maandag 29 mei 2023

Trevor Horn - Video Killed The Radio Star (Gottschalk's große 80er Show,...


trevor Horn is een invloedrijke muziekproducer en muzikant die bekend staat om zijn innovatieve en baanbrekende werk in de muziekindustrie. Hij werd geboren op 15 juli 1949 in Durham, Engeland. Horn heeft een indrukwekkende carrière achter de rug en heeft samengewerkt met enkele van de grootste namen in de muziekindustrie.

Horn begon zijn muzikale carrière als bassist en zanger in verschillende bands, maar hij vond al snel zijn ware roeping als producer. In de jaren 80 werd hij bekend om zijn werk met de band Yes, waar hij hun album "90125" produceerde. Het album was een enorm succes en bevatte hits als "Owner of a Lonely Heart". Horn's productie bracht een nieuw geluid naar de band en hielp hen een nieuw publiek aan te boren.

Een van de meest iconische samenwerkingen van Trevor Horn was met de band Frankie Goes to Hollywood. Hij produceerde hun debuutalbum "Welcome to the Pleasuredome", dat enorme hits voortbracht zoals "Relax" en "Two Tribes". De innovatieve productietechnieken van Horn en zijn vermogen om unieke geluiden te creëren, waren kenmerkend voor het geluid van de band.

Naast zijn werk met bands, heeft Trevor Horn ook samengewerkt met verschillende soloartiesten, waaronder Seal, Pet Shop Boys, en Grace Jones. Hij stond bekend om zijn vermogen om de artistieke visie van een artiest vast te leggen en te versterken, terwijl hij tegelijkertijd zijn eigen unieke stempel op de productie drukte.

Trevor Horn heeft niet alleen als producer, maar ook als muzikant succes geboekt. Samen met muzikant Geoff Downes vormde hij de band The Buggles, die bekendheid verwierf met hun hit "Video Killed the Radio Star". Dit nummer was het eerste dat werd uitgezonden op MTV en wordt vaak gezien als een mijlpaal in de geschiedenis van de popmuziek.

In latere jaren heeft Horn zijn eigen platenlabel opgericht, genaamd ZTT Records, en heeft hij zich ook toegelegd op het werken als filmcomponist. Hij heeft muziek gecomponeerd voor films als "The Burning", "Toys" en "Slaves of New York".



Geen opmerkingen:

Een reactie posten