zaterdag 5 maart 2016

Plaudits - Reasons

Mystery Jets - Bubblegum

Mystery Jets get coastal for ‘Bubblegum’ video


Mystery Jets’ latest album ‘Curve of the Earth’ came out back in January, and the group are backing it up with a splendid new video for ‘Bubblegum’. 

The Kills - Doing It To DeathThe Kills bestaat anderhalf decennium en bracht in die periode vier albums uit. Vier zeer verschillende werken, maar altijd herkenbaar door dat typische geluid van The Kills: bezeten, rusteloos, roekeloos, soms angstaanjagend, vaak sexy en niet zelden met een knipoog. Ash & Ice is de opvolger van het veel geprezen Blood Pressures uit 2011. Dat het vijf jaar heeft geduurd voordat het nieuwe album tot stand kwam, is voor een deel te wijten aan de vijf operaties die Jamie Hince aan zijn hand moest ondergaan en, door door een permanente beschadiging aan zijn vinger, opnieuw gitaar moest leren spelen.

RECORD OF THE WEEK: City Of Neon - Out Of My Head


Afbeeldingsresultaat voor record of the weekAfbeeldingsresultaat voor city of neon out of my head

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 20 WEEK 10

 Afbeeldingsresultaat voor daughter  band howAfbeeldingsresultaat voor top 20


vrijdag 4 maart 2016

La Sera - "I Need An Angel" (Official Music Video)

Bill Ryder-Jones - Out Of The Dark (Official Audio)

Suede - What I'm Trying To Tell You

suede-night-thoughtsAfgelopen januari bracht de Britse band Suede alweer het zevende studio album uit getiteld Night Thoughts. Vandaag besloten de heren om het nummer What I’m Trying To Tell Younaar de radio’s te sturen en de video te releasen. Want zo doen bands dat. De visual is onderdeel van de film die met het album werd uitgebracht en is geregisseerd door Roger Sargent.

AIR EN MINOR VICTORIES NAAR BKS16

Afbeeldingsresultaat voor best kept secret AIR

Negentien nieuwe namen vandaag voor Best Kept Secret. Onder meer Air (foto) en Minor Victories komen naar het festival op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het Franse Duo Air keert na een lange afwezigheid terug voor een beperkte aantal Europese festivalshows. Minor Victories is de nieuwe indie-supergroep met Rachel Goswell (Slowdive), Justin Lockey (Editors), James Lockey (Hand Held Cine Club) en Stuart Braithwaite (Mogwai). 

SINAS BIJ DWDD

Afbeeldingsresultaat voor dutch wave sinasSINAS, de band rondom saxofonist Wouter Schueler, is uitgenodigd om vrijdag 4 maart 2016 de bekende minuut muziek te verzorgen in het tv-programma ‘De Wereld Draait Door’. Aanleiding voor dit optreden is het verschijnen van het nieuwe album van SINAS genaamd ‘Dutch Wave’. 

donderdag 3 maart 2016

Yeasayer - Silly Me (Official Audio)yeasayer
Na de singles I Am Chemistry eProphecy Gun van Yeasayer’s nieuwe plaat Amen & Goodbye (release: 1 april) deelt het zestal nu ook single nummer drie met ons. Silly Me is een vrolijke song met behoorlijk aanstekelijke synths en doet uitkijken naar het nieuwe vierde studioalbum van de band.

Bells Of Youth Nieuw album DREAMERS verschijnt 15 april
DREAMERS, dat is de titel van het nieuwe album van Bells Of Youth dat op 15 april uitkomt bij V2 Records. Op donderdag 14 april presenteren Leonie Bos (vocals & gitaar), Marcia Savelkoul (vocals & synthesizers), Hellen Vissers (vocals & drums), Estelle Stijkel (gitaar & backing vocals) en Lisa Moree (vocals & bas) het album in Paradiso in Amsterdam. Vervolgens start op 12 mei in Extase in Tilburg de clubtournee door Nederland. Tijdens een groot aantal optredens van deze tour zal IX het voorprogramma verzorgen.

NIEUWE SINGLE VOK +NL CLUBTOUR MET CUT_Vök uit IJsland maakt dromerige indie elektro pop. Het mixt weemoedige elektronica en melodieuze zang met saxofoon en gitaar. Denk aan het hypnotische van The xx met de sensualiteit van The Knife en Poliça's overdubbing. In september van dit jaar word het debuutalbum verwacht. Een voorproefje op dit album komt in de vorm van de nieuwe single 'Waiting'.

woensdag 2 maart 2016

Sue the Night - The World Below


2015 was het jaar van Suus de Groot alias Sue The Night. Aan het begin van vorig verscheen haar debuutalbum Mosaic, het bracht de zangeres en haar band een 3FM Megahit (The Whale) en ze stond al festivals als Best Kept Secret, Paaspop, Dauwpop en de Zwarte Cross. Later dit jaar verschijnt haar tweede album. Vandaag verschijnt de eerste single van die plaat: The World Below.

PRIMEUR: M83 - Do It, Try It (Audio)


Afbeeldingsresultaat voor m83                   cover