zondag 1 februari 2015

ALBUM RECENSIE: TICKETS GO PAST - TICKETS GO PAST





Tickets Go Past is een duo bestaande uit Phil Mills en Joost Brouwer. Maar live kun je ze samen met Willo de Bildt , Jusso Whistler em Willemien Ahuis zien. Die overigens ook in de studio met ze te vinden zijn.



De band heeft tot nu toe 2 albums afgeleverd sinds het bestaan in 2004. In december vorig jaar verscheen het derde album Tickets Go Past.

Zelf zegt de band dat de muziek het beste te omschrijven is als een audiotrip. Wij hebben voor jullie naar dit derde album geluisterd.

Het album opent met het nummer " The Curtis Vogue" een wat donkere , duistere song. Een goede voorbode overigens voor " A Patch of Grass" want daar blijft die duistere wereld keurig in gehandhaafd. Het is een beetje de teneur van het hele album, wat donkere muziek.

De band maakt een soort muziek dat je een kruising tussen Sigur Ros, Radiohead en Pink Floyd kunt noemen. Intense muziek dus. Geen gemakkelijke muziek, maar het soort waar je echt voor moet gaan zitten. " Gauche " is in dat opzicht een redelijk toegankelijk nummer en voor mij een van de hoogtepunten van het album.

Maar dat zijn ook de langere nummers als " One Third Bit" en "No Film To Fill The Frame". Hierin laat de band horen wat ze allemaal in huis heeft. Maar ook een mooi ingetogen nummer als "Snow" is een pareltje.

Het album eindigt met wat mij betreft het mooiste nummer, het melancholische " Departure Times".

De omschrijving van een audiotrip klopt, Tickets To Go" nemen je in 12 nummers mee in de geheel eigen muziekwereld van Phil en Joost. Als je de moeite voor doet om er naar te luisteren heb je een heel mooi album te pakken.

Score : 4 / 5
Beste songs: Departure Times, One Third Bit , No Film To Fill The Frame, Gauche, Snow.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten