zaterdag 9 april 2016

RECORD OF THE WEEK: Face+Heel - We Can Swim
Afbeeldingsresultaat voor record of the week


UB40 & Rowwen Hèze op Grenswerk Open Air


Afbeeldingsresultaat voor rowwen heze 2016Afbeeldingsresultaat voor ub40  

Op donderdag 14 juli en vrijdag 15 juli spelen UB40 en Rowwen Hèze op Grenswerk Open Air in de Doolhof te Tegelen. Grenswerk Open Air is een nieuw, jaarlijks terugkerend zomerevenement in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Ook Lucas Hamming, Michelle David & The Gospel Sessions, Pollux en JW Roy & Band staan op de line-up. De voorverkoop start morgen om 10.00 uur. 

NEMESEA - Forever (Official Video)
Na een periode van mediastilte en hard werken achter de schermen, lanceert de Nederlandse strong rockband Nemesea op 29 april het vierde album ‘Uprise’. De meeslepende track ‘Forever’ is de eerste single. Bekijk de video .

Valerie Branoux presenteert EP Fraction in Zaal 3

JPEG-afbeelding
JPEG-afbeelding
DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 30 WEEK 15


Afbeeldingsresultaat voor top 30
Afbeeldingsresultaat voor amatorski hear me

KINGDM - "Baby (feat. Kevin Garrett)"

vrijdag 8 april 2016

Memoryhouse - Arizona (Official Music Video)

BEAR'S DEN IN TIVOLI


Bear's Den

De Engelse indiefolkband Bear’s Den komt uit Londen en heeft een banjo in hun geluid, dus word je tegenwoordig dan meteen vergeleken met Mumford & Sons. Nu hebben die twee bands ook wel wat gemeen en stond Bear’s Den vaak in het voorprogramma van de Mumfords, maar verschillen zijn er ook genoeg. Op hun debuutalbum Islands (2014) is te horen dat Bear’s Den werk wat subtieler en melancholischer is, mede door de fraaie blazersarrangementen in veel van de nummers. Dat ze hun gevoelige muziek ook live prima weten te brengen, bewees hun zegetocht langs alle grote zomerfestivals van 2015. Op 22 juli komt het nieuwe album Red Earth & Pouring Rain in de schappen; het zal ongetwijfeld ten gehore worden gebracht tijdens hun show in Ronda! 

Beyond The Wizards Sleeve "Diagram Girl" (Official Music Video)

Hurts - Nothing Will Be Bigger Than Us (Live - Surrender Tour 2016)

Swans - The Glowing Man (Excerpt) (Official Audio)

donderdag 7 april 2016

Lady Linn - Sing Your Heart Out
De Vlaamse zangeres en songwriter Lady Linn heeft in België al een gouden album op haar naam staan en won drie Music Industry Awards (MIA’s) voor Beste Popartiest, Beste Vrouwelijke Artiest en Beste Vrouwelijke Soloartiest.

Whitney - Golden Days (Official Video)

Eagulls - Skipping

David Bowie - I Can't Give Everything Away

Ian Fisher - Too Bad (Official Video)


‘A 21st century country musician without a country’, zo omschrijft Ian Fisher zichzelf. De singer-songwriter groeide op op een boerderij in Missouri, woont tegenwoordig in Berlijn, maar is de afgelopen jaren vooral met zijn gitaar de wereld over getrokken. Fisher speelde in een musical, maakte deel uit van een folkduo met Ryan Thomas Carpenter, en heeft nu met Nero zijn solodebuut afgeleverd. Van dat album komt de video bij single Too Bad, die hieronder te bekijken is.

The Dandy Warhols - "You Are Killing Me" (Official Music Video)

Slowlands in the Park: Muziek, biergarten en wijnproeverij in Stadswandelpark Eindhoven
Waar vind je Niels Geuzenbroek, Lucas Hamming, ’s werelds eerste mobiele bier brouwerij, biologische food stalls en een wijnwandeling? Op het Slowlands festival. Pardon? Nee het betreft  geen typefout maar één van de nieuwste music&food festivals in de regio Eindhoven. 

woensdag 6 april 2016

Higher Authorities - Colour (Official Audio)

DEZE ARTIESTEN SPELEN DIT JAAR IN DE PLATENZAKEN TIJDENS RSD
De namen en locaties voor Record Store Day 2016 zijn vandaag bekend gemaakt. Ook dit jaar staan er op 16 april meer dan 100 artiesten in de platenwinkels door heel Nederland. Denk aan ambassadrice Eefje de Visser, Spinvis, Danny Vera en The Cool Quest. En uiteraard ook jong talent als Amber Arcades, Indian Askin, Bombay, Max Meser, Polynation en The Brahms.

Good Charlotte nieuw albumGood Charlotte is terug en brengt op 15 juli het zesde studioalbum Youth Authority uit via het eigen MDDN label in samenwerking met Kobalt Label Services. De eerste single 40 oz. Dream is eeder deze week in première gegaan in Zane Lowe’s Beats 1 Radio show op Apple Music. Bij het nummer is een waanzinnige, haast nostalgische lyric video gemaakt.
 

Face+Heel - We Can Swim

Yeasayer - Half Asleep (Official Audio)

Tom Odell - Wrong Crowd (Official Video)

Tom Odell - Wrong Crowd