zaterdag 10 december 2022

ALBUM RECENSIE: The Haunted Youth -Dawn of the Freak (***1/2)

De liedjes van Vlaming Joachim Liebens( 29 jaar) herinneren aan de new wave van vroege jaren tachtig , ik hoorThe War On Drugs met een hoofdrol voor dromerige gitaarspel en passende toetsenwerk. De teksten van Liebens gaan over de zware vraagstukken van het leven, de strijd met hoe je het leven moet en kunt volhouden. Zware kost, maar de prachtige muziek geeft het geheel geen sombere en depressieve sfeer. 

The Haunted Youth heeft mij verrast, want als je een album beluisterd van een tot dan toe onbekende act, is het altijd afwachten wat je te horen krijgt. “DAWN OF THE FREAK” is een prachtig document van een muzikant die het niet altijd even makkelijk heeft (gehad?), maar dat op ongelofelijk knappe wijze weet om te zetten in prachtige, sfeervolle muziek. Een debuut om trots op te zijn!

Sterke associaties met andere actuele dreampop bands zoals meadowlake , The Boxer Rebellion (hun oudere werk) en soms wat M83 heb ik wel. Die bands gooien ook dreampop en postpunk in de blender met vergelijkbare resultaten. De teksten en stem van Joachim geven echter een eigenzinnige draai aan de muziek. Geen naar shoegaze neigende muziek waarbij een album kopje onder gaat in een abstracte achtbaan van noise, nee, Joachim gaat vrij rechtlijnig op zijn doel af en wil gehoord worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten