zaterdag 5 mei 2012

5 MEI : ALS HET NET EVEN ANDERS WAS GEGAAN

Op vijf mei vieren wij onze vrijheid. Ook wij willen daar bij stilstaan. We hebben gekozen voor dat prachtige lied van Herman van Veen met de tekst van Willem Wilmink.

vrijdag 4 mei 2012

4 MEI : DODENHERDENKING

Vandaag herdenken wij de Nederlandse oorlog slachtoffers van Duitse en Japanse oorlogshandelingen en de Nederlandse oorlogsslachtoffers van oorlogen en vredesoperaties sindsdien.

donderdag 3 mei 2012

LOWER DENS - PROPAGATIONDe groep uit Baltimore, Lower Dens, maakt maar moeilijke muziek. Maar liefhebber van Beach House en The Antlers zullen ook deze band waarderen.

BEN HOWARD NIET OP BEVRIJDINGSFESTIVAL
Da's jammer: publiceren we net dat Ben Howard op het bevrijdingsfestival komt, moeten we dit al weer intrekken.

BEVRIJDINGSFESTIVALS 2012


Op vijf mei zijn er weer talrijke bevrijdingsfestivals in het land. Het is het grootste eendaagse culturele gratis evenement in Nederland.

Diode and Rick Holland: Still Silver ft. Chris JamesHet is de tweede single van het samenwerkingsverband van Diode en Rick Holland. Voor de vocalen hebben Stateless zanger Chris James ingehuurd.

woensdag 2 mei 2012

SPECTOR - CELESTINE


We tipten ze eerder dit jaar al als een van de leukste nieuwe Britse bandjes: Spector.

LITTLE BOOTS - EVERY NIGHT I SAY A PRAYER
Ze was de BBC Sound of 2009  en is een Engelse synthpop singer songwriter: Little Boots. Ze scoorde met name in Engeland aardige successen met het album Hands en de single  'Stuck On Repeat'.


THE PROCLAIMERS - SPINNING AROUND IN THE AIR


Wie de naam Proclaimers noemt, denkt meteen aan het meest beroemde nummer van dit Schotse duo : ' I'm Gonna Be (500 Miles)'.

dinsdag 1 mei 2012

PERFUME GENIUS - DARK PARTS


Perfume Genius is de artiesten naam van Mike Hadreas. Een Amerikaan woonachtig in Seattle. Zijn tweede album is uitgekomen op 20 februari jl en had als titel Put Your Back N2 It.

ALT-J (∆) - BREEZEBLOCKSVan de band met de onuitspreekbare naam is er nu de video van de volgende single, wij zijn wat teleurgesteld hier in deze single. Maar goed het klinkt steeds goed genoeg om het album te willen horen.

NME TOP 100 EIGHTIES

NME's 100 Best Tracks Of The '80s
Na de jaren 50 60 en 70 heeft het Engelse blad NME ook de 100 beste tracks uit de jaren 80 op een rijtje gezet. Een lijstje waarin ook nu weer een verrassende nummer een is. Maar dit keer zijn we het wel met NME eens.

Mystery Jets - Someone Purer (Official US version)Omdat op 30 april het album officieel uitkwam,  net als de clip voor de Amerikaanse markt  12 uur geleden ongeveer beschikbaar kwam,zetten wij de Mystery Jets even in het zonnetje....

zondag 29 april 2012

SCISSOR SISTERS - ONLY THE HORSESOnly The Horses

Het is inmiddels al weer zes jaar geleden dat Scissor Sisters de hitlijsten bestormden met 'I Don't Feel Like  Dancin'.

ERIK HASSLE - STAY
Nog meer moois uit Scandinavie komt van Erik Hassle uit Zweden. Ook dit is weer typische Scandipop.

DONKEYBOY- PULL OF THE EYE


Ze komen uit Noorwegen en luisteren naar de naam Donkeyboy. Ze leverden een debuutsingle af in 2009 ' Ambitions' die in Noorwegen 7 x Platinum werd.