dinsdag 26 april 2016

Amber Run - Haze

M83 Performs "Do It, Try It"

FLORENCE AND THE MACHINE : THE ODYSSY -THE MOVIE

Florence Welch heeft samen met regisseur Vincent Haycock een korte film gemaakt: The Odyssey. In 47 minuten durende film is muziek te horen van How Big, How Blue, How Beautiful, het derde album van Florence and the Machine. Afgelopen tijd deelde de Welch al verschillende korte clips uit de film. Nu is The Odyssey in z'n geheel te bekijken. 

Jack Garratt - Surprise Yourself

JG

Arbor Labor Union - Mr. Birdsong

Mick Harvey - Don't Say A Thing (Ne Dis Rien) (Official Audio)

Twisted Logic - The A-Sides (ft Chris Martin)

TESSA BELINFANTE KOMT MET DEBUUTALBUM


In het najaar van 2016 brengt Belinfante haar debuutalbum 'Fly As We Fall' uit. Dit is de opvolger van haar EP uit 2015, welke ze presenteerde in een bomvol Bitterzoet. De EP release resulteerde oa in een optreden bij radio 3FM en werd zij gevraagd als vaste gastartiest tijdens de theatertour van Trijntje Oosterhuis. Ook werd de EP veel beluisterd op Spotify, waarvan het nummer 'I Wonder' al meer dan 166.000 plays op zijn naam heeft staan. Tessa Belinfante’s muziek laat zich omschrijven als sferische popnummers met indie invloeden. 

zaterdag 23 april 2016

RECORD OF THE WEEK : Divisions - StarcrossedAfbeeldingsresultaat voor record of the week

Nemesea streamt luistersessie nieuw album ‘Uprise’ live via Youtube en PeriscopeUprise’ is het vierde studioalbum van Nemesea, dat op 29 april wereldwijd uitkomt. Op zondag 24 april trakeert Nemesea fans uit Nederland, Italië en Frankrijk op een exclusieve luistersessie in de Giesound Studio van Guido Aalbers in Zwolle, de studio waar ‘Uprise’ opgenomen werd. De luisteressie zal live worden gestreamd via Youtube en Periscope tussen 13.30 uur en 15.30 uur. ‘Uprise’ is het eerste nieuwe Nemesea album in vijf jaar. De 14 songs op het album laten de collectieve en individuele groei van de bandleden horen. 

Etches - Love Is (Announcement)

The 1975 - A Change Of Heart

Divvisions - Starcrossed

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 30 WEEK 17

Afbeeldingsresultaat voor top 30Afbeeldingsresultaat voor the war on drugs touch of grey

vrijdag 22 april 2016

Mumford & Sons Nieuwe EP komt voort uit bijzondere samenwerking en verschijnt 17 juni

Mumford & Sons heeft samen met Baaba Maal, The Very Best en Beatenberg nieuw materiaal opgenomen dat onder de titel Johannesburg op 17 juni wordt uitgebracht. De nummers zijn in februari van dit jaar in twee opeenvolgende 24 uurs sessies opgenomen in Studio 2 en het auditorium van de South African Broadcasting Corporation in Johannesburg en zijn geproduceerd door Mumford & Sons en Johan Hugo, het muzikale brein van The Very Best. De leadtrack There Will Be Time werd eind januari alleen in Zuid-Afrika uitgebracht en kwam daar direct op de eerste plek terecht. There Will Be Time is vanaf vandaag ook in de rest van de wereld verkrijgbaar 

Het programma International Festival of Technology is bekend!


Afbeeldingsresultaat voor international festival of technology 2016Delft is tussen 1 en 3 juni het toneel van technologie, muziek en kunst tijdens het International Festival of Technology (IFoT). Een niet alledaags festival, waar speelsheid en intelligentie samenkomen. Het is een broedplaats voor mensen met een vooruitziende blik en vernieuwingsdrang. Naast technologie en innovatie biedt het driedaags festival op vrijdag een Grand Finale met een line-up aan topartiesten als De Jeugd van Tegenwoordig, De Staat en Selah Sue.

nieuwe namen voor festival de Beschaving 2016Nieuwe namen vandaag voor de zevende editie van festival deBeschaving in Utrecht. Onder meer Indian Askin (foto), Hidden Charms, Graham Candy en Coppersky komen op zaterdag 2 juli naar de Botanische Tuinen in de Domstad. Eerder al werden headliners Jett Rebel, Dotan, Skip & Die en My Baby aangekondigd.

KINOO - EVEN THATGroningen heeft een gloednieuw indiewondertje: Kinoo. Vier jongens die 70’s krautrock maken en zingen over de weg naar volwassenheid. Het resultaat? Onze eigen Nederlandse Beach Fossils, Ultimate Painting en SPLASHH in één band.

donderdag 21 april 2016

Sigur Rós - Sæglópur (Inni) #srarchives

The Band Formerly Known as Viet Cong Announce New NameThe band formerly known as Viet Cong has announced its new name: Preoccupations. "We apologize to those who were adversely affected by our former band name," the members wrote in a statement. "This was never anticipated nor our intent." Frontman Matt Flegel spoke with Pitchfork about the process of choosing the new name, as well as the controversy surrounding the old one. Read that interview here. They've also announced a tour. Find the dates below.

The Kills - Heart Of A Dog (Official Video)

LNZNDRF - Samarra (Official Video)

Cage the Elephant - "Trouble" (Official Music Video)

Richard Ashcroft - Hold On (Official Audio)

Veelzijdige Alice Avery presenteert ‘Kicking The Habit’
Alice Avery maakt haar dromen waar wanneer zij in 2012 naar New York verhuist om zich geheel op haar carrière als zangeres en actrice te richten. Ze studeert aan de American Musical and Dramatic Academy en speelt in verschillende producties in NYC en Las Vegas. Daarnaast pakt ze de kans om samen met top producer Will Hensley te werken aan haar nieuwe EP ‘Kicking The Habit’. 

dinsdag 19 april 2016

Spinning Coin - Sides (Official Audio)

LYENN NIEUW ALBUM SLOW HEALER
Slow Healer is de naam van het langverwachte tweede album van LYENN dat op 29 april verschijnt. Gevoed door emotionele onrust in een recent verleden was een nieuw album geen optie maar pure noodzaak. Op Slow Healer klinkt de Belgisch-Britse singer-songwriter puur en onvervalst.

Qeaux Qeaux Joans voor exclusieve mini-tour naar NederlandZangeres en muzikante Qeaux Qeaux Joans komt eind mei naar Nederland voor vier optredens in het kader van de 'Lady Joans Tour 2016'. Exclusief voor deze mini-tour speelt Qeaux Qeaux Joans solo met akoestisch instrumentarium en doet ze sfeerrijke, intieme locaties aan. Tijdens deze concertserie is er speciale aandacht voor het in 2014 verschenen album The Ritual. Ook zal er nieuw werk ten gehore worden gebracht.