zaterdag 5 november 2011

S.C.U.M - FAITH UNFOLDS

Met een debuutalbum opkomst komt er nu de video van S.C.U.M en ook nu is het weer een alleraardigst nummer.

De clip is geregisseerd door Iain Forsyth en Jane Pollard en het album gaat luisteren naar de titel Again Into Eyes.


REAL ESTATE - IT'S REAL

Real Estate is zo'n aardige verrassing in de herfst met een prima album.
Je maakte al eerder kennis met de single, nu is er ook een clip van. En het moge duidelijk zijn de heren zijn liefhebbers van honden.

vrijdag 4 november 2011

Sigur Rós - Lúppulagið

Sigur Rós - Inni

Bijna is het zover, dan is Inni uit, het live album van Sigur Ros ( 15 november).


Op dat album ook de onderstaande prachtige nieuwe song. Met Jonsi in een hoofdrol , maar toch anders dan je van hem gewend bent.
Het is een vrij ingetogen nummer van de band dat zeker iets bij je los zal maken.


CRYSTAL FIGHTERS - CHAMPION SOUND ((OFFICIAL VIDEO))

Terwijl we in Nederland nog steeds 'Plage' zingen komt de nieuwe single van Crystal Fighters uit: 'Champion Sound'.

Het is duidelijk een ander nummer, ook afkomstig van het album Star Of Love een album dat mede door Folas Luke Smith is geproduceerd.

Maar dit nummer is veel minder toegankelijk, verwacht dan ook niet zo'n hit als voor de vorige single.

ATLAS SOUND - PARALLAX

ATLAS SOUND

Hij staat hoog in onze lijst Atlas Sound en nu komt het album er aan Parallax.

Je kent de single al ' Te Amo' , maar er staat nog veel meer moois op dit album. Wij tippen 'My Angel is Broken'  als een mogelijke nieuwe single.

THE XX STARTEN MET NIEUW ALBUM

Het gaat er dan toch van komen, het trio the XX gaat beginnen aan het tweede album. Na het veel geprezen debuutalbum uit 2009 kondigde de band via Facebook aan begonnen te zijn met de opnames van een nieuw album.

Opvallend is dat ze de fans via de blog op de hoogte willen houden hoe het gaat.

Nou maar hopen dat het niet te lang gaan duren voor we van nieuw materiaal kunnen genieten.


donderdag 3 november 2011

KILLING JOKE - LOVE LIKE BLOODOktober 1978 in Notting Hill Londen , wordt Killing Joke gevormd. Killing Joke geldt als een van de belangrijkste post-punk bands.

De band maakt een unieke combinatie van synth-pop, gothic rock , alternatieve rock en bands als Nirvana, Metallica, Franz Ferdinand en Korn zeggen beïnvloed te zijn door Killing Joke.

De band had vooral in de jaren 80 grote successen, maar is ook nu weer actief.

Echt grote commerciële successen heeft de band nooit behaald. Wel positieve kritieken dus en veel invloed bij andere bands.

Grootste succes van de band was het album uit 1985 Night Time, dat in Engeland zilver werd. De single
'Love Like Blood' werd het grootste single succes in Engeland, maar bracht het niet verder dan nummer 16. Wel in ons land werd de vijfde plaats gehaald.

In 2010 kwam de band na 28 jaar weer in de originele bezetting bij elkaar, op een lid na Paul Raven die in 2007 overleed en brachten ze het album Absolute Dissent uit.

Love Like Blood is ten typisch voorbeeld van de unieke combinatie van stijlen die band normaal speelt en behoord tot de absolute hoogtepunten van de jaren 80.

woensdag 2 november 2011

FIELD MUSIC - ( I KEEP THINKING ABOUT) A NEW THING


Ze maken keurige ambachtelijke pop, dat klinkt bijna saai, maar dat is het niet,. We hebben het over Field Music.

De band van de broertjes David en Peter Brewis is alweer toe aan het vierde album Plump. Het album zal op 13 februari 2012 verschijnen.

Van de vijftien songs is er al eentje bekend, "( I Keep Thinking About) A New Thing'. Dit nummer kun je nu al horen. Een nummer met meer gitaar dan we van de mannen gewend zijn, maar net zo verzorgd als we van Field Music kunnen verwachten.

THE NATIONAL - HIGH BEAMS

Brassland Song-A-Day


Brassland is een platenlabel dat door artiesten zelf wordt gerund. Naast Alec Hanley Bernis zitten er de tweeling Aaron en Bryce Dessner achter.

Vanwege het tienjarig bestaan geven ze in de maand november gratis nummers weg. Zo ook een demo van The National , waar de tweeling zelf ook in speelt.

Oorspronkelijk komt het nummer uit 2000 en het circuleert al een tijdje op 't internet. Zo kun je horen wat voor ontwikkeling de band heeft doorgemaakt.

MUMFORD & SONS - GHOSTS THAT WE KNOW

Twee jaar na het overweldigende debuut van het album Sigh No More en na heel lang touren is Mumford & Sons de studio weer in gedoken.

Voor een Amerikaans radio station speelde de band een nieuw nummer 'Ghosts That We Know'.
Het is een nummer dat past in de lijn van het eerste album, dus weer een prachtige samenzang, mooie complexe banjo , gitaar en piano lijnen.

Oftewel doe ons maar snel een tweede album!

RECORD OF THE WEEKWIR SIND AM LEBEN-
Rozenstolz*

Kwaliteitspop uit Duitsland, waar ook in ons land hoogtijd eens aandacht aan gegeven zou moeten worden.
Terecht de Record Of The Week.


DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 50 WEEK 44DW
VW
AW
TITEL-
artiest
HP
1
1
3
WILD MAN-
Kate Bush *
1
2
2
4
THIS ISN'T EVERYTHING YOU ARE-
Snow Patrol
1
3
3
8
PARADISE-
Coldplay
1
4
4
8
AKA…WHAT A LIFE!-
Noel Gallagher's High Flying Birds
4
5
5
8
AUDIO, VIDEO, DISCO-
Justice
5
6
6
6
SHAKE IT OUT-
Florence & The Machine
6
7
11
2
VIDEO GAMES-
Lana Del Rey
7
8
8
8
I CAN SEE THROUGH YOU-
The Horrors
8
9
13
7
AMOR FATI-
Washed Out
9
10
12
7
UP AND DOWN- 
Chad Valley*
10

dinsdag 1 november 2011

FLORENCE & THE MACHINE - CEREMONIALSHet is vaak lastig om zo'n tweede album te maken, maar soms kan het ook heel goed uitpakken( Adele). Wij waren erg benieuwd hoe de tweede van Florence zou uitpakken.

FRàNçOIS & THE ATLAS MOUNTAINS - PISCINE

De eerste franse act bij Domino Records. We weten niet veel van de band, maar wat we wel weten is dat het een erg lekker nummer is.

En als je niet van zwemmen houdt is het een vervelende clip.

NEW RELEASES THIS WEEKVooral op album gebied is er deze week voldoende te genieten. Met het vallen van de blaadjes vallen ook de plaatjes. Zeker omdat voor de industrie de belangrijke maand december er weer aan komt.

maandag 31 oktober 2011

ROSENSTOLZ - WIR SIND AM LEBENTerwijl wij hier in Nederland eigenlijk nauwelijks aandacht voor Duitse pop hebben sinds Die Neue Deutsche Welle, wordt er toch erg leuke muziek bij onze Oosterburen gemaakt.

Wat te denken van het duo Rosenstolz, inmiddels al toe aan het 13e studioalbum , maar eigenlijk pas sinds 1997 echt bekend in Duitsland en pas sinds zes jaar echt doorgebroken. Wij hebben eerder aandacht gegeven aan het nummer uit 2009 ' Blaue Flecken'.

Ze maken een combinatie van pop, rock en ballades. Stevige politieke uitspraken gaan ze daarbij ook niet uit de weg. Van het dertiende album is nu de titelsong als single verschenen.

Een geweldig nummer, en ook wederom een geweldige video waar je hier een snapshot van kunt zien
UK SINGLE TOP 40

The Official Charts logo


Rihanna zakt naar nummer drie, dat levert dus een nieuwe nummer een in Engeland op : Professor Green staat op een en Labrinth ft Tinie Tempah staat op twee.

UK ALBUM TOP 40

The Official Charts logo

Het zal niemand verrassen: Coldplay is de nieuwe album nummer een, Noel zakt naar nummer twee en op drie komt de eerste kerstcd al binnen: Michael Buble. Coldplay verkocht meer dan de rest van de top vijf bij elkaar en is een van de drie albums die meer dan 200.000 exemplaren in de eerste week heeft verkocht.