zaterdag 27 augustus 2011

FLEET FOXES - GROWN OCEAN


Release: inmiddels uit

Label: Sub PopWat moeten we nog zeggen over Fleet Foxes? Ze hebben dit jaar een monumentaal album afgeleverd en waren op hun best op Lowlands.

vrijdag 26 augustus 2011

ST. VINCENT - CRUELRelease: 12 september

Label: 4 AD


St. Vincent's zangers Annie Clark is momenteel druk bezig met de promotie van het derde album dat binnenkort uitkomt. Het album met de titel Strange Mercy moet het succes evenaren van het album uit 2009 Actor.

donderdag 25 augustus 2011

EERSTE SINGLE VAN BIG COUNTRY IN 12 JAAR


Wie de jaren 80 zegt , zegt Big Country. Het eerste album van de band werd meteen legendarisch :The Crossing. Na allerlei tegenslagen, zo is de zanger Stuart Adamson inmiddels al overleden, is de groep weer bij elkaar. Met behulp van Mike Peters van The Alarm komt er voor het eerst in 12 jaar een nieuwe single: Another Country.

woensdag 24 augustus 2011

RECORD OF THE WEEK
WHAT THE WATER GAVE ME-
Florence & The Machine *


Het kon natuurlijk niet anders, die nieuwe betoverende klanken van Florence and the Machine, wederom magistraal!

http://www.youtube.com/watch?v=am6rArVPip8

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 50 WEEK 34
DW
VW
AW
TITEL-
artiest
HP
1
2
6
LIPPY KIDS-
Elbow *
1
2
1
7
MAGIC-
The Sound of Arrows
1
3
4
9
CALGARY-
Bon Iver
3
4
3
11
LORELAI-
Fleet Foxes
1
5
8
9
YES I KNOW-
Memory Tapes *
5
6
10
5
CALLED OUT IN THE DARK-
Snow Patrol
6
7
5
12
CALL YOUR GIRLFRIEND-
Robyn
1
8
18
4
MIDNIGHT CITY-
M83 *
8
9
9
7
ESPECIALLY ME-
Low*
9
10
14
8
SHUFFLE-
Bombay Bicycle Club *
10

AUSTRA - SPARKLE (EP)


Austra Announce Remix Album, Tour

Release: 23 augustus

Label: Domino


Hadden we eerder dit jaar het album van Austra, de band uit Canada die prachtige electro-goth muziek maakt, dan is daar nu alweer Sparkle. Het is een remix EP die sinds 23 augustus als 12" verkrijgbaar is, natuurlijk ook als download.

dinsdag 23 augustus 2011

TOM WAITS BRENGT NIEUW ALBUM UIT


Tom Waits Announces New AlbumMet een hele aardige videoclip maakte de legendarische Tom Waits bekend dat zijn nieuwe album Bad as Me op 25 oktober bij Anti Records uit komt, inmiddels is de single ( de titelsong) uit.

NICK ASHFORD (ASHFORD & SIMPSON) OVERLEDEN


The New York Times  heeft bericht dat Nick Ashford van het legendarische songwriters duo Ashford & Simpson op de leeftijd van 70 is overleden in New York.

FLORENCE & THE MACHINE NIEUWE ALBUM 7 NOVEMBER

FLORENCE AND THE MACHINE


Waar 2011 het jaar is van Adele , was 2010 het jaar van Florence & The Machine. Nou ja het succes was natuurlijk wel iets minder en vooral alleen in Engeland, maar goed ze liet zich wel heel duidelijk horen.

maandag 22 augustus 2011

NEW RELEASES THIS WEEKDat ziet er opeens weer een stuk beter uit, als we naar de releases van deze week kijken, zeker op single gebied valt er deze week wel wat te genieten.

LOWLANDS - DAG 3 DE TOPPERS


We hadden het van te voren al gezegd, dag drie wordt toch de minste dag. Het blijkt ook wel, want de nummer een komt nu ook niet uit de Alpha tent in tegenstelling tot de vorige twee dagen. En omdat we een 7,5 als laagste cijfer willen hanteren is er oeps vandaag maar een top 3. Toch graag de volgende keer een andere programmering op de laatste dag !

Oftewel, de top drie van dag nummer drie: