zaterdag 4 februari 2017

Giant Rooks - New Estate
Giant Rooks is een jonge Duitse alternative pop band, bestaande uit 5 leden; 'who rank among the hottest newcomers in the German independent scene'. De nieuwe ep "New Estate" bevat vijf songs 'in an atmospherically dense sound' vol artistieke experimentatie, maar verpakt in catchy songs. Het is een lekkere mix van indie rock, folky pop en moderne electro, 'melancholic and danceable at the same time'. Giant Rooks presenteerde dit jaar hun nieuwe ep op het Eurosonic Festival te Groningen. Insiders tip van de maand !

Great Good Fine Ok - "Everything To Me"

Record Store Day lanceert Vinyl 33
Nederland is vanaf deze week een nieuwe hitlijst rijker: de Vinyl 33. Record Store Day Nederland breidt daarmee haar activiteiten, met de onafhankelijke platenzaak als middelpunt, verder uit. 

SONG OF THE WEEK: BLAUDZUN - PRESS ON (MONDAY'S CHILD)
Afbeeldingsresultaat voor SONG OF THE WEEK

Afbeeldingsresultaat voor BLAUDZUN PRESS ON

PRESS ON ( MONDAY'S CHILD )-
BLAUDZUN *

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 30 WEEK 5

Afbeeldingsresultaat voor london grammar big pictureAfbeeldingsresultaat voor top 301. -- LONDON GRAMMAR- Big Picture 

2. -- 
DEPECHE MODE - Where's the Revolution

3. -- 
ELBOW - Gentle Storm


4. LONDON GRAMMAR- Rooting For You

5. 2 ELBOW - All Disco


6. 3 THOMAS AZIER - Talk To Me


7. 5 TRENTEMOLLER - Complicated


8. --  MISTER AND MISSISSIPPI- Lush Looms


9. 4 AMBER RUN - Flickle Game


10. 6 ELBOW Magnificent  ( She Says)

dinsdag 31 januari 2017

SIGUR ROS KOMT NAAR NEDERLAND VOOR 2 OPTREDENS


Sigur RosSigur R├│s komt naar Nederland voor twee optredens. Op 2 oktober speelt de post-rockband een show in AFAS Live in Amsterdam en op 3 oktober in de Oosterpoort in Groningen. De kaartverkoop voor beide shows start vrijdag 3 februari om 9.00 uur.

Owsey & Resotone - "Called Overseas"

ALBUMRELEASE ROGIER PELGRIM 'BIRDS AND BUSY PEOPLE 'Op vrijdag 3 maart a.s. presenteert Rogier Pelgrim zijn nieuwe album ‘Birds and Busy People’ in Luxor Live Arnhem. De Wageningse muzikant heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Met zijn 2e album kiest Pelgrim voor een meer bandbenadering en werd daarom de assistentie ingeroepen van indie-producer Pim van de Werken. Met de albumtitel doelt de zanger op de gejaagdheid van het moderne bestaan, maar daarnaast ook zijn behoefte aan stilte en rust. 

Mister and Mississippi slaat nieuwe weg in met MirageHet is bijna een klassieke reeks in de levensloop en biografie van veel bands; een verrassend debuutalbum, de moeilijke tweede en het kritieke derde album. Op dat vlak zal Mister and Mississippi met haar nieuwe album beslist geen stijlbreuk plegen. Gedomineerd door een zwaar en donker geluid van synthesizers, bas en drums, geserveerd met majestueuze gitaarmelodie├źn en sterke vocalen, laat de band zich van een hele nieuwe kant zien. Mirage verschijnt op vrijdag 7 april 2017. De albumreleaseshow vindt op donderdag 6 april plaats in De Helling in Utrecht.

Violet Skies - "Island"