woensdag 30 december 2015

Them Things - Mythomania

Afbeeldingsresultaat voor them things

Motörhead maakt einde band bekend

 foto anp

De band Motörhead bestaat niet meer. Drummer Micky Dee heeft het einde van de formatie bevestigd. Reden is het overlijden van zanger Lemmy Kilmister.

Marco Mengoni - Ti ho voluto bene veramente
'Apple werkt aan betere audiokwaliteit voor Apple Music'

 Foto: Apple


Apple werkt aan een nieuw audioformaat met betere kwaliteit voor zijn muziekstreamingdienst Apple Music. 

'Ruim een derde Nederlanders gebruikt muziekdienst Spotify'


Afbeeldingsresultaat voor spotify


Spotify is de meest gebruikte muziekdienst in Nederland. Ruim een derde van de Nederlanders, bijna vijf miljoen mensen, gebruikten de dienst dit jaar.

Muzikant klaagt Spotify voor 150 miljoen dollar aan


foto  AFP

Muzikant David Lowery heeft Spotify voor 150 miljoen dollar aangeklaagd. Volgens Lowery verspreidt de dienst zijn muziek bewust zonder licentie.

dinsdag 29 december 2015

James – “To My Surprise” (Official Video)
James heeft een nieuwe single : " To My Surprise " De voorbode van een nieuw album  : Girl At The End Of The World. Het album wordt gereleased op 18 maart. De producer is Max Dingel ( The Killers, Muse ) en dat hoor je, erg mooi.

Mystery Jets - TelomereEen mooie plaat, veel bombastisch , erg mooi, the mystery jets.

Mercury Rev - Coming Up For Air

 Dankzij een nieuwe playlist, daarom doen we deze plaat in het zonnetje .

Dit is de Snob 2000 van 2015


Afbeeldingsresultaat voor snob 2000Afbeeldingsresultaat voor snob 2000

De vierde Snob 2000 is alweer een feit. Ook dit jaar werd er weer massaal gestemd op de lijst met liedjes die niet in de voorselectie van de Top 2000 voorkwamen. Ruim 230 liedjes vlogen dit en vorig jaar over naar de Top 2000. Van 22 liedjes moesten we zelfs op het laatste moment afscheid nemen, omdat ze via de vrije keuze terecht kwamen in de lijst van Radio 2; waaronder Mia van Gorki, die anders bij ons op de vijfde plek terecht zou zijn gekomen.

ZANGER LEMMY VAN MOTÖRHEAD OVERLEDENIan 'Lemmy' Kilmister, de illustere oprichter en frontman van Motörhead, is overleden. Dat meldt de band in een verklaring op Facebook. De zanger leed aan kanker en overleed thuis in zijn huis in Los Angeles. Lemmy werd 70 jaar.

Leo Blokhuis vanaf zondag op Radio 2 met 'het gekke neefje van 3voor12'

Leo Blokhuis


Leo Blokhuis

Adele-effect zorgt voor topjaar in de platenzaken

Plato GroningenPlato Groningenmaandag 28 december 2015

Vooral jongeren luisteren naar de Beatles op SpotifyDe Beatles doen het goed op de streamingdiensten. De Fab Four werd op kerstavond toegevoegd aan onder meer Spotify en staat daar inmiddels al in zo'n 673.000 afspeellijsten.

The Beatles zijn vanaf donderdag ook te streamen


Tot nu toe waren platen van The Beatles nog niet verkrijgbaar op muziekstreamingdiensten. © Beatles.comThe Beatles maken eindelijk hun opwachten in het streaminglandschap. Vanaf donderdag is de muziek van Britse band te beluisteren via streamingdiensten als Spotify en Apple Music.

Radiohead - SPECTRE

Dit is de titelsong van Radiohead  voor 'Spectre' (maar Sam Smith won het pleit)De Britse zanger Sam Smith tekende voor de titelsong van de laatste James Bond-film, maar hij was niet de enige die de soundtrack van 007 op het oog had. Met "Spectre" zette Radiohead op kerstdag een eigen, blijkbaar afgewezen themesong voor de Bond-film online.

LCD Soundsystem - Christmas Will Break Your Heart


Het grootste nieuws: alweer zes jaar na het afscheid zou LCD Soundsystemin 2016 weer bij elkaar komen voor een festivaltour. Consequence of Soundweet al zeker dat festival Coachella in april het startpunt wordt. En dan is hier vanuit het niets een hagelnieuw kerstliedje van de band, Christmas Will Break Your Heart. Niet dansbaar, maar wel melancholisch en groots à la New York, I Love You But Your Bringing Me Down.

dinsdag 22 december 2015

Noah Kenton - Crimson (OFFICIAL MUSIC VIDEO)12314401_1018199494911094_1550562105255927427_o

It’s probably safe to say that this is the first time you’re hearing about Noah Kenton. It’s also probably safe to say that this certainly won’t be the last. We have a pretty strong feeling that after folks catch wind of his latest few releases, this Virgina-based indie popster will get his much-deserved attention. 

YEASAYER RELEASE ‘AMEN & GOODBYE’ TEASER

Yeasayer release ‘Amen & Goodbye’ teaserThe year might be winding down, but Yeasayer are pointing to the future, with a new teaser clip suggesting that the group are gearing up for the release of new material.

The Blue Van brengt exclusieve vinyl box set uit op 18 decemberIn 2014 besloost de Deense band The Blue Van het over een andere boeg te gooien. Ze wilden niet zomaar een album maken, zoals ze dat al vijf keer eerder hadden gedaan.  Het was tijd voor verandering, een nieuwe kijk op de opgenomen muziek en ruimte om te experimenteren met geluid en expressie. Bovendien wilde The Blue Van hun fans in de watten leggen door ze telkens naar iets nieuws te laten uit kijken.

Chvrches: Clearest Blue

maandag 21 december 2015

Still Parade - 07:41

741If you’ve been keen to our site for the past few years, you’ll know we have a handful of artists that we religiously cover. The process is almost automatic once we see that they’ve released a new tune. We frantically head to our keyboards, eager to quickly convey our swooning adoration. Still Parade, aka Niklas Kramer, is one of those acts, and today is one of those days.

M83 PROMISES “EPIC” RETURN WITH NEW ALBUM, OUT NEXT YEAR

M83 promises “epic” return with new album, out next year

Anthony Gonzalez is readying a follow-up to ‘Hurry Up, We’re Dreaming’.

Her Majesty gaat opnieuw de theaters in: Déjà vuHer Majesty, een heuse Nederlandse superformatie, bestaat uit Bertolf Lentink, Jelle Paulusma, Diederik Nomden, Dirk Schreuders en Bauke Bakker. Déjà vu is vanaf januari t/m juni 2016 in de Nederlandse theaters te zien.

zaterdag 19 december 2015

Daughter - Numbers
Daughter heeft een nieuwe single, dankzij de playlist van de BBC6. Een goede reden om deze clip te plaatsen. Veel luister plezier.

AURORA - Into The Light

Moon Moon Moon - Christmas Time Moon Moon Moon

Binnen het domein van verstilde folky kerstliedjes is Sufjan Stevens natuurlijk heer en meester, maar Utrechtse bedroompopact Moon Moon Moon treedt hier nu ook binnen. 

BEKIJK EEN ALBUMTEASER VAN PJ HARVEY

PJ Harvey heeft een voorproefje van haar nieuwe album gedeeld. In een korte clip van 30 seconden is te zien hoe Harvey een nieuw nummer op haar gitaar speelt. De video eindigt met een aankondiging dat het album in de lente gaat verschijnen.

David Bowie - Lazarus (Audio)


David Bowie heeft zijn nieuwe single Lazarus uitgebracht. Het is het titelnummer van de musical met Bowie nummers die al een tijdje in New York te zien is. Lazarus staat op Bowie’s nieuwe album Blackstar, dat 8 januari in de (digitale) winkel ligt.

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 15 week 51

Afbeeldingsresultaat voor editors ocean of night
Afbeeldingsresultaat voor top 15


1.EDITORS - Ocean of night

2 .oH WONDER - Without you

3.CHVRCHES - Empty threat

4.COLDPLAY - Adventure of a lifetime

5.FLORENCE + THE MACHINE - Delilah

6.DAUGHTER - Doing the right thing


7.HURTS - Wings

8.SCHOOL OF SEVEN BELLS - Open your eyes

9.COURTEENERS - Winter wonderland

10.SCHOOL IS COOL - AK 47

11.VALERIE BRANOUX - Fraction

12.LUCAS HAMMING - Write me again

13.KOVACS - Wolf in cheap clothes

14.JULIA HOLTER - Silhouette

15.MOKE - The time has come