zaterdag 16 april 2011

KENSINGTON - LET GO


Release: al uit

Label: Bladehammer

Vorige week vrijdag mochten de champagneflessen met een welverdiende lach op het gezicht van Casper, Eloi, Niles en Jan worden ontkurkt. Het weekend had voor de mannen van Kensington niet voorspoediger kunnen beginnen toen ze te horen kregen dat hun single "Let Go" tot Megahit bij 3FM werd verkozen.


Een betere start van hun nog prille muzikale carrière is dan ook haast niet voor te stellen. Eigenlijk is de band niet geheel onbekend, in 2010 haalden ze met de plaat "Youth" voldoende airplay op 3FM, al was het niet genoeg voor een notering in de Top 40 noch Tipparade.

Met "Let Go" kan de uit Utrecht afkomstige band wellicht meer radiostations tot zich winnen. Het is een zeer geslaagde en radiogeschikte rockplaat waarin je in de verte iets terughoort van het 'grote' Kings Of Leon. Misschien is deze vergelijking te lovend, toch is het geluid van de band verslavend goed.

Ze klinken als een softe versie van Kings of Leon, met vergelijkbare zang als Mumford & Sons en dat in een radiovriendelijk indierock-sausje. Dit jaar is Kensington van start gegeaan met een headline tour door heel Nederland, natuurlijk met "Let Go" als boegbeeld. Geloof jij in de definitive doorbraak?

http://www.youtube.com/watch?v=t5jqsN-7am8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten