zondag 19 november 2017

Evil Empire Orchestra en Viper 3.0 in GelderlandfabriekDe Gelderlandfabriek in Culemborg verwelkomt 25 november tijdens de popavond OnStage zangeres Kimberly Dhondt met het Evil Empire Orchestra. Ze  tourde vorig jaar nog als frontvrouw met de Belgische topformatie Hooverphonic. In het voorprogramma is het Tielse Viper 3.0.


Het achtkoppige gezelschap Evil Empire Orchestra brengt een ontaarde crossover van psychedelica, souljazz en garagefunk. Niet te missen is de ongetemde, rauwe soulzang en het mystieke vuur van Kimberly Dhondt, een stem die het midden houdt tussen Beth Gibbons en Janis Joplin. Daarachter staat de verpulverende stootkracht en goddeloze grooves van haar zeven leden tellende band, inclusief driekoppige blazerssectie en samengesteld uit muzikanten die hun sporen hebben verdiend bij The Internationals, El Tattoo del Tigre, Antwerp Gipsy Ska Orkestra and Creature with the Atom Brain. Pure, compromisloze energie. De titelloze debuut-ep kwam in oktober en de band mocht zich onlangs al in de kijker spelen tijdens de minuut van DWDD.

In het voorprogramma speelt het Tielse Viper 3.0. Het is de voorzetting van de band Viper die in 1996 de bandcompetitie Pocketpop won en in hetzelfde jaar Appelpop mocht openen. Na een jaar optreden viel de band door de verhuizing van een van de bandleden uit elkaar. Voorjaar 2017 kwamen Gerco Honders (zang), André van Toorn (gitaar), Twan van der Heijden (bas) en Albert Mooiman (drums) voor een reünie bij elkaar. Ze doken de repetitieruimte in en na een half uurtje spelen leek het of de tijd twintig jaar had stilgestaan. De mannen waren het er over eens: dit was te goed en te leuk om niet mee door te gaan. Met Viper 3.0 brengen ze nu als vanouds hun mix van funk, rock, hardcore en crossover.
Aanvang is 20.30 uur en kaarten kosten 8 euro in de voorverkoop en 9 euro aan de deur.
 HYPERLINK "http://www.degelderlandfabriek.nl" www.degelderlandfabriek.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten