donderdag 1 juni 2017

Arcade Fire - Everything Now (Official Video)

Hajk - Magazine
Op “Hajk” hoor je toegankelijke indie pop. De eerste single “Magazine” is gelijk zo’n inventieve en catchy song dat je het na 1 keer horen niet meer uit je hoofd krijgt. De zowel mannelijke als vrouwelijke vocalen passen perfect bij de moderne pop songs ‘with an emphasis on very strong melodies’. Hajk voelt zich verwant met bands als Dirty Projectors, Unknown Mortal Orchestra en Amason en speelde vorig jaar al op diverse grote Noorse festivals terwijl ze de nieuwe songs nog aan het schrijven en opnemen waren. Een grote belofte!


OMD - Isotype

Ardyn - Together (Official Video)

The War on Drugs - Holding On [Official Audio]

maandag 29 mei 2017

Oh Wonder - Ultralife (Acoustic)

Het Brits popduo OhWonder kondigt de komst van tweede album aan : ' Ultralife'. De release staat gepland op 16 juni. Afgelopen week liet Oh Wonder de eerste single los op de wereld, eveneens 'Ultralife' getiteld. De single heeft alles wat een Oh Wonder lied typeert: de zang in perfecte harmonie, de synths-deuntjes die blijven hangen. Toch is de single kleurrijker dan al zijn voorgangers. Het liedje   begint met een zomers en up-tempo deuntje. Wel heeft het duo een cadeautje : een akoestische versie. Dit klinkt hemels.

Dasher - Sodium (Official Audio)

Ruige rock uit Altanta, het is de perfecte omschrijving van Dasher. De single is minder melodieus dan de voorgaande single, maar het klinkt wel heel furieus. De mannen met de zware gitaren zijn terug.
Cigarettes After Sex - Each Time You Fall In Love

Het moet toch wel raar lopen, wanneer de Amerikaanse dreampop band Cigarettes After Sex dit jaar niet doorbreekt in Nederland. Hun nieuwe single 'Each Time You Fall In Love' is namelijk een klein juweeltje. Het is een dromerige en sombere popsong. De stem van frontman Greg Gonzalez klinkt alweer even pakkend als op alle voorgaande songs!