zaterdag 22 oktober 2011

JAMES BLAKE : NIEUWE EP IN DECEMBER

JAMES BLAKE ORDER / PAN
Terwijl de EP Enough  Thunder net twee weken uit is, laat R & S Records, het label achter ons dupstep wonderkind James Blake, weten dat er in december weer een nieuwe EP uit komt.

Het wordt dan zijn vierde EP na de eerdere CMYK en Klavierwerke die eigenlijk voor de doorbraak  zorgden.

Meer informatie hebben wij zelf ook niet, maar uiteraard houden we jullie op de hoogte.

vrijdag 21 oktober 2011

THE CRANBERRIES - SHOW ME THE WAY

CRANBERRIES

Ze komen met zijn vieren uit Dublin en we hebben al meer dan 10 jaar niets meer van gehoord, maar er komt nu een 6e studio album aan Roses, we hebben het over The Cranberries.

De eerste single laat horen dat er in die 10 jaar niet veel veranderd is, dus nog steeds die stem van Dolores O'Riordan , gitaar, drums en toch wat extra begeleiding.

Of dit 10 jaar had moeten duren is de vraag, maar het klinkt weer heerlijk.


donderdag 20 oktober 2011

MANIC STREET PREACHERS - NATIONAL TREASURES

Op 31 oktober komt het nieuwe verzamel album van The Manic Street Preachers uit, National Treasures.

De maar liefst 38 nummers staan op een dubbel CD of 2 CD en DVD set met alle video's  erbij.
Hieronder hoor je Sean, James en Nicky discussiƫren over 'If You Tolerate This' , 'The Everlasting' en 'You Stole The Sun From My Heart'.

Naast de eigen songs, staat er ook de eerder besproken cover van de song van The The op " This Is The Day'( wat overigens als single vanaf 7 november verkrijgbaar is).


TANITA TIKARAM - TWIST IN MY SOBRIETYDit keer gaan we terug naar 1988. In dat jaar verschijnt het debuut album van de Britse zangeres Tanita Tikaram. Ze is geboren in Duitsland heeft daar ook een aantal jaren gewoond.

Tanita valt op door haar zware donkere stem die uniek klinkt, ze maakt rock/pop/folk muziek.

Het album krijgt zeer positieve kritieken en weet het in Engeland tot nummer drie te brengen. Ze weet meer dan 3 mln exemplaren van dit album te verkopen.

De eerste single van dit album is 'Good Tradition', maar de echte klapper is 'Twist In My Sobriety', hoewel dit nummer het in Engeland niet verder weet te brengen dan nummer 22 is het haar meest succesvolle en bekendste nummer.

Vooral buiten Engeland wist Tanita hier mee te scoren, het nummer kan in de top 10 in heel veel landen en kwam zelfs tot nummer twee in Duitsland en Oostenrijk.

De eerste zin van het liedje: All God's Children Need Travelling Shoes, is de titel van een boek van Maya Angelou.

Het lied klinkt bijzonder authentiek zeker met de prachtige clip die in Bolivia is opgenomen.

Na dit debuutalbum wist ze met haar tweede album in Engeland nog de top 10 te halen, daarna werd het succes snel minder en trok ze zich uit de showbizz terug.

Momenteel is ze wel weer op tournee in Europa met haar Accoustic Sessions.

woensdag 19 oktober 2011

RECORD OF THE WEEKWE ALL GO BACK TO WHERE WE BELONG-
R.E.M. *

Als eerbetoon aan een van de grootste alternatieve bands ter wereld, de zwanenzang van R.E.M maar mooi,

zie ons artikel eerder vandaag voor de muziek.

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 50 WEEK 42

DW
VW
AW
TITEL-
artiest
HP
1
5
2
THIS ISN'T EVERYTHING YOU ARE-
Snow Patrol*
1
2
1
8
WHAT THE WATER GAVE ME-
Florence & The Machine *
1
3
3
6
PARADISE-
Coldplay
1
4
7
6
AKA…WHAT A LIFE!-
Noel Callagher's High Flying Birds
4
5
--
1
WILD MAN-
Kate Bush*
5
6
2
9
HURTING-
Friendly Fires
2
7
4
9
GROWN OCEAN-
Fleet Foxes
4
8
10
6
AUDIO, VIDEO, DISCO-
Justice
8
9
14
4
SHAKE IT OUT-
Florence & The Machine
9
10
6
9
SPARKLE (EP)-
Austra
6

COLDPLAY - PARADISE (OFFICIAL VIDEO)

Hoe krijgen ze het toch verzonnen, Chris Martin verkleed als olifant. En wist jij dat Chris ook een acrobaat op een eenwieler kon zijn?

