maandag 31 oktober 2011

ROSENSTOLZ - WIR SIND AM LEBENTerwijl wij hier in Nederland eigenlijk nauwelijks aandacht voor Duitse pop hebben sinds Die Neue Deutsche Welle, wordt er toch erg leuke muziek bij onze Oosterburen gemaakt.

Wat te denken van het duo Rosenstolz, inmiddels al toe aan het 13e studioalbum , maar eigenlijk pas sinds 1997 echt bekend in Duitsland en pas sinds zes jaar echt doorgebroken. Wij hebben eerder aandacht gegeven aan het nummer uit 2009 ' Blaue Flecken'.

Ze maken een combinatie van pop, rock en ballades. Stevige politieke uitspraken gaan ze daarbij ook niet uit de weg. Van het dertiende album is nu de titelsong als single verschenen.

Een geweldig nummer, en ook wederom een geweldige video waar je hier een snapshot van kunt zien
UK SINGLE TOP 40

The Official Charts logo


Rihanna zakt naar nummer drie, dat levert dus een nieuwe nummer een in Engeland op : Professor Green staat op een en Labrinth ft Tinie Tempah staat op twee.

UK ALBUM TOP 40

The Official Charts logo

Het zal niemand verrassen: Coldplay is de nieuwe album nummer een, Noel zakt naar nummer twee en op drie komt de eerste kerstcd al binnen: Michael Buble. Coldplay verkocht meer dan de rest van de top vijf bij elkaar en is een van de drie albums die meer dan 200.000 exemplaren in de eerste week heeft verkocht.

zaterdag 29 oktober 2011

R.E.M. - We All Go Back To Where We Belong (Kirsten Version)

Hier de tweede clip van de laatste single van R.E.M.

Regie was in handen van Michael Stipe zelf en Dominic DeJospeh die al eerder met de band heeft gewerkt.

R.E.M. - We All Go Back To Where We Belong (John Version)

De allerlaatste single van R.E.M. kent niet een maar twee clips,  het lijkt erop dat beide personen niets meer doen dan alleen maar naar de muziek van R.E.M. luisteren.

Een bijzonder einde van een bijzondere groep.

vrijdag 28 oktober 2011

KASABIAN LIVE LOUNGE - VIDEO GAMES

Live Lounge bij de BBC is een legendarisch live programma, met vaak verrassende uitvoeringen. Wat dat te denken van Kasabian die Lana De Rey coveren??
Het klinkt griezelig mooi! Een lange mooie uitgesponnen versie van dit nummer dat inmiddels wel een van de indie sensaties van 2011 genoemd kan worden.


YOUTH LAGOON - 17 (Unofficial Video)

Eigenlijk is het niet onze bedoeling om ieder nummer van het album van Youth Lagoon in het zonnetje te zetten, maar voor '17' moeten we een uitzondering maken.

Zeker met deze prachtige onofficiƫle video.

Een reden temeer om toch maar eens naar dat prachtige album The Year Of Hibernation te gaan luisteren.

donderdag 27 oktober 2011

THE NATIONAL - TWENTY MILES TO NH PART 2

THE NATIONAL


Je weet het inmiddels wel wij hebben hier een zwak voor The National. En deze band heeft weer een zwak voor Peter Kartis. Die naam zegt misschien niet meteen wat, maar hij is de producer van Fanfarlo, Interpol en The National.

Maar Peter heeft ook een eigen bandje The Philistine's Jr , die in 2010 het album maakten If a Band Plays In The Woods.
Net als een aantal andere bands heeft nu The National een nummer als eerbetoon van Peter's band opgenomen.

Daarbij hebben ze gekozen voor 'Twenty Miles to NH Part 2', wat een prachtige uitvoering met orkest , piano en de altijd weer betoverden stem van Matt Berninger.

Overigens op de bovenstaande foto , van de cover van het album The Boxer van The National, zie je de band spelen op de bruiloft van Peter)


SPINVIS - OOSTENDE

Hij neemt een unieke positie in de Nederpop in : Spinvis. Als je Frank Boeijen al onduidelijk vind ( en onverstaanbaar) dan moet je niet de moeite nemen om naar Spinvis te luisteren.

7 November komt zijn nieuwe album uit: Tot Ziens Justine Keller. Maar nu kunnen we al genieten van de eerste single 'Oostende'.

Het lijkt erop dat dit derde album dat door Erik de Jong ( oftewel Spinvis)een romantisch popalbum wordt genoemd,  het meest toegankelijke album van Spinvis tot nu toe is.

Wij vinden het in ieder geval een heerlijk verslavend nummer.


THE BLUE NILE - TINSELTOWN IN THE RAINAfkomstig uit Schotland is de alternatieve/new wave band uit Glasgow The Blue Nile.

De band werd gevormd door Paul Buchanan en Robert Bell en in eerste instantie ook Paul Joseph Moore. De band had een eigen platenlabel Peppermint Records en bracht de eerste single uit I Love This Life via RSO Records.

Het album A Walk Across The Rooftops uit 1983 kreeg positieve kritieken, maar was geen commercieel succes. De eerste single van dit album was Tinseltown In The Rain, een klein succesje toen, maar inmiddels een enorme culthit.

Het nummer scoorde wel hoog in de alternatieve hitlijst op dat moment, de Verrukkelijke 15 van de VARA.

Het blijft een prachtig nummer dat een ode is aan Glasgow, een nummer dat terecht tot vandaag enorm populair is.

Van The Blue Nile werd het album Hats daarna in 1989 een succes in de UK, de band deed het daarna rustig aan album nummer drie kwam in 1996 en het laatste album in 2004.

Maar dit nummer blijft de favoriet van de fans en terecht!woensdag 26 oktober 2011

COLDPLAY UNSTAGED TONIGHT!!!Vanavond is het dan zover: dankzij American Express live op You Tube het concert van Coldplay vanuit Madrid, director is niemand minder dan Anton Corbijn. Wij kijken in ieder geval!!! Jullie ook??

BATTLES FT. GARY NUMAN - MY MACHINES

Ook we eens bang om op de roltrap mis te stappen? Kijk dan vooral  niet naar de nieuwe video van Battles, want daar wordt je dan niet vrolijk van.

RECORD OF THE WEEK


NUCLEAR SEASONS-
Charli XCX *

Als je van Ladytron houdt, moet dit nummer je ook aan spreken. Heerlijke synth geladen electro pop die je doet denken aan de jaren 80 , toch klinkt het heerlijk eigentijds.

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 50 WEEK 43

DW
VW
AW
TITEL-
artiest
HP
1
5
2
WILD MAN-
Kate Bush *
1
2
1
3
THIS ISN'T EVERYTHING YOU ARE-
Snow Patrol
1
3
3
7
PARADISE-
Coldplay
1
4
4
7
AKA…WHAT A LIFE!-
Noel Callagher's High Flying Birds
4
5
8
7
AUDIO, VIDEO, DISCO-
Justice
5
6
9
5
SHAKE IT OUT-
Florence & The Machine
6
7
2
9
WHAT THE WATER GAVE ME-
Florence & The Machine *
1
8
11
7
I CAN SEE THROUGH YOU-
The Horrors
8
9
6
10
HURTING-
Friendly Fires
2
10
7
10
GROWN OCEAN-
Fleet Foxes
4

dinsdag 25 oktober 2011

LINE UP LONDON CALLING COMPLEET
Het heeft even geduurd, maar de line up voor London Calling 2011 is compleet. Op 11 en 12 november staan in Paradiso de aanstormende ( Britse) talenten weer centraal.

Op vrijdag staan Dum Dum Girls, Other Lives en Wolf Gang op het programma. Zaterdag zijn All The Young , Friends en Anothers Blood de moeite waard.

Wij denken dat op papier in ieder geval de vrijdag het leukste programma heeft. Maar je kunt het zelf even op de link van het festival bekijken, we laten je in ieder geval genieten van het enige nummer dat we van Anothers Blood kennen, en dat is in ieder geval een nummer dat naar meer smaakt.

http://www.londoncalling.nl/

THE LEISURE SOCIETY - DUST ON THE DANCEFLOOR

The Leisure Society, een beetje een mix tussen Fleet Foxes en Belle & Sebastian, is een band die door Nick Hemming is gestart. Nick kun je nog kennen van de indie band She Talks To Angels.

De groep heeft dit jaar het tweede album uitgebracht Into The Murky Water.

En "Dust On The Dancefloor" is daar een single van. Echte Folk indie pop.

M83- WAIT

Wij zijn hier nogal onder de indruk van het nieuwste album van M83, vandaar dat je af en toe nog een nummer van dit prachtige dubbel album voorbij hoort en ziet komen.

Wat te denken van het nummer 'Wait'?

Een van de hoogtepunten van Hurry Up, We're Dreaming.

maandag 24 oktober 2011

COLDPLAY - CHARLIE BROWN

We schreven al eerder over het nieuwe album van Coldplay Mylo Xyloto, dit is volgens ons het beste nummer van dit album.
Coldplay op zijn best


WOLF GANG - BACK TO BACK

Het is een van beste albums van dit moment, Suego Faults, het debuut album van Wolf Gang.
Vergelijkingen met MGMT dringen zich op bij het beluisteren van dit album wel op. Zeker ook bij dit nummer , dat overigens niet eens tot de favorieten van het album wordt gerekend.

Maar toch `Back To Back"  is ( opnieuw) de single van dit album. Tijd voor een volgende single heren die meer recht doet aan het album.

COLDPLAY - MYLO XYLOTOWe kunnen er natuurlijk vandaag niet om heen. EMI's hoop in bange dagen komt met het vijfde studio album. Uiteraard hebben we het hier over Coldplay, die we toch wel de grootste band momenteel op deze planet kunnen noemen.

NEW RELEASES THIS WEEKTja we hoeven ons deze week geen zorgen te maken, qua releases is het vooral op album gebied echt genieten!

zondag 23 oktober 2011

LANA DEL REY-VIDEO GAMES

Als we het hebben over de indie sensatie van dit moment, dan hebben we het over Lana Del Rey. Haar 'Video Games" stormt  de hitlijsten binnen.

Lana is eigenlijk Elizabeth Grant, de naam is een samenvoeging van een actrice uit Hollywood: Lana Turner en de Ford Del Rey.

De stem van Grant doet een beetje denken aan Stevie Nicks.

In 2009 kwam ze al met een EP uit onder de naam Lizzy Grant, maar nu is het tijd voor "Video Games".

En eerlijk is eerlijk wat is dit een heerlijk nummer..... terecht een grote hit!

UK SINGLE TOP 40

The Official Charts logo
Het was spannend deze week de race om de bovenste plek, hij is gewonnen door: Rihanna, daardoor komen The Wanted binnen op twee en treffen Charlene Soraia aan op nummer drie.UK ALBUM TOP 40

The Official Charts logo

Het was wel te verwachten, maar goed dan is toch ook fijn om te zien dat het ook echt gebeurd. Noel Gallagher's High Flying Birds komen op een binnen, Matt Cardle staat nieuw op twee, terwijl we Steps op drie tegen komen.

zaterdag 22 oktober 2011

JAMES BLAKE : NIEUWE EP IN DECEMBER

JAMES BLAKE ORDER / PAN
Terwijl de EP Enough  Thunder net twee weken uit is, laat R & S Records, het label achter ons dupstep wonderkind James Blake, weten dat er in december weer een nieuwe EP uit komt.

Het wordt dan zijn vierde EP na de eerdere CMYK en Klavierwerke die eigenlijk voor de doorbraak  zorgden.

Meer informatie hebben wij zelf ook niet, maar uiteraard houden we jullie op de hoogte.