vrijdag 2 december 2011

COLDPLAY - CHARLIE BROWN


Zonder twijfel, het sterkste nummer van het album van Coldplay wordt de derde single. Inmiddels is het nummer al uit en het is een echte power song van Coldplay.

Zo horen wij de band het liefst!


LANA DEL REY - BORN TO DIE

Eindelijk is ie dan officieel beschikbaar, de nieuwe Lana Del Rey. De single heeft de zelfde titel als het album "Born To Die" en is in de zelfde stijl als de eerste single.

Officieel als single uit op 23 januari, terwijl een week later het album komt.
Wij vinden het in ieder geval weer mooi.donderdag 1 december 2011

NOAH AND THE WHALE - GIVE IT ALL BACK

Op twee januari is het dan zo ver, de nieuwe vijfde single van Noah and The Whale komt uit. 'Give It All Back' moet weer een top 100 succes worden voor deze Britse band.

De laatste twee singles ' Life is Life' en ' Waiting for My Chance to Come' zijn geflopt en kwamen niet verder dan plaats 172 resp 185.

Het album Last Night on Earth verscheen op 7 maart en is in Engeland al weer goud. Het is weer een prima folk album gworden. Wij vinden het een top 100 waardig nummer.


MEMORYHOUSE ALBUM VERSCHIJNT 28 FEBRUARI

Het wordt volgend jaar ook weer een lekker jaar op pop gebied,  zo komt er het debuutalbum van Memoryhouse op 28 februari.

Dit jaar hadden we al Quiet America heerlijke dream pop. Dat verwachten we ook van The Slideshow Effect dat op 28 februari bij Sub Pop uitkomt.

Quiet America stond op de EP The Years die opnieuw werd uitgebracht. De band past een beetje in de lijn van Beach House, Sigur Ros.woensdag 30 november 2011

RECORD OF THE WEEKTOGETHER-
Patrick Wolf *

Prachtig nummer van een van de betere albums van 2011 en wat is die man in een goed humeur!

THE KILLERS - THE COWBOYS' CHRISTMAS BALL

KILLERS CHRISTMAS

Het is inmiddels een traditie: een kerst single van The Killers, na het prachtige 'Boots'  vorig jaar nu een cover door de band uit Las Vegas.

Dit liedje uit Texas is een stuk minder dan de vorige single, maar ach het is voor het goede doel en in het kader van de kerstsfeer.

NOW THAT'S WHAT I LIKE TO HEAREen nieuwe rubriek,  met daarin  een aantal nummers waar we wat extra aandacht voor vragen. Het zijn onze tips voor de top 50.

Deze week:

1. TOGETHER - Patrick Wolf
2. MUCHUU - On Beyond
3. BLUE CASETTE - Friendly Fires
4. PELICAN- The Maccabees
5. NAP ON THE BOW - New Look

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 50 WEEK 48

DW
VW
AW
TITEL-
artiest
HP
1
1
6
VIDEO GAMES-
Lana Del Rey
1
2
4
3
DEAR FRIENDS-
Elbow *
2
3
2
7
WILD MAN-
Kate Bush *
1
4
8
2
GATHERING STORIES -
Jonsi *
4
5
7
2
THE SHRINE/AN ARGUMENT-
Fleet Foxes
1
6
3
10
SHAKE IT OUT-
Florence & The Machine
1
7
14
8
INTRO-
M83 ft. Zola Jesus
7
8
15
8
WETSUIT INSTAGRAM-
The Vaccines
8
9
5
8
THIS ISN'T EVERYTHING YOU ARE-
Snow Patrol
1
10
6
11
AMOR FATI-
Washed Out
5

dinsdag 29 november 2011

LANA DEL REY - BORN TO DIEZorgvuldig gehyped? ( Door de zelfde platenmaatschappij als Lady Gaga) of hebben we hier een van de megasterren van 2012?

BON IVER - PERTH (DELUXE VERSION)Nou, vooruit dan nog een mooi nummer Perth om het af te leren.


BON IVER - HOLOCENE (DELUXE VERSION)
Uiteraard kan Holocene niet ontbreken in het lijstje.


BON IVER - CALGARY (DELUXE VERSION)


We laten je vandaag genieten van een aantal clips van Bon Iver, zijn kado aan de fans voor de kerst.


BON IVER - BETH/REST ( DELUXE VERSION)Vanaf vandaag is Deluxe versie van het album van Bon Iver verkrijgbaar.  We kunnen nu al zeggen dat dit tweede album van Bon Iver hele hoge ogen in ons jaarlijstje gaat scoren, met Beth als een prachtig nummer en voorbeeld daarvan. Nu met prachtige ondersteunende beelden.

Dit is gewoon genieten.

maandag 28 november 2011

PATRICK WOLF - TOGETHER

Terwijl er een nieuwe EP aankomt, is er nu ook de single 'Together'  de nieuwe single van Patrick Wolf.

Een bezig baasje dit jaar en het is een prachtige single van dit album dat toch tot de betere van dit jaar behoord.

SHARON VAN ETTEN - SERPENTSWe schreven gisteren al over het nieuwe album van Sharon van Etten  Tramps. Nu kun je genieten van het eerste nummer van het album ' Serpents' een wat steviger nummer dan we tot nu toe gewend zijn.

Het zal de invloed van oa The National zijn. Maar daarmee niet minder de moeite waard luister zelf maar.


NEW RELEASES THIS WEEK


Het is deze week even bijkomen na al die releases van vorige week. Het valt niet echt tegen, maar het is wel ietsje minder.

KATE BUSH - MISTRALDESPAIR

Ze is de enige vrouwelijke artiest die zowel in de jaren 70, 80 , 90 , 00 en hoe noemen we deze tien jaar? heeft gescoord.
Ze heeft haar tiende top tien notering in Engeland , van haar elf albums.

Het gaat over Kate Bush, het album krijgt overwegend positieve kritieken, waarbij iedereen de originaliteit van Kate roemt en haar volstrekt eigen koers.

Nu is er dan de animatie van Misty, het langste nummer op het album. Kijk, luister en geniet.

zondag 27 november 2011

NIEUW ALBUM VAN SHARON VAN ETTEN IN FEBRUARI 2012Volgend jaar in februari komt er een album uit waar we nu al naar uit kijken. Het wordt het derde album van de Amerikaanse met een erg Nederlandse naam : Sharon van Etten.

Waarschijnlijk heb je nog geen eerder album van haar gehoord, maar ze is wellicht wel bij je bekend omdat ze gastvocalen heeft gegeven bij The National ( Think You Can Wait) en The Antlers ( Hospice) .

Als tegenprestatie zul je op dit derde album met de titel Tramp merken dat Sharon de hulp krijgt van The National, Beirut en The Walkmen.

Om nog verder te gaan heeft ze het album opgenomen in de studio van Aaron Dessner , de gitarist van The National.

Ook bij de productie heeft The National geholpen. Sharon maakt folk muziek die zeer hoog wordt gewaardeerd. Daarom kijken we allemaal reikhalzend uit naar 6 februari.

UK SINGLE TOP 40

The Official Charts logo

Niet alleen heeft Rihanna een uniek album record, ze is ook nog een van de weinige artiesten die met twee verschillende albums en singles in het zelfde jaar op een stond, tegelijker tijd. Voor het laatst was dat in 1972 het geval.

UK ALBUM TOP 40

The Official Charts logo
Het is Rihanna gelukt, ze komt op een binnen in de Britse albumlijst. Daarmee heeft ze een uniek record, 2 keer in een jaar met een album op nummer een. Gevolgd op twee door One Direction, terwijl de nummer een van de vorige week naar drie zakt Michael Buble.