Als je denkt waar gaat het hier over? Hieronder de verklaring de nieuwste clip van Coldplay's ' Paradise' waarmee de band de traditie van leuke clips opnieuw hoog weet te houden.

R.E.M. - WE ALL GO BACK TO WHERE WE BELONGNog een verzamelalbum en het is afgelopen met R.E.M. een van de meest succesvolle bands uit het alternatieve circuit.

En als kado voor de fans op de verzamelaar een aantal nieuwe nummers , waaronder dit nummer ' We All Go Back To Where We Belong".

Zo'n heerlijk rustig verstild nummer, R.E.M. op zijn best en een nummer dat moeiteloos uit hun gloriejaren zou kunnen komen.

Sinds 18 oktober ook als single verkrijgbaar.

dinsdag 18 oktober 2011

50.000 UNIEKE BEZOEKERS AAN DE SITE
We zijn iets meer dan een jaar bezig en we kunnen nu alweer een mijlpaal  melden. De Alternatieve Muziekman heeft de 50.000ste unieke bezoeker gehad op de site!!.

Reden voor een klein feestje , in alle bescheidenheid om jullie te bedanken voor alle bezoekjes. Daarom speciaal voor jullie nogmaals dit prachtige nummer.

Naast de website, kun je De Alternatieve Muziekman ook volgen via Twitter en My Space.

Sinds kort is er ook een speciale versie voor je mobiele telefoon. Zo hoef je ons nergens te missen!

PHANTOGRAM - DON'T MOVEAls je van catcy electro-pop houdt dan moet je eens luisteren naar " Don't Move" een nummer van het duo Phantogram.

Sarah Barthel en Josh Carter vormen samen dit duo dat eerder met het debuutalbum Eyelid Movies kwam.

Dit vrolijke nummer klinkt veel belovend, wij kunnen in ieder geval ons niet aan de tekst houden van Keep  your body still.

Don't Move stond niet op dit album , maar staat op de komende mini LP Nightlife.TOCH PUKKELPOP IN 2012

Pukkelpop Festival Will Return Next Year

Ondanks het drama afgelopen zomer en in tegenstelling tot eerdere berichten komt Pukkelpop , de belgische tegenhanger van Lowlands in 2012 toch terug.

Net als in het verleden met 8 podia en over drie dagen.

Voorrang krijgen de bezoekers van het festival van dit jaar, zij krijgen bonnen voor eten en drinken. De bonnen zijn drie festivals geldig.

M83 - MIDNIGHT CITY

Wat een geweldige clip, de neuwe video van M83. Als voorbode op het nieuwe album was daar eerste de song " Midnight City" . Toch voorkort zonder beeld , maar nu met een sci fi clip. Die aardig aansluit bij de de sfeer van het nummer oordeel zelf.

maandag 17 oktober 2011

Totally Enormous Extinct Dinosaurs : Garden

Aangezien de EP Garden ( opnieuw) is uitgekomen op 16 oktober zetten wij dit nummer van Orlando Higginbottom ( dan kun je inderdaad maar beter voor zo'n makkelijke groepsnaam kiezen) maar weer in het zonnetje.

Wonderbaarlijke clip overigens, blijft een heerlijk nummer. Gelukkig al opgepakt door de BBC.


METRONOMY - EVERYTHING GOES MY WAY


We riepen hem zonet al even uit tot de single tip deze week in Engeland, hier de clip van de nieuwe single van Metronomy. Zeker de moeite meer dan waard.

NEW RELEASES THIS WEEKWat komt er deze week uit? Natuurlijk ligt heel Engeland wakker van de release van een album: Noel Callagher's High Flying Birds. Wat een geweldig album toch,  maar goed waar moet je deze week op letten?