dinsdag 31 januari 2017

SIGUR ROS KOMT NAAR NEDERLAND VOOR 2 OPTREDENS


Sigur RosSigur Rós komt naar Nederland voor twee optredens. Op 2 oktober speelt de post-rockband een show in AFAS Live in Amsterdam en op 3 oktober in de Oosterpoort in Groningen. De kaartverkoop voor beide shows start vrijdag 3 februari om 9.00 uur.

Owsey & Resotone - "Called Overseas"

ALBUMRELEASE ROGIER PELGRIM 'BIRDS AND BUSY PEOPLE 'Op vrijdag 3 maart a.s. presenteert Rogier Pelgrim zijn nieuwe album ‘Birds and Busy People’ in Luxor Live Arnhem. De Wageningse muzikant heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Met zijn 2e album kiest Pelgrim voor een meer bandbenadering en werd daarom de assistentie ingeroepen van indie-producer Pim van de Werken. Met de albumtitel doelt de zanger op de gejaagdheid van het moderne bestaan, maar daarnaast ook zijn behoefte aan stilte en rust. 

Mister and Mississippi slaat nieuwe weg in met MirageHet is bijna een klassieke reeks in de levensloop en biografie van veel bands; een verrassend debuutalbum, de moeilijke tweede en het kritieke derde album. Op dat vlak zal Mister and Mississippi met haar nieuwe album beslist geen stijlbreuk plegen. Gedomineerd door een zwaar en donker geluid van synthesizers, bas en drums, geserveerd met majestueuze gitaarmelodieën en sterke vocalen, laat de band zich van een hele nieuwe kant zien. Mirage verschijnt op vrijdag 7 april 2017. De albumreleaseshow vindt op donderdag 6 april plaats in De Helling in Utrecht.

Violet Skies - "Island"

vrijdag 27 januari 2017

PRIMEUR Elbow - Gentle Storm

Elbow heeft een nieuwe single uitgebracht ' Gentle Storm'.  Kevin Godley maakte voor Godley & Creme in 1985 de clip voor  ' Cry' ' en zit ook achter deze clip. De acteur Benedict Cumberlach is te zien.  De clip is prachtig gemaakt, dezelfde sfeer als de song: stemmig en geen opsmuk. De clip blijft gelukkig trouw aan het origineel. Dit nummer ' Gentle Storm' komt van het aankomende album 'Little Fictions' en komt op 3 februari uit.Jamiroquai - Automaton

Glass Peaks - Speak And Spell

Mister and Mississippi - Lush Looms (Official Video)


Mister and Mississippi heeft vandaag een nieuwe single uitgebracht. De titel is ' Lush Looms' en het is verrassend : de band vindt zichzelf opnieuw uit. Ze zijn een compleet andere richting in geslagen , en eigenlijk klinkt  de band leuker en frisser dan ooit!


ANOHNI: PARADISE

Austra - I Love You More Than You Love Yourself (Official Video)

donderdag 26 januari 2017

Moss - The Promise

Ayreon - The Day That The World Breaks Down - The Source

INDIEPLANT: Muziekindustrie meer toegankelijk voor indies


Afbeeldingsresultaat voor indieplant


Het lijkt een onmogelijke onderneming: concurreren met de artiesten van majors record labels. Toch lukt het steeds meer independent muzikanten professioneel mee te spelen, stelt Indieplant. Het muzikantenplatform baseert deze constatering op de onverwacht snelle groei van hun ledental: binnen enkele maanden na de lancering van Indieplant.com verwelkomde zij haar vijfhonderdste ambitieuze independent muzikant. Deze groei is niet alleen boven de verwachting van de makers van Indieplant. Ook impliceert het dat er een frisse wind door de muziekindustrie waait. Steeds meer indies hebben toegang tot voorzieningen waarmee zij kunnen concurreren major artiesten.  

