woensdag 3 december 2014

BOXERIN CLUB - ALOHA KRAKATOA





Italie staat nu niet bekend om zijn  meest vooruitstrevende muziek, de meeste Nederlanders komen niet verder dan Eros Ramazotti of Laura Pausini , nou vooruit Paulo Conte mag dan ook nog.



Wij weten wel beter hier en publiceren regelmatig over mooie muziek uit dat land, echt veel indie bereikt echter ook ons niet.

Maar hier hebben we een uitzondering.

Aloha Krakatoa is het debuut album van de jonge Italiaanse band Boxerin Club. Het is een uitbundig album waarop indie rock flirt met Caribische ritmes en wereldmuziek.  Een te gekke combinatie.
De vijf muzikanten waren gemiddeld negentien jaar oud toen ze in 2010 Boxerin Club oprichtten. In 2012 brachten zij hun eerste EP ‘Tick Tock(Here It Comes)’ uit. Rolling Stone Magazine wijdde een uitgebreid artikel aan de band en een intensieve tour door thuisland Italië volgde. Boxerin Club deelde het podium met bands als CalexicoMogwaiEbo TaylorTune-Yards en Crystal Fighters en speelde op het prestigieuze Arezzo WaveFestival. 
Het nieuwe album ‘Aloha Krakatoa’ blijkt het schot in de roos dat de band onder andere optredens op CMJ 2014 in New York en Eurosonic 2015 heeft bezorgd. Hun showcase op Eurosonic markeert een nieuw hoogtepunt voor Boxerin Club; het is het honderdste optreden sinds de oprichting van de band. ‘Aloha Krakatoa’ zal in januari in de Benelux uitgebracht worden.
Boxerin Club live op Eurosonic
Donderdag 15 januari 2015
Huize Maas | 23.00 – 23.45
Hieronder kun je al genieten van een live optreden van de band.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten