maandag 14 oktober 2024

The Veils - The Ladder [Official 4K Video]

The Veils is een alternatieve rockband, oorspronkelijk opgericht in 2001 in Londen door zanger en songwriter Finn Andrews, die bekend staat om zijn intense en emotionele vocale stijl. De muziek van The Veils combineert invloeden van rock, folk, en indie met vaak duistere en poëtische teksten.

De band bracht hun debuutalbum, The Runaway Found, uit in 2004. Dit album werd geprezen om zijn melancholische melodieën en lyrische diepgang. Na wat personeelswisselingen binnen de band, bracht The Veils in 2006 hun tweede album uit, Nux Vomica, dat hun muzikale stijl verder ontwikkelde met rauwere, meer dynamische nummers.

Gedurende hun carrière hebben ze meerdere albums uitgebracht, waaronder Sun Gangs (2009), Time Stays, We Go (2013), en Total Depravity (2016). Finn Andrews heeft zich ook op soloprojecten gericht, maar The Veils blijft zijn belangrijkste creatieve voertuig.

Wat The Veils onderscheidt, is hun vermogen om intieme, emotioneel geladen muziek te maken, die vaak diepe thema’s zoals verlies, verlangen en de menselijke ervaring verkent. Hun muziek spreekt fans van alternatieve en indie rock aan vanwege de unieke mix van donkere poëzie en intensiteit.

zondag 13 oktober 2024

BEN HOWARD - Lotus flower

Ben Howard is een Britse singer-songwriter, geboren op 24 april 1987 in Londen. Hij werd bekend met zijn debuutalbum Every Kingdom (2011), dat met zijn folky, melancholische klanken goed werd ontvangen. Zijn muziek combineert folk, indie en rock met introspectieve teksten. Howard's later werk, zoals I Forget Where We Were (2014) en Collections from the Whiteout (2021), toont een evolutie richting een experimenteler en elektronischer geluid. Zijn meeslepende stem en unieke gitaarstijl maken hem tot een gerespecteerde artiest in de hedendaagse muziekscene.

vrijdag 11 oktober 2024

RECORD OF THE WEEK :The Cure - A Fragile Thing (Official Lyric Video)

Echte the Cure klassieker 

INDIE TOP WEEK 41

1.1BON IVER - S P E Y S I D E *

2.2 FONTAINES D.C.- In The Modern world *

3.5  STEVIE NICKS - The Lighthouse 

4.4 PET SHOP BOYS- Feel

5.6  PALE WAVES- Thinking About You

6.10 THE CURE - Alone *

7.3 THE KILLERS- Bright Eyes *

8.14 LONDON GRAMMAR - Keep On Dreaming

9.13 OSCAR AND THE WOLF - Spill My Liquor

10.15 COLDPLAY - All My Love

11. 17 TEARS FOR FEARS - Astronaut 

12.7 NICK CAVE & THE BAD SEEDS-Song of the Lake

13.-- THE SMILE -Bodies Laughing *

 14.16 JAKE BUGG - I Wrote The Book

15.18 CIRCA WAVES - We Made It

16.-- WARHAUS - No Surprise

17.9 JUSTICE Starring TAME IMPALA- Neverender

18.8 THE CLIENTELE- Trains In The Night 

19.11 THE SMILE-  Zero Sum 

20.12 LONDON GRAMMAR-You and I





woensdag 9 oktober 2024

YOUTH LAGOON - My Beautiful Girl

Youth Lagoon is het muzikale project van de Amerikaanse artiest Trevor Powers, opgericht in 2010. De muziek van Youth Lagoon combineert indierock, dream-pop en experimentele klanken, met introspectieve, vaak melancholische teksten. Powers maakte indruk met zijn debuutalbum The Year of Hibernation (2011), dat zich kenmerkt door lo-fi producties en emotionele diepgang. Het album bevatte populaire nummers zoals "Montana" en "17," die zijn gevoelige stem en dromerige melodieën benadrukten.

In 2013 volgde hij dit succes op met Wondrous Bughouse, een meer experimenteel album waarin psychedelische en elektronische invloeden de boventoon voerden. Na het derde album Savage Hills Ballroom (2015), kondigde Powers in 2016 aan te stoppen met Youth Lagoon om zich te richten op andere creatieve projecten.

In 2022 keerde hij onverwacht terug met het album Heaven is a Junkyard, waarin hij zijn kenmerkende geluid verder ontwikkelde met een rauwere, meer verhalende stijl. Youth Lagoon blijft bekend om zijn introspectieve, dromerige sound die resoneert bij luisteraars die op zoek zijn naar emotionele diepgang in muziek.

dinsdag 8 oktober 2024

Kim Deal - A Good Time Pushed (Official Visualiser)


Kim Deal is een Amerikaanse muzikant, vooral bekend als bassist en achtergrondzangeres van de invloedrijke alternatieve rockband Pixies. Ze sloot zich in 1986 aan bij Pixies en speelde een belangrijke rol in de unieke sound van de band, met haar kenmerkende baslijnen en harmonieën. Naast haar werk met Pixies richtte ze in 1989 haar eigen band, The Breeders, op, waar ze gitaar speelde en zong. The Breeders hadden grote successen, vooral met het album Last Splash(1993), en de hit "Cannonball."

