donderdag 3 februari 2011

HURTS - SUNDAY


Label: Sony

Release: 20 februari

Terwijl de kerstsingle net uit de lijst is en ook Stay aan het weg zakken is staat een opvolger al klaar. Het wat meer uptempo "Sunday" is door de heren Theo Hutchcraft en Adam Anderson uitverkoren om de weg naar succes door te zetten. Hurts werd door ons getipt als een van de artiesten die zou kunnen doorbreken in 2010 , dat vond overigens de BBC ook want ze stonden op de shortlist van de BBC 2010.

Maar ondanks dat de heren stuk voor stuk heerlijke singles uitbrengen, is de grote doorbraakhit uitgebleven. Goed, "Wonderful Life" deed het erg goed in Duitsland (#2) en Zwitserland (#4), maar in een belangrijk muziekland als Engeland piekte het nummer nipt in de top twintig. Ook in Nederland wil het nog niet lukken met de heren. Dat laatste is nog niet zo gek ,want synthi en Nederland; geen gelukkige combinatie.

Het is nog afwachten wat "Stay" in Nederland doet( het nummer staat in de tipparade), maar in het buitenland slaat het nummer nog niet echt aan( afgezien van nummer 28 in Zwisterland). Toch is het niet een en al droefheid rondom Hurts, want het album Happiness doet het voortreffelijk in de Europese charts. Zo is het album al platina in Duitsland.

Misschien dat de muziek van de heren een tikkie te alternatief is voor de recht-toe recht-aan hitlijsten in Nederland...?

http://www.youtube.com/watch?v=nqaWZRVXVrs