit drie vrouwen en twee mannen, beweegt zich met hun unieke geluid ergens tussen Massive Attack, MONO en Portishead. Naast Anne van den Hoogen en René Rutten maken gitariste Gema Pérez, bassiste Mirte Heutmekers en drummer Jérôme Miedendorp De Bie deel uit van Habitants.

INDIE TOP 20 WEEK 6

1.2 THE BOXER REBELLION- A Man as Alive as the City*

2.10 ELBOW- Lover's Leap *

3.9 OSCAR AND THE WOLF- Angel Face

4.4  28 DAYS LATER- Fadeaway

5.1THE SMILE - Friend of a Friend 

6.3 THE KILLERS- Spirit*

7.5 THE IRREPRESSIBLES- Will I Ever Find a Home ?* 

8.6 FUTURE ISLANDS- Say Goodbye 

9.13 MGMT- Nothing To Declare

10.-- PET SHOP BOYS - Loneliness *

maandag 5 februari 2024

BOYGENIUS WIN THEIR FIRST GRAMMY AWARDS

 

Boygenius have won their first Grammy awards. At the pre-show ceremony, they won the awards for Best Rock Performance and Best Rock Song for “Not Strong Enough”. They also won Best Alternative Music Album for The Record