woensdag 31 juli 2024

Manchester Orchestra - Fade Into You (Mazzy Star Cover)

Manchester Orchestra is een van die zeldzame bands die erin slaagt om elke luisterervaring intens en onvergetelijk te maken. Hun unieke blend van emotioneel geladen teksten, complexe muzikale arrangementen en dynamische uitvoeringen onderscheidt hen als een van de meest intrigerende en getalenteerde bands van deze tijd.

dinsdag 30 juli 2024

MJ Lenderman - Joker Lips


MJ Lederman is een veelzijdige zanger en songwriter die bekendstaat om zijn diepe, soulvolle stem en zijn vermogen om verschillende muziekgenres te beheersen. Hij begon zijn carrière in de muziekindustrie als een getalenteerde jongeman met een passie voor zowel klassieke als moderne muziekstijlen. Zijn repertoire varieert van pop en rock tot blues en jazz, wat hem een unieke positie in de muziekscene geeft.

maandag 29 juli 2024

Glass Animals - Show Pony (Official Visualiser)

Glass Animals is een Britse indierockband, gevormd in Oxford in 2010. De band bestaat uit Dave Bayley (zanger en songwriter), Drew MacFarlane, Edmund Irwin-Singer en Joe Seaward. Hun muziek kenmerkt zich door een mix van psychedelische pop, elektronica en R&B-invloeden. Hun debuutalbum, "Zaba" (2014), bracht hen internationale erkenning met hits als "Gooey". Ze vervolgden dit succes met albums zoals "How to Be a Human Being" (2016) en "Dreamland" (2020), die ook lovende kritieken ontvingen. Glass Animals staat bekend om hun innovatieve geluid en energieke live-optredens.

zondag 28 juli 2024

Pol Granch - fotomatón (Video Oficial)


Pol Granch, geboren als Pablo Grandjean in 1998 in Madrid, Spanje, is een Spaanse zanger en songwriter met Frans-Spaanse roots. Hij verwierf bekendheid in 2018 toen hij de Spaanse versie van de talentenjacht "Factor X" won. Granch staat bekend om zijn unieke stemgeluid en emotionele uitvoeringen, die vaak worden gekenmerkt door een mix van pop, rock en indie-invloeden.

zaterdag 27 juli 2024

Slower Avenue - Somehow, Sometime


Slower Avenue is een opkomende band die bekend staat om hun unieke mix van alternatieve rock en indie-invloeden. 

vrijdag 26 juli 2024

RECORD OF THE WEEK: Empire Of The Sun - The Feeling You Get

INDIE TOP 20 WEEK 30

1.1 FONTAINES D.C.- Favourite

2.2 LONDON GRAMMAR - Into Gold

3.3 IST IST - Repercussoins

4.4 GLASS ANIMALS - A Tear In Space (Airlock)*

5.6   PALE WAVES- Perfume*

6.7  PICTURE THIS- Satellites *

7.8 SNOW PATROL - This Is The Sound Of Your Voice *


8.9 THE JAPANESE HOUSE -:-)

9.11 MJ LENDERMAN- She's Leaving You

10.-- PET SHOP BOYS- A New Bohemia

11. 13 MERCURY REV- Ancient Love

12.14 PUBLIC SERVICE BROADCASTING - Electra

13.16 FINK -Follow You Down

14.16 PALE WAVES - Glasgow

15.17 MARC ALMOND- I'm Not Anyone

16.-- BLEACHERS- I Am In Your Hands

17.20 WUNDERHORSE - Silver *

18.-- NICK CAVE & THE BAD SEEDS- Long Dark Night

19.5 NICK CAVE &THE BAD SEEDS- Frogs *

20.-- JONSI- Cherry Blossom / Flicker




donderdag 25 juli 2024

Amedeo Minghi - Dove sei, dove mai (Official Video)


Amedeo Minghi is een gerenommeerde Italiaanse zanger, componist en muziekproducent die bekend staat om zijn emotionele en romantische muziek. Geboren op 12 augustus 1947 in Rome, begon Minghi zijn muziekcarrière in de jaren '60 en heeft sindsdien een indrukwekkende invloed gehad op de Italiaanse muziekscene.

woensdag 24 juli 2024

JONSI - Flicker

Jónsi (Jón Þór Birgisson), geboren op 23 april 1975 in IJsland, is een zanger, gitarist en frontman van de post-rockband Sigur Rós. Hij staat bekend om zijn unieke zangstijl, vaak gebruikmakend van een falsetto en het zingen in 'Hopelandic', een verzonnen taal. Zijn muziek wordt gekenmerkt door etherische geluiden en emotionele diepgang. Naast zijn werk met Sigur Rós heeft hij ook soloalbums uitgebracht, zoals "Go" in 2010. Jónsi speelt vaak gitaar met een strijkstok, wat bijdraagt aan zijn karakteristieke sound. Zijn artistieke projecten omvatten ook samenwerkingen in film- en theatermuziek.


