zaterdag 19 december 2015

Daughter - Numbers
Daughter heeft een nieuwe single, dankzij de playlist van de BBC6. Een goede reden om deze clip te plaatsen. Veel luister plezier.

AURORA - Into The Light

Moon Moon Moon - Christmas Time Moon Moon Moon

Binnen het domein van verstilde folky kerstliedjes is Sufjan Stevens natuurlijk heer en meester, maar Utrechtse bedroompopact Moon Moon Moon treedt hier nu ook binnen. 

BEKIJK EEN ALBUMTEASER VAN PJ HARVEY

PJ Harvey heeft een voorproefje van haar nieuwe album gedeeld. In een korte clip van 30 seconden is te zien hoe Harvey een nieuw nummer op haar gitaar speelt. De video eindigt met een aankondiging dat het album in de lente gaat verschijnen.

David Bowie - Lazarus (Audio)


David Bowie heeft zijn nieuwe single Lazarus uitgebracht. Het is het titelnummer van de musical met Bowie nummers die al een tijdje in New York te zien is. Lazarus staat op Bowie’s nieuwe album Blackstar, dat 8 januari in de (digitale) winkel ligt.

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 15 week 51

Afbeeldingsresultaat voor editors ocean of night
Afbeeldingsresultaat voor top 15


1.EDITORS - Ocean of night

2 .oH WONDER - Without you

3.CHVRCHES - Empty threat

4.COLDPLAY - Adventure of a lifetime

5.FLORENCE + THE MACHINE - Delilah

6.DAUGHTER - Doing the right thing


7.HURTS - Wings

8.SCHOOL OF SEVEN BELLS - Open your eyes

9.COURTEENERS - Winter wonderland

10.SCHOOL IS COOL - AK 47

11.VALERIE BRANOUX - Fraction

12.LUCAS HAMMING - Write me again

13.KOVACS - Wolf in cheap clothes

14.JULIA HOLTER - Silhouette

15.MOKE - The time has come

donderdag 17 december 2015

3voor12 kiest Kendrick Lamar als album van het jaar

Een week na de Song van het Jaar is het tijd voor meer conclusies: wie maakte niet alleen een geweldige single, maar wist een heel album lang te boeien? Het grootste statement van het jaar, wellicht? De gedoodverfde lijstaanvoerder van talloze jaarlijstjes? Jazeker, Kendrick Lamar maakte ook volgens 3voor12 het meest imponerende album van het jaar, gevolgd door Song van het Jaar winnaar Tame Impala en de Nieuw-Zeelander Unknown Mortal Orchestra. Donderdagavond in het derde uur van 3voor12 Radio uitgebreid aandacht voor de beste albums van het jaar. Niet te missen!

NIEUW PROGRAMMA LEO BLOKHUIS OP NPO RADIO 2Op 3 januari begint muziekprofessor Leo Blokhuis met zijn nieuwe programma Blokhuis op NPO Radio 2. Blokhuis belooft de luisteraar in zijn show mee te nemen 'op een muzikale reis buiten de gebaande paden.' 

woensdag 16 december 2015

Aafke Romeijn:Nieuw album Je Doet Je Best Maar verschijnt 12 februari 2016


Voor haar tweede album Je Doet Je Best Maar is singer-songwriter Aafke Romeijn de wereld ingedoken van de analoge synthesizers en andere antieke instrumenten. In retro-sound brengt ze nummers die gaan over foute politici en autoverkopers, stiekem een jongetje willen zijn en het eindeloos invullen van formulieren. Aafke’s teksten zijn doorspekt van herkenbare beelden en alledaagse situaties.

Op Smaak Tour XL - Sir James Wegens het daverende succes van de Op Smaak Tour in 2015, gaat Sir James deze lente wederom op pad met een chefkok. Dit nieuwe concept waarbij muziek en dineren op een smaakvolle manier gecombineerd wordt zal in maart en april plaatsvinden in verschillende kleine Nederlandse theaterzaaltjes. 

Best Kept Secret Festival presenteert eerste namen 2016: onder meer Editors, Beck en Beach House

Afbeeldingsresultaat voor best kept


Het Best Kept Secret Festival in Hilvarenbeek heeft voor de editie van 2016 de eerste namen bekendgemaakt. Zo staan onder meer Editors, Beck, Wilco, Beach House, Half Moon Run, Caribou en Two Door Cinema Club op het podium.

dinsdag 15 december 2015

Purity Ring - heartsigh
Purity Ring have aired a space age new video for ‘heartsigh’, the latest song to be lifted from their ‘another eternity’ album.

Dotan - Let The River In (official video)Dotan - Let The River In

Dotan is ‘heel trots’ op de gloednieuwe videoclip voor Let The River In.

RKCB - "Lights Low"

Sivert Høyem - Lioness (studio teaser)
De tien songs op ‘Lioness’, het nieuwe album van de Noorse Sivert Høyem, zijn als lichtpuntjes in het donker. De rockzanger beweegt zich als het ware door een schimmig landschap waarin hij zich laat leiden door het warme licht van de schaduwen die hij tegen komt. 

The Jezebels - Synthia
Afbeeldingsresultaat voor the jezabels synthia

Het geluid van The Jezabels is een mix van emotionele pop, rebelse indierock met veel ruimte voor aanstekelijke synthesizer loops. Opvallend is vooral de zang van frontvrouw Hayley Mary, die vaak wordt vergeleken met het stemgeluid van Kate Bush.