vrijdag 11 november 2011

LITTLE BOOTS - SHAKE

Little Boots

Het is weer eventjes geleden dat we hebben kunnen genieten van de belofte van 2009 volgens de BBC : Little Boots. Wie kent er niet nog 'Stuck On Repeat'?

Maar ze komt terug met een tweede album en een we hebben nu de eerste track die vanavond bij de BBC op de radio was: 'Shake'.

Binnenkort treed ze ook een aantal keren op , eigenlijk wereldwijd, maar niet in ons land. Wij doen het voorlopig met deze eerste nieuwe track.


PETER GABRIEL - RED RAIN

Vorig jaar kwam hij al uit met een eigen vertolking van andermans songs en nu heeft hij zijn eigen liedjes in een nieuw jasje gestoken.

New Blood laat Gabriel horen met een orkest: en dat is genieten kijk en luister maar eens naar 'Red Rain'


THE BLACK KEYS - RUN RIGHT BACK

Ze zijn altijd wel in voor een nieuwe sound: The Black Keys. Zo ook op deze dubbele A kant single. Stevige rock die duidelijk maakt dat de band nog steeds springlevend is.

donderdag 10 november 2011

SIGUR ROS: NIEUW ALBUM IN DE LENTE

SIGUR ROS

Hebben we net de schitterende live registration INNI van de heren uit IJsland, of het eerste echte album sinds 2008 dient zicht aan.

We hebben het over een nieuw album van Sigur Ros. Volgens drummer Dyrason is het een ambient album dat langzaam naar iets opbouwt.

Kijk daar kunnen we nog wat mee, gelukkig is er nog geen titel, want die kunnen we toch nooit uitspreken.

We moeten vooral niet denken dat het album hetzelfde gaat klinken als het vorige werk, maar bij deze jongens weet je nooit.


woensdag 9 november 2011

GIRLS - LAWRENCE

GIRLS LAWRENCE
Ze hebben net een album uit Girls of ze komen met een ode aan de band Lawrence. Deze hartvormige plaat op vinyl komt maar in een kleine beperkte oplage van 1000 stuks. Of hij ook af te spelen is wagen we te betwijfelen.


Lawrence is een ode aan de zanger Lawrence Hayward van de Britse indieband Felt. Deze band uit de jaren 90 bestaat al bijna 20 jaar niet meer.

Het is een prachtige ode geworden en misschien wel meer, maar valentijnsdag duurt nog wel lang.

RECORD OF THE WEEK


DEAR FRIENDS-
Elbow *
Als prachtig eerbetoon aan een wonderschoon optreden: record of the week voor de kanjers van Elbow.


DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 50 WEEK 45
DW
VW
AW
TITEL-
artiest
HP
1
1
4
WILD MAN-
Kate Bush *
1
2
2
5
THIS ISN'T EVERYTHING YOU ARE-
Snow Patrol
1
3
3
9
PARADISE-
Coldplay
1
4
4
9
AKA…WHAT A LIFE!-
Noel Callagher's High Flying Birds
4
5
5
9
AUDIO, VIDEO, DISCO-
Justice
5
6
6
7
SHAKE IT OUT-
Florence & The Machine
6
7
7
3
VIDEO GAMES-
Lana Del Rey
7
8
9
8
AMOR FATI-
Washed Out
8
9
14
7
BOBBY-
Youth Lagoon
9
10
15
7
WAITING FOR MY CHANCE TO COME-
Noah & The Whale
10

dinsdag 8 november 2011

NOEL GALLAGHER'S HIGH FLYING BIRDS - ALBUM REVIEWHet kan bijna niemand ontgaan zijn toen in 2009 Oasis definitief (?) uitelkaar viel. Met veel ruzie en verwijten over en weer lieten Liam en Noel iedereen meegenieten.

Toch heeft de breuk nog iets goeds op geleverd, eerder dit jaar hadden we Liam met zijn Beady Eye en nu is Noel zelf aan de beurt.

ELBOW - DEAR FRIENDS

Gisteren schreven we nog over het legendarische optreden van Elbow, nu even aandacht voor 'Dear Friends' dat ook zo mooi in Antwerpen en Brussel werd vertolkt.

We schrijven toch vandaag veel over Belgie, daar is dit nummer al op single verschenen. Prachtig, ingetogen Elbow zoals je in een doosje zou willen stoppen.

Een prachtig muziekschilderij!

OZARK HENRY - OUT OF THIS WORLD

Met het album Hvelreki, wist Ozark Henry in 2010 in Belgie de echte doorbraak te bereiken, het album werd nummer een en platina in Belgie.

Opvallend van het album is dat het veel toegankelijker is dan zijn oudere werk, inmiddels zijn we toe aan de vierde single 'Out Of This World'.

Een geweldig meeslepend nummer dat laat horen hoe Ozark is gegroeid!!


THE SOUND OF ARROWS- VOYAGE


Sinds gisteren is het album dan officieel uit: Voyage van The Sound Of Arrows. Dit synth duo uit Zweden weet uitstekende 'more heavenly Swedish dream-pop' zoals ze het zelf omschrijven te maken. De band wordt ook wel eens vergeleken met The Pet Shop Boys.
Inmiddels hebben we al drie aanstekelijke singles gehad nu even alle aandacht voor het eerste album dus.

Het album bevat elf songs en is een dubbelaar, op de tweede cd staan alle elf nummers in een instrumentale versie en met een apart einde.


ARID -THE HIGH LIFE

Vorig jaar stonden ze nog in de belangstelling met het Will Tura nummer 'Hart van Goud' en nu is daar de verzamelaar: Singles Collection.

Deze week uit in Belgie en als voorbode was er ook de nieuwe single The High Life. Jasper Steverlinck de zanger van de viermans band valt vooral op door zijn grote stembereik.
De groep zegt beïnvloed te zijn door Bjork, Sigur Ros , Tool.

Ze maken lekkere muziek, maar 't wil nog niet zo echt scoren.. dan maar wat ondersteuning van ons, want het is meer dan te pruimen de muziek van Arid.


maandag 7 november 2011

ELBOW: OPTREDEN OM IN TE LIJSTEN
Gezien: Lotto Arena, Antwerpen
Wanneer: 6 november 2011

Na een gedenkwaardig optreden op Lowlands en al hele positieve reacties op het optreden in Brussel op 5 november, denk je bijna dat het niet meer beter kan. Toch is Elbow er in geslaagd om in de Lotto Arena een optreden af te leveren om in te lijsten.

NEW RELEASES THIS WEEKWat is er deze week allemaal voor moois uitgekomen? De belangrijkste releases in de UK voor je op een rijtje.

UK SINGLE TOP 40

The Official Charts logo
Het is weer eens wat anders, een nummer een die twee weken achter elkaar t zelfde is. Professor Green blijft voor de tweede week op een staan. Rihanna staat deze week op twee en Labrinth op drie.

UK ALBUM TOP 40

The Official Charts logo
Dit keer gaat het wat sneller met Florence dan het eerste album, die kwam pas na een half jaar op een en deze in de eerste week. Coldplay zakt daarom weer naar nummer twee en Professor Green komt binnen op drie.