zaterdag 17 december 2011

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 11 MONTANA - Youth Lagoon


Youth Lagoon maakt prachtige ingetogen muziek die je diep weet te raken. Dat zelfde gebeurt ook met deze prachtige minispeelfilm. In bijna vijf minuten word je meegenomen met de emoties van een jongen/jongeman die zijn vader in een oorlog ( Vietnam?) is verloren. Het maakt clip en lied tot een combinatie die je tot in je ziel weet te raken en dat is nu net de bedoeling van een clip. Wat ons betreft de mooiste clip die dit jaar is gemaakt.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 22 VIDEO GAMES - Lana Del Rey

Lizzy Grant werd Lana Del Rey en met deze betoverende clip wist men uitstekend de sfeer van het nummer vast te leggen, dankzij You Tube werd het een hit. De beelden maakten in een klap Lana wereldberoemd.  En bijna de nummer een in onze lijst.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 33 HOLOCENE -Bon Iver

Bon Iver heeft een betoverend album afgeleverd met een unieke sfeer. Wat gelukt is om in deze clip te vangen. Het is eigenlijk een minimaal verhaal , maar de clip staat volledig in dienst van de muziek en weet exact de sfeer te raken, waardoor de clip een echte meerwaarde heeft. Prachtige beelden.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 44 MIDNIGHT CITY - M83


Het is een echte SF clip geworden van M83. Een betoverende en intrigerende clip die uitstekend past bij de muziek. Het maakt de muziek helemaal af en geeft het nummer nog een extra dimensie. De clip is een ode aan Close Encounters of the Third Kind.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 55 EVERY MINUTE ALONE - WhoMadeWho


Het is wel opvallend, nogal wat clips zijn afkomstig uit Noordelijke landen. Zo ook deze van de Deense band WhoMadeWho. Wat een prachtige creative komische clip is dit toch geworden. Hij blijft leuk om te zien! Een clip die in een echte Monty Python stijl is opgebouwd, heerlijk absurde humor!

vrijdag 16 december 2011

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 66 CRUEL - St. Vincent


Wat een beklemmende clip is dit toch, typisch St. Vincent. Soms zacht en soms donker.De rol van de afwezige moeder wordt op een merkwaardige manier in Midden Amerika ingevuld en wat een macaber einde.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 77 THE SHRINE/ AN ARGUMENT - Fleet FoxesHet is een monumentaal album en zeker dit nummer is hoogtepunt. Door ons dan ook nog eens te verwennen met deze magistrale clip wordt er nog een extra dimensie aan dit nummer toegevoegd. Een stukje kleinkunst.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 8
8 CONVERSATION 16 - The National


The National trakteerde ons op een leuke absurde clip, met de leden in de rol van geheime dienst. En een geheime liefde. Het is een heerlijke clip waar je van blijft genieten!
De heren blijken een groot gevoel voor humor te hebben.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 9
9 KEEP YOUR HEART UP - Ben Howard


Hij komt wat langzaam op gang deze clip, je denkt eerst dit kan toch niks bijzonders zijn. Maar Ben heeft een verrassing voor je in petto: de leukste glijbaan die je maar kunt voorstellen. Vanwege de originaliteit op de negende plaats.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 10
10 YES I KNOW - Memory Tapes


In een prachtige zwart wit clip neemt Memory Tapes ons mee in een wereld waarin je als mens er wel eens heel anders uit kan zien. De beelden vormen een schitterende clip die je bijna vier minuten weet vast te houden.

donderdag 15 december 2011

LANA DEL REY - BORN TO DIE

Eerst was daar de audioclip, nu is er de officiƫle video. Het was nog niet bedoeling, maar naar een lek via Rusland dan toch maar officieel op You Tube gezet.

Lana gaat door waar ze gebleven was, wederom een mooi liedje en ook een mooie clip.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 11

11 CIVILIZATION - JusticeDe bizon's rennen door een landschap en voor je het weet stort alles in alsof je een Hollywood Blockbuster bent aan gekomen.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 1212 MAGIC - Sound Of Arrows


Er worden twee kinderen wakker: het lijkt erop dat alle andere mensen uit het dorp verdwenen zijn. Ze beginnen een zoektocht naar familie, ontmoeten allerlei magische figuren. Juist past dus precies bij een lied als Magic.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 13

13 WALK - Foo Fighters


Ze zijn eigenlijk al sinds jaar en dag leveranciers van grappige video's, ook nu weer staan de Foo Fighters hoog genoteerd. Dit nummers is een ode aan de Falling Down de film met Michael Douglas. Met tal van kleine verborgen grapjes. De golfbuggy in het water is wel een van de hoogtepunten.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 1414 PAPER FOREST - Emmy The GreatEen vrij eenvoudige clip ,maar een prachtig verhaal. Emmy schetst het beeld van voormalige roem, en vooral het daar niet mee om kunnen gaan. Emmy is de dochter en nog veel meer van een voormalige showgirl. Prachtig ingetogen gefilmd.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 1515 SONG OF LOS - Apparat

Er zijn van die videoclips die een prachtig verhaal vertellen, dit is zo'n voorbeeld van een beeld verhaal van vijf minuten. Je blijft geboeid kijken tot het eind.

woensdag 14 december 2011

RECORD OF THE WEEKYELLOW HALO-
Goldfrapp *

Goldfrapp komt met een verzamelaar, maar ook twee nieuwe nummers waaronder dit nummer. Het is weer genieten!

NOW THAT'S WHAT I LIKE TO HEARIn de donkere dagen voor kerst zijn dit de vijf tips die we jullie niet willen onthouden.

1. YELLOW HALO - Goldfrapp
2. LEAVE IT - Bombay Bicycle Club
3. DEVIL's WORK- Miike Snow
4. SEVEN STARS - Air ft. Victoria Legrand
5. POLARITY SONG - Seventeen Evergreen

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 50 WEEK 50

DW
VW
AW
TITEL-
artiest
HP
1
1
5
DEAR FRIENDS-
Elbow *
1
2
2
4
GATHERING STORIES -
Jonsi *
2
3
4
4
THE SHRINE/AN ARGUMENT-
Fleet Foxes
1
4
8
2
WHEN THE THAMES FROZE-
Smith & Burrows
4
5
6
3
NO LIGHT, NO LIGHT-
Florence & The Machine *
1
6
3
8
VIDEO GAMES-
Lana Del Rey
1
7
7
7
NUCLEAR SEASONS-
Charli XCX *
7
8
--
1
ENGLISH ROSES-
Bertolf
8
9
11
2
BORN TO DIE-
Lana Del Rey
1
10
10
6
WIR SIND AM LEBEN-
Rosenstolz *
10

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 16

16 IT's REAL - Real Estate


Feel Good Song en met een bij behorende clip, o ja de hoofdrol is door voor de hond. Nou ja zelfs meer dan een hond.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 17


17 LOTUS FLOWER- RadioheadFascinerende clip, Thom laat zich helemaal gaan alsof er geen 14 miljoen mensen naar de clip zouden kunnen kijken. Terwijl hij eigenlijk helemaal geen goede danser is, maar juist door de combinatie van een sobere, zwart wit clip, rustig camera werk en de echtheid van Thom wordt het een juweeltje.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 18


18 MY MACHINES - Battles
Nooit meer op een roltrap staan is ons advies na deze clip.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 1919 HEAD FOR THE COUNTRY - John MausWe beginnen in een winters landschap, dan is er opeens John Maus. Om uiteindelijk in de ruimte te belanden, een sfeervolle clip.

BEST OF 2011 TOP 20 BEST MUSIC VIDEOS: 20


20 OLD MAN  - Harrys Gym
Ze komen uit Noorwegen en hebben een sfeervolle clip bij een sfeervol nummer gemaakt. Oftewel het past uitstekend bij elkaar.

dinsdag 13 december 2011

BEST OF 2011


Het  weer bijna het einde van het jaar, we gaan weer terugblikken op een prachtig muzikaal ( vrouwen) jaar.

Wat mag je van ons verwachten?

In ieder geval:

De album top 50 van 2011
De single top 100 van 2011
De top 20 acts van 2011
De top 20 clips van 2011

en onze tips voor 2012!

LANA DEL REY - SUMMERTIME SADNESS (Live at the Bowery Ballroom NYC) HD

We kunnen het nu al verklappen: in ons jaar overzicht zal ze zeker niet ontbreken, want nu al is het een album waar we met zijn allen naar uitkijken.

Op 5 december speelde Lana een nieuw nummer, en ja weer in de zelfde stijl. Het lijkt een 'sad' album te worden, maar het klinkt wederom veel belovend.

maandag 12 december 2011

THE NATIONAL - I NEED MY GIRL

Nou vooruit dan: nog een nieuw nummer van The National in Q. Wat een geweldige nieuwe song is ook dit tweede nummer ' I Need My Girl' .

Als hele album met dit soort songs vol gaat staan, kunnen wij niet wachten op het tweede album.

THE NATIONAL - RYLAN

Het is altijd een feest om The National te zien optreden, maar als ze dan een nieuw nummer spelen is het helemaal een feest. Bij Q speelde de band "Rylan'. Of het een nieuwe track is op een eventueel nieuw album is nog afwachten.

Mooi is het in ieder geval wel.


FAIREWELL - IN THE BLEAK MIDWINTER

Zo vlak voor de kerst kijken we natuurlijk naar speciale platen en nummers. Zo kwam eerder dit deze maand Fairewell met het album Poor Poor Grendel.

Fairewell is eigenlijk Johnny White die je misschien nog kent van The Rollercoaster Project.  Dit is een van de pareltjes van het album dat overigens een hele aardige mix is tussen bombast en ingetogenheid.

Aardig nummer voor bij de open haard.

NEW RELEASES THIS WEEKHet valt een beetje stil de nieuwe releases in de donkere dagen voor kerst. Zeker op album gebied valt er eigenlijk bijna niets te melden.

UK SINGLE TOP 40

The Official Charts logo
Tja, wat kunnen we zeggen over de single chart deze week? Dat de kerst er aankomt? Het is een en al kerstplaat wat de klok slaat.  Maar de nummer een is opnieuw voor Olly Murs. Met de X factor op nummer twee en Lloyd ft Andre 3000 nieuw op nummer drie.

UK ALBUM TOP 40

The Official Charts logo

Toch wel een unicum: postuum in een jaar tijd twee albums op een krijgen. Dat overkomst Amy Winehouse, zij staat nu postuum op een met de nieuwe verzamelaar. Michael Buble staat nog steeds op twee en nieuw op nummer drie is Rebecca Ferguson.