zondag 24 augustus 2014

PAOLO NUTINI - IRON SKY [Short Film]

Iron Sky

Hij is pas 27 , maar heeft nu al een indrukwekkende loopbaan in de muziek gehad: Paulo Nutini.


Na het succes van het tweede album album Sunny Side Up  nam de Schot een pauze. Want echt single successen wist dit album niet te brengen

Deze pauze duurde ongeveer vijf jaar. Maar in april was daar het album Caustic Love. Wie had dat nog verwacht, dat Paulo zo terug zou komen.

Het album is een bijzonder soulvol album geworden, en is zonder te overdrijven zijn beste album tot nu toe, met recht een meer dan geslaagd comeback album.

Een van de hoogtepunten van het album is " Iron Sky", dit nummer is een donker en duister nummer. Het nummer gaat over angsten, die moet je volgens Paolo omzetten in vrijheid.

Daarom zit er ook een sample in het nummer van Charlie Chaplin waarin hij Hitler bekritiseert in zijn  film The Great Dictator.

De film is overigens gemaakt door Daniel Wolfe, die een soort documentaire ervan gemaakt heeft. De clip begint opvallend met 2 minuten stilte, je ziet in de clip mensen die verslaafd zijn aan een nieuwe drug. De opnames zijn in een land in Oost Europa, of in Rusland gemaakt aan de beelden te zien.

Verwacht geen leuke clip, maar een bijzonder beklemmende die perfect bij het nummer past. Het kan bijna niet anders of dit is de clip van het jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten