woensdag 7 september 2016

Tessa Belinfante - Perfect Lie


Op 6 oktober presenteert Tessa Belinfante haar debuutalbum 'Fly As We Fall' in Paradiso te Amsterdam. De eerste single afkomstig van dit debuut verscheen eerder dit jaar in de vorm van van het aanstekelijke 'Turn Around', welke inmiddels al op meer dan 136.200 spotify plays op zijn naam heeft staan. Tessa Belinfante’s muziek laat zich omschrijven als sferische pop met indie invloeden.


Nu is daar single nummer twee 'Perfect Lie'. 'Perfect Lie' is beschikbaar op SpotifyDeezeryoutubesoundcloud en op Itunes

In de tussentijd heeft Belinfante niet stil gezeten. Zo verzorgde ze de aftershows van Adele tijdens haar Ziggoshows afgelopen juni. En was Belinfante te zien tijdens verschillende festivals oa. op UITmarkt Amsterdam, Rollende keukens, Amsterdam kookt, Nijmegen Kookt en Wijland Festival.

In 2015 bracht Belinfante een eerste EP uit. Deze release resulteerde oa. in een optreden bij radio 3FM en werd zij gevraagd als vaste gastartiest tijdens de theatertour van Trijntje Oosterhuis. Ook werd de EP veel beluisterd op Spotify, waarvan het nummer 'I Wonder' al meer dan 225.000 plays op zijn naam heeft staan. In totaal is de muziek van Belinfante bijna 1 miljoen keer beluisterd via dit medium. 

In 2012 kwam Tessa Belinfante tot de halve finale van The Voice of Holland. Haar covers ‘Pride (In The Name Of Love) – U2’, ‘Clocks – Coldplay’ en ‘Just Hold Me – Maria Mena’ zijn veel op de radio gedraaid. Eerder zong zij in de band ‘Two Way Radio’, waarmee ze o.a. de Grote Prijs van Nederland won, in het voorprogramma stond van de Golden Earring en een album presentatie hield in een uitverkocht Melkweg. Ondertussen behaalde zij haar master ‘Earth Sciences and Economics’ aan de Vrije Universiteit en stond zij na haar afstuderen voor de keuze: ga ik voor de wetenschap of de muziek? Ze koos voor het laatste en keek niet meer achterom.
Live:
25/9 - Hippe Happen Festival, Den Bosch
6/10 - Paradiso, Amsterdam (Releaseshow)
8/10 - Filmfestival, Hilversum
12/10 - TivoliVredenburg Talentstage, Utrecht 

14/10 - Café Stiels, Haarlem
16/10 - Concerto instore, Amsterdam
16/10 - Pompstation, Amsterdam
21/10 - Plato instore, Deventer
23/10 - Plato instore, Leiden
12/11 - Café Miles, Amersfoort










Geen opmerkingen:

Een reactie posten