CVBZ - Be Like You

joan - "take me on"

Tim Darcy - Still Waking Up

donderdag 19 januari 2017

GOLDEN EARRING EERSTE BEVESTIGING GRENSWERK OPEN AIR

Golden Earring speelt op donderdag 13 juli op Grenswerk Open Air in openluchttheater De Doolhof in Tegelen. De band rondom zanger Barry Hay is de eerste bevestiging voor de tweede editie van het festival. Vorig jaar wisten ruim 4000 bezoekers hun weg naar Tegelen te vinden. Grenswerk Open Air is een co-productie van Poppodium Grenswerk en evenementenbureau Double Track. De rest van het programma wordt later bekend gemaakt. 

GOODWOOD ATOMS - Into The Bay

dinsdag 17 januari 2017

DATA VOOR POPRONDE 2017 BEKEND GEMAAKT

1

Het reizende muziekfestival Popronde heeft alle data voor aankomende editie bekend gemaakt. Popronde komt langs maar liefst 41 steden en het eindfeest zal dit jaar wederom in Amsterdam plaatsvinden. Op de website van Poprondekunnen bands zich nog opgeven voor het festival. BRON FESTIVAL INFO

Strand of Oaks - Rest of It
LINE UP CROSS-LINX COMPLEETLogo
Het vierdaagse, rondreizende festival Cross-Linx gaat al weer bijna van start. Met de toevoegingen van Molino, Matteo Mijderwijk, Perforator, Bram Stadhouders en Jerboah  is de line-up compleet. Cross-Linx legt in één gevarieerde avond onvermoede verbindingen (bloot) tussen gecomponeerde ‘nieuwe’ muziek en artiesten uit de avant-garde popscene. Het festival strijk van 2 tot en met 5 maart neer in Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam en Groningen.

zaterdag 14 januari 2017

Tennis - In The Morning I'll Be Better (Official Video)De sound van de seventies keert terug! Het Amerikaanse duo Tennis dropt hun single ' In The Morning I'll Be Better'. Het nummer is de voorbode van hun debuutalbum ' Your Conditionally' dat op 10 maart gaat uitkomen. Het duo woont in Denver.

Wild Beasts - He The Colossus (Official Audio)

Wild Beasts heeft en nieuwe single uitgebracht: ' He The Colossus' .Wild Beasts is een Britse indie-rockband. Hayden Thorpe is de zanger , hij heeft een speciale stem, hij gebruikt uitsluitend zijn falsetstem. 'Boy King' is het vijfde album, de recensies zijn wisselend. De band staat onder contract bij Domino Records.DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 25 WEEK 2

Afbeeldingsresultaat voor LONDON GRAMMAR ROOTINGAfbeeldingsresultaat voor top 25


dinsdag 10 januari 2017

DEBUUTALBUM STAVAST VERSCHIJNT 10 MAART 2017Op 10 maart verschijnt het gelijknamige debuutalbum van STAVAST, de nieuwe band van voormalig Heideroosjes voorman Marco Roelofs. STAVAST laat zich beluisteren als een stevig Nederlandstalig rockalbum. De albumreleaseshow vindt op vrijdag 10 maart plaats in Grenswerk in Venlo. Dit is tevens de aftrap van een albumtournee door Nederland.

maandag 9 januari 2017

ELLA komt met tweede single While You Are Away
Onder de noemer ELLA schrijft Nederlands-Zwitserse muzikante Ella van der Woude voor het eerst muziek vanuit een persoonlijke invalshoek. 'While You Are Away' is de tweede single afkomstig van ELLA's titelloze EP, dat op 19 januari verschijnt. 'IDWTGTKYwas het eerste geluid dat ELLA naar buiten bracht.   

U2 GEEFT CONCERT IN AMSTERDAM ARENA
U2 komt naar Nederland! Op zaterdag 29 juli geven Bono en consorten een concert in de Amsterdam ArenA. De voorverkoop voor deze The Joshua Tree Tour 2017 begint maandag 16 januari.