“Flicker” bevat dan weer een andere sound, al blijft dat hoopvolle aanwezig. We begrijpen hier vooral het videogame-gedeelte, want de zachte synths zorgen voor een futuristisch gevoel waarbij de planeet groen is en iedereen in vrede met elkaar leeft. Het bevat ook iets meer opbouw dan “Cherry Blossom”, in de zin dat de song steeds intenser klinkt en zowaar richting een climax gaat. Die komt er niet echt, want wat volgt is een mooi intermezzo van strijkers, alsof we een utopie bereikt hebben. Jónsi heeft alvast twee parels van singles te pakken en we zijn dan ook benieuwd naar de rest van het album.


JONSI- Cherry Blossom

Jónsi (Jón Þór Birgisson), geboren op 23 april 1975 in IJsland, is een zanger, gitarist en frontman van de post-rockband Sigur Rós. Hij staat bekend om zijn unieke zangstijl, vaak gebruikmakend van een falsetto en het zingen in 'Hopelandic', een verzonnen taal. Zijn muziek wordt gekenmerkt door etherische geluiden en emotionele diepgang. Naast zijn werk met Sigur Rós heeft hij ook soloalbums uitgebracht, zoals "Go" in 2010. Jónsi speelt vaak gitaar met een strijkstok, wat bijdraagt aan zijn karakteristieke sound. Zijn artistieke projecten omvatten ook samenwerkingen in film- en theatermuziek.

Cherry Blossom” is een zacht en hoopvol lied. Subtiele pianotoetsen creëren een sfeer van bloei, alsof we op het punt staan om iets moois mee te maken. Jónsi maakt gebruik van pauzes in het nummer die nieuwe delen inleiden, waarna er iets meer instrumenten aan te pas komen, al blijft het zeer minimalistisch. We kunnen het zelfs geen instrumenten noemen, maar eerder geluiden die zich af en toe aan het geheel toevoegen. Het zorgt voor een gevoel van vrede, alsof we ons om niks zorgen moeten maken. “Cherry Blossom” is mooi in haar minimalisme en trekt ons van begin tot eind mee in haar verhaal.

Nick Cave & The Bad Seeds - Long Dark Night (Lyric Video)


Nick Cave & The Bad Seeds, gevormd in 1983 door Nick Cave, Mick Harvey en Blixa Bargeld, is een van de meest invloedrijke en langdurige bands in de alternatieve rockscene. Hun muziek kenmerkt zich door een donkere, intense atmosfeer, complexe teksten en een breed scala aan muzikale invloeden, van post-punk en gothic rock tot blues en avant-garde.Weer een fantastische nummer de voorbode van een nieuw album.

Bleachers - I Am In Your Hands

Bleachers, de muziekproject geleid door Jack Antonoff, heeft zich de afgelopen jaren stevig gevestigd in de indiemuziekscene. Antonoff, bekend van zijn werk met bands zoals Fun. en zijn samenwerking met artiesten als Taylor Swift en Lorde, gebruikt Bleachers als zijn persoonlijke uitlaatklep voor creativiteit en introspectie.

Muzikale Stijl en Invloeden

Bleachers' muziek combineert elementen van synthpop, indie rock, en new wave, met een sterke nadruk op nostalgische geluiden uit de jaren '80. Antonoff's productie is vaak gelaagd en rijk, met een mix van elektronische beats, prominente synthesizers, en stevige gitaarpartijen. Deze muzikale keuzes creëren een geluid dat zowel eigentijds als retro aanvoelt. De single voelt een warm bad , rustig.

vrijdag 19 juli 2024

RECORD OF THE WEEK :James Bay - Up All Night (with The Lumineers & Noah Kahan) [Official Lyr...

INDIE TOP 20 WEEK 29

1.3 FONTAINES D.C.- Favourite

2.1 LONDON GRAMMAR - Into Gold

3.8 IST IST - Repercussoins

4.7 GLASS ANIMALS - A Tear In Space (Airlock)*

5.2 NICK CAVE &THE BAD SEEDS- Frogs *

6.6  PALE WAVES- Perfume*

7.10 PICTURE THIS- Satellites *

8.11SNOW PATROL - This Is The Sound Of Your Voice *

9.12 THE JAPANESE HOUSE -:-)

10.9 THE HAUNTED YOUTH - Into You * 

11. 13 MJ LENDERMAN- She's Leaving You

12.15 MGMT- People In The Streets

13.16 MERCURY REV- Ancient Love

14.17 PUBLIC SERVICE BROADCASTING - Electra

15.18 FINK -Follow You Down

16.19  PALE WAVES - Glasgow

17.20 MARC ALMOND- I'm Not Anyone

18.4 OSCAR AND THE WOLF - Somebody Without U

19.5 PET SHOP BOYS - It's Not a Crime

20.-- WUNDERHORSE - Silver *

    


donderdag 18 juli 2024

ONE OK ROCK - Delusion:All [OFFICIAL MUSIC VIDEO]

ONE OK ROCK is een populaire Japanse rockband die bekendstaat om hun energieke muziek en emotionele teksten

woensdag 17 juli 2024

Laura Marling - Patterns (Official Lyric Video)

Laura Marling is een Britse singer-songwriter die bekend staat om haar diepe en introspectieve folk-muziek.