Deal staat bekend om haar onconventionele stijl en heeft door de jaren heen een invloedrijke figuur binnen de alternatieve rock en indie-scene gebleven. Na meerdere periodes van vertrek en terugkeer bij Pixies, verliet ze de band definitief in 2013 om zich volledig te richten op haar werk met The Breeders en andere muzikale projecten.

maandag 7 oktober 2024

Warhaus - No Surprise (Official Video)


Warhaus is het soloproject van de Belgische muzikant Maarten Devoldere, een van de frontmannen van de band Balthazar. Warhaus werd opgericht in 2016 en biedt een donkere, sfeervolle mix van indie rock, chanson en jazz, gekenmerkt door Devoldere's diepe stem en melancholische teksten. Het debuutalbum We Fucked a Flame into Being(2016) bracht hem meteen lof voor zijn rauwe, sensuele stijl.

Warhaus' muziek heeft een filmische kwaliteit, vaak voorzien van duistere romantiek en intrigerende instrumentale arrangementen. Devoldere bracht ook een titelloos tweede album uit in 2017, waarmee hij zijn reputatie als veelzijdige en introspectieve artiest verder verstevigde.

zondag 6 oktober 2024

Slowdive - kisses (electronic version 3) [Official Audio]



Slowdive is een Britse shoegaze-band, opgericht in 1989 in Reading, Engeland. De band wordt beschouwd als een van de belangrijkste acts binnen het shoegaze-genre, dat zich kenmerkt door dromerige geluiden, vervormde gitaarpartijen, en atmosferische zang. De oorspronkelijke line-up bestond uit Neil Halstead (zang en gitaar), Rachel Goswell (zang en gitaar), Nick Chaplin (bas), Christian Savill (gitaar), en Simon Scott (drums). Scott verliet de band in 1994, maar keerde terug bij hun reünie in 2014.

Hun debuutalbum, Just for a Day (1991), zette de toon voor hun kenmerkende geluid, maar het was hun tweede album, Souvlaki (1993), dat wordt beschouwd als een van de beste shoegaze-albums ooit. Ondanks hun artistieke succes, worstelden ze met commerciële doorbraak, wat uiteindelijk leidde tot hun uiteindelijke breuk in 1995 na het uitbrengen van het derde album Pygmalion.

Na bijna twee decennia van stilte maakte Slowdive een succesvolle comeback in 2014, gevolgd door een goed ontvangen titelloos album in 2017. Hun muziek heeft in de loop der jaren een cultstatus bereikt, en ze worden vaak gezien als pioniers van de dromerige, melancholische geluiden die synoniem zijn met shoegaze.


zaterdag 5 oktober 2024

Coldplay - ALL MY LOVE (Official Lyric Video)

Coldplay is een Britse rockband, opgericht in 1996 in Londen. De band bestaat uit Chris Martin (zang, piano), Jonny Buckland (gitaar), Guy Berryman (bas) en Will Champion (drums). Hun doorbraak kwam met het album Parachutes(2000), met de hit "Yellow." Coldplay staat bekend om hun melodieuze mix van alternatieve rock en pop, met invloeden uit elektronische muziek op latere albums zoals A Head Full of Dreams (2015). Ze hebben wereldwijd miljoenen albums verkocht en zijn een van de succesvolste bands van de 21e eeuw.Het liedje is mooie ballade , stil nummer klein maar fijn.

Jake Bugg - Never Said Goodbye (Lyric Video)

Jake Bugg, geboren op 28 februari 1994 in Nottingham, Engeland, is een Britse singer-songwriter. Hij brak door in 2012 met zijn titelloze debuutalbum, dat een mix van folk, rock, en indie bevat. Zijn muziek wordt vaak vergeleken met artiesten als Bob Dylan en Oasis. Bekende nummers zijn "Lightning Bolt" en "Two Fingers." Sindsdien heeft hij meerdere albums uitgebracht en blijft hij een belangrijke figuur in de hedendaagse Britse muziekscene. De single is beetje Oasis sound .

vrijdag 4 oktober 2024

RECORD OF THE WEEK : The Smile - Bodies Laughing (Visualiser)

Wonderschone single van The Smile.

