zondag 16 januari 2011

RUMER - AM I FORGIVEN


Release: album in februari

Het was ruim ander half jaar geleden een hype: de My Space pagina van Rumer, er was een liedje te horen en dat klonk zo mooi dat we bijna gingen denken dat dit zo'n on-off moment was op My Space. Maar eind 2010 was ze er dan opeens. Met een compleet album dat die kwaliteit van dat eerste moment moeiteloos herhaalde. Dat niet alleen. Rumer doet ook heel sterk denken met haar vocalen en haar manier van schrijven aan Karen Carpenter of Laura Nyro.

Zelf geeft ze ook toe dat ze door deze dames beinvloed is, dat is heel moedig van haar. Want haar meeste
leeftijdsgenoten hebben het meer op met tegencultuur polen zoals Laurel Caynon of Joni Mitchell.

Rumer niet, ze kiest voor een daarmee minder voor de hand liggende route, maar wel een eigenzinnige koers. Het album Seasons Of My Soul is in Engeland al een onverwacht groot succes. Met de breekbare composities die inderdaad een griezelig goede gelijkenis met Carpenter geven.

In osn land moeten we om onverklaarbare redenen nog een maand wachten voordat het album uitgebracht wordt. In Engeland zijn ze inmiddels toe aan de single Am I Forgiven.

Toegegeven het is niet een nummer dat op de playlist dat op 3FM zal komen, ook zal 538 het nummer links laten liggen . Om over Kink FM maar te zwijgen.

Maar ik verwacht het wel een prominente positie op de playlist van Radio 2 krijgen.

http://www.youtube.com/watch?v=mQa1L9UT1CM