Laura Marling's muziek wordt sterk beïnvloed door folkartiesten zoals Joni Mitchell en Bob Dylan, maar ook door moderne indiefolk. Haar teksten zijn vaak literair en introspectief, en ze staat bekend om haar krachtige, expressieve stem. Marling's gitaarspel is een belangrijk kenmerk van haar muziek, waarbij ze vaak gebruik maakt van complexe fingerpicking technieken.

dinsdag 16 juli 2024

Hazlett - Shiver (Lyric Video)

Hazlett is een Australische singer-songwriter die bekend staat om zijn dromerige indie-popmuziek. Zijn stijl wordt gekenmerkt door introspectieve teksten, melodische gitaarpartijen en een warme, expressieve stem. Hazletts muziek roept vaak een gevoel van nostalgie en melancholie op, waarbij hij persoonlijke verhalen en emotionele ervaringen deelt.

zaterdag 13 juli 2024

Cassandra Jenkins - Clams Casino (Official Video)


ChatGPT

Cassandra Jenkins is een veelgeprezen singer-songwriter uit New York, bekend om haar introspectieve teksten en dromerige muzikale stijl. Ze heeft zich in de muziekwereld onderscheiden door haar unieke mix van folk, indie, en ambient invloeden, waarbij ze een persoonlijke en verhalende benadering hanteert in haar liedjes.

vrijdag 12 juli 2024

RECORD OF THE WEEK :Wunderhorse - Silver

Wunderhorse is een van de meest gehypete artiesten van de laatste paar jaar.
De naam Wunderhorse doet al enige tijd de ronde, maar staat nu eindelijk echt op de rand van een grote doorbraak. De band uit de Engelse hoofdstad heeft dan ook al vaak genoeg gezien hoe het moet, daar ze al het voorprogramma mocht verzorgen van onder meer Sam Fender, Pixies, Foals en Fontaines D.C..Silver” is zo’n nummer waarbij  geduld wordt getest, Gelukkig is geduld nog steeds een schone zaak. Onder de vorm van het perfecte slotstuk wordt wachten na zo’n twee en halve minuut beloond.

INDIE TOP 20 WEEK 28

1.1 LONDON GRAMMAR - Into Gold

2.2 NICK CAVE &THE BAD SEEDS- Frogs *

3.6 FONTAINES D.C.- Favourite

4.3 OSCAR AND THE WOLF - Somebody Without U

5.5 PET SHOP BOYS - It's Not a Crime

6.7  PALE WAVES- Perfume*

7.11 GLASS ANIMALS - A Tear In Space (Airlock)*

8.12 IST IST - Repercussoins

9.9 THE HAUNTED YOUTH - Into You * 

10.15 PICTURE THIS- Satellites *

11. -- SNOW PATROL - This Is The Sound Of Your Voice *

12.14 THE JAPANESE HOUSE -:-)

13.16 MJ LENDERMAN- She's Leaving You

14.17 EMPIRE OF THE SUN- Cherry Blossom

15.18 MGMT- People In The Streets

16.19  MERCURY REV- Ancient Love

17.-- PUBLIC SERVICE BROADCASTING - Electra

18.-- FINK -Follow You Down

19.-- PALE WAVES - Glasgow

20.-- MARC ALMOND- I'm Not Anyone








vrijdag 5 juli 2024

INDIE TOP 20 WEEK 27

1.3 LONDON GRAMMAR - Into Gold

2.1 NICK CAVE &THE BAD SEEDS- Frogs *

3.2 OSCAR AND THE WOLF - Somebody Without U

4.4 BAT FOR LASHES - At Your Feet

5.5 PET SHOP BOYS - It's Not a Crime

6.7 FONTAINES D.C.- Favourite

7.10 PALE WAVES- Perfume*

8.6 SNOW PATROL- The Beginning

9.9 THE HAUNTED YOUTH - Into You * 

10.11 FINK - One Last Gift

11. 13 GLASS ANIMALS - A Tear In Space (Airlock)*

12.14 IST IST - Repercussoins

13.8 BLAUDZUN- Shades*

14.16 THE JAPANESE HOUSE -:-)

15.-- PICTURE THIS- Satellites *

16.19 MJ LENDERMAN- She's Leaving You

17.20 EMPIRE OF THE SUN- Cherry Blossom

18.-- MGMT- People In The Streets

19.-- MERCURY REV- Ancient Love

20.12  CIGARETTES AFTER SEX - Baby Blue Movie








RECORD OF THE WEEK : Snow Patrol - This Is The Sound Of Your Voice (Official Lyric Video)

De nieuwste single van Snow Partol : Just  Say Yes.