IDNDIE TOP 20 WEEK 40

1.1BON IVER - S P E Y S I D E *

2.2 FONTAINES D.C.- In The Modern world *

3.3 THE KILLERS- Bright Eyes *

4.4  PET SHOP BOYS- Feel

5.10 STEVIE NICKS - The Lighthouse 

6.8 PALE WAVES- Thinking About You

7.7 NICK CAVE & THE BAD SEEDS-Song of the Lake

8.9 THE CLIENTELE- Trains In The Night 

9.11 JUSTICE Starring TAME IMPALA- Neverender

10.-- THE CURE - Alone *

11. 5 THE SMILE-  Zero Sum 

12.6 LONDON GRAMMAR-You and I

13.-- OSCAR AND THE WOLF - Spill My Liquor

 14.17 LONDON GRAMMAR - Keep On Dreaming

15.-- COLDPLAY - All My Love

16.18  JAKE BUGG - I Wrote The Book

17.-- TEARS FOR FEARS - Astronaut 

18.-- CIRCA WAVES - We Made It

19.12 WUNDERHORSE- Arizona *

20.13 BLAUDZUN Bonfire 









donderdag 3 oktober 2024

Meadowlake brengt een nieuw album uit : ‘where the mountain meets the sea’

Afbeelding

De Groningse indieband Meadowlake presenteerde hun nieuwe album, ‘where the mountain meets the sea’, met een plaatpresentatie op donderdag 19 september in VERA, Groningen. Dit bijzondere album, opgenomen in de gloednieuwe studio van Buck Meek (Big Thief) in Topanga, Californië, markeert een nieuw hoofdstuk in het muzikale avontuur van de band. Het album bevat een intiemer en minimalistischer geluid, wat een mooie evolutie is na hun eerdere werk als vijfkoppige band.

Opnames in Topanga Canyon
Meadowlake nam het album op in de serene en inspirerende omgeving van Topanga Canyon, Californië, samen met Buck Meek en Germaine Dunes. Als eerste band ooit die een volledig album opnam in hun studio, bracht Meadowlake twee weken door in deze unieke setting. Het album werd vervolgens gemixt door Philip Weinrobe (o.a. Adrianne Lenker, Leonard Cohen) in New York, en gemasterd door Heba Kadry (o.a. Björk, Beach House).

Afbeelding
Eerste album als trio
‘where the mountain meets the sea’ is het eerste album dat Meadowlake als trio heeft gemaakt, een stap die hen een nieuw geluid en frisse dynamiek bracht. De band koos ervoor om het album live en als geheel op te nemen, wat de muziek een speelsheid en energie geeft die nieuw is voor hun repertoire. Het album weerspiegelt de reis van de bandleden naar een meer organische en pure manier van muziek maken.De sound is beetje Beach House en Mister Missippi.

The Horrors - The Silence That Remains (Official Video)

The Horrors is een Britse band die bekend staat om hun constante muzikale evolutie en gedurfde sound. Ze begonnen met een rauwe garagepunkstijl, maar groeiden al snel uit tot een band die donkere post-punk, shoegaze en psychedelische rock naadloos combineert. Hun albums, zoals Primary Colours en Skying, zijn gevuld met rijke, gelaagde producties, atmosferische geluiden en meeslepende melodieën. The Horrors blinken uit in het creëren van diepe, meeslepende sferen, terwijl ze hun muziek toegankelijk houden. Hun creatieve veelzijdigheid en artistieke visie maken hen tot een van de meest interessante en originele bands in de hedendaagse rockscene.

The Smile - Bodies Laughing (Visualiser)


The Smile is een indrukwekkende en innovatieve band, gevormd door Thom Yorke en Jonny Greenwood van Radiohead, samen met drummer Tom Skinner. Hun geluid combineert de complexe, experimentele elementen van Radiohead met nieuwe invloeden uit jazz, post-punk en elektronische muziek. De band weet moeiteloos sfeer en intensiteit op te bouwen, met hypnotiserende melodieën, strakke ritmes en Yorke's karakteristieke, emotionele vocalen. The Smile voelt fris en gedurfd aan, met creatieve muzikale wendingen die de luisteraar blijven verrassen. Het is een spannende nieuwe richting voor de leden en een absolute aanrader voor fans van innovatieve rockmuziek.

woensdag 2 oktober 2024

Circa Waves - We Made It (Official Video)


Circa Waves is een Britse indierockband uit Liverpool, opgericht in 2013. De band bestaat uit zanger/gitarist Kieran Shudall, gitarist Joe Falconer, bassist Sam Rourke, en drummer Colin Jones. Ze braken door met hun debuutalbum Young Chasers (2015), dat bekendstaat om zijn energieke, zomerse indierock met aanstekelijke riffs en pakkende refreinen. Hun muziek is beïnvloed door bands als The Strokes en Arctic Monkeys. Circa Waves blijft succesvol met albums die variëren van lichtvoetige indierock tot meer introspectieve en experimentelere nummers, waarbij ze zowel festivals als grote zalen vullen.


dinsdag 1 oktober 2024

The Sherlocks - Man On The Loose (Official Video)

The Sherlocks is een Britse indierockband uit Sheffield, opgericht in 2010. De band bestaat uit zanger/gitarist Kiaran Crook, zijn broer en drummer Brandon Crook, en de broers Alex en Josh Davidson op respectievelijk bas en gitaar. Hun geluid wordt gekenmerkt door energieke gitaarpartijen en pakkende melodieën, met invloeden van bands als Arctic Monkeys en The Libertines. Ze kregen bekendheid met hun debuutalbum Live for the Moment (2017), dat goed werd ontvangen in de Britse indiescene. The Sherlocks staan bekend om hun sterke liveoptredens en hebben gespeeld op verschillende grote festivals en tours.