donderdag 2 september 2021

‘DE DIEPTE IN’ - EEN NIEUW ALBUM VAN EVA VAN MANEN


‘De Diepte In’, het nieuwe album van zangeres/songwriter en producer Eva van Manen, gaat over het verlangen te leven met je hoofd én met je hart. Het gaat over springen in de diepte, maar ook over de angst om je ideeën en overtuigingen los te laten. Terwijl je, door los te laten, juist nieuwe inzichten kunt krijgen. De perfecte sound voor deze boodschap vond Eva in een dynamische en vloeiende mix van electro, pop en lowtempo beats..

Het album en de gelijknamige focus track ‘De Diepte In’ verschijnen op 24 september (EVM Records/Heartselling)


Eva van Manen neemt op haar tweede album afscheid van haar fantasie mee te moeten gaan in de sterke mening of wil van anderen vanuit een angst het zelf niet goed te doen. Die fantasie verhardt en bezorgde slapeloze nachten. ‘De Diepte In’ zoekt stap voor stap naar hoe het weer kan stromen en zo duikt Eva haar eigen diepte in. Een diepte waarin vragen stellen en kwetsbaarheid bestaan, meer dan de stellige mening. 


Als producer wilde Eva dat het album organisch zou stromen. Haar elektronische producties, synths en vocals voegde zij daarom samen met de jazzy partijen van Xander Vrienten (bas), Kick Woudstra (drums), Rory Ronde (gitaar), Floris van der Vlugt (saxofoon) en Jordy Kalfsvel (keys), waarin niet alles benoemd of vastgelegd hoeft te worden.

“Muziek is ook een ruimte waarin je een bepaald soort vrijheid kunt vinden,” vertelt ze. “Het is een taal, maar nooit een taal waarvan mensen kunnen zeggen ‘Nou, nou, vind je dat nou echt?’”

Het album is gemixt door Adam Jaffrey in de Londense Unbound Studio. Een studio waar jazz albums worden opgenomen die voor Eva de inspiratie vormden voor ‘De Diepte In’.


Als vervolg op haar succesvolle debuut ‘Politiek & Liefde’ waar ze maatschappelijke situaties die haar frustreerden benoemde, schreef Eva haar nieuwe nummers vanuit een zoektocht naar hoe we door het loslaten van oude denkbeelden juist nieuwe inzichten kunnen krijgen. De observaties, twijfels en zorgen die ze uit in haar songs vallen organisch op hun plek, net als de talloze prachtige details – de akoestische riffjes op titeltrack ‘De Diepte In’ of de in de rondte bewegende synths op 'Zonder Woorden'. Details die ervoor zorgen dat je het album elke keer weer nét wat anders beleeft.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten