dinsdag 11 januari 2011

CEO - ILLUMINATA


Release:  december 2010
Modular People

 Een kleine zomerhit, behaalde Eric Berglund met Come With Me.Dat vrolijke, zomerse popnummer - zoals alleen Scandinaviërs ze kunnen maken - kreeg wel wat aandacht. In tegenstelling tot de rest van het album. Berglund, bandlid van Tough Alliance, heeft in 2010 een debuutalbum uitgebracht voor zijn project ceo. Dat album, White Magic, werd door Pitchfork zelfs beloond met een 8.5. Toch kon het geen potten breken in Nederland.

De nieuwste single - opvolger van Come With Me" - is ietwat zwaarder dan zijn luchtige voorganger. "Illuminata" is wel weer een sterk nummer wat dankzij de natuurgeluiden vrij uniek klinkt. De eerste single werd door een enkeling nog bestempeld als een slap Wham!-aftreksel, deze single moet je wel serieus nemen.

Het is dansbaar, het is vrolijk en het bevat verschillende sterke lagen. Soms valt het couplet even tegen, maar dat wordt snel goed gemaakt door de variatie in het nummer. Hopelijk krijgt ceo hiermee alsnog de aandacht die hij verdient, want White Magic is duidelijk een van de meest ondergewaardeerde albums van 2010.