vrijdag 8 april 2011

RECORD STORE DAY 2011: DE RELEASESDeze producten zijn alléén op Record Store Day te krijgen, bij de deelnemende winkels. De producten zijn exclusief en in een zeer beperkte oplage, wees er dus snel bij!
De deelnemende winkels bepalen zelf welke producten ze inkopen. Het is dus geen garantie dat een product in deze lijst daadwerkelijk in de dichtsbijzijnde platenwinkel te krijgen is. Neem van te voren even contact met de platenwinkel op.

donderdag 7 april 2011

RECORD STORE DAY 2011: GROTER DAN OOIT TEVOREN!Record Store Day pakt op 16 april groter uit dan ooit tevoren. Met heel veel instore optredens. Met een heuse wereldrecordpoging. En met een onwaarschijnlijke hoeveelheid nationaal en internationaal materiaal dat alleen op deze dag te verkrijgen is. Wat te denken van een exclusieve preview van het nieuwe album van de Arctic Monkeys, een heel nieuw album van de Foo Fighters speciaal voor Record Store Day, een picture disc van Lady Gaga en nooit eerder uitgebracht materiaal van Nirvana, Deep Purple en REM!

Wederom omarmen veel Nederlandse artiesten Record Store Day dit jaar.

Ambassadeur Tim Knol is heel enthousiast: “'Op de site van Record Store Day, http:://www.recordstoreday.nl, staat een prachtige lijst met vinyl dat allemaal op Record Store Day uitkomt. Ik ben bang dat ik aan het eind van de dag failliet ben, er is zoveel moois te koop!” Tim zelf speelt de 16e instore optredens in Leiden, Alkmaar, en Haarlem en brengt een speciale 7” uit van “Gonna Get There / What the Hell”.Ook Anouk wil graag het belang van het voortbestaan van de platenzaak onderstrepen. Zij brengt haar nieuwe single “Killer Bee” speciaal uit op vinyl op Record Store Day.

Wat gebeurt er verder op 16 april? Teveel om op te noemen. Er zijn door het hele land instore optredens in 75 aangesloten platenzaken, van onder andere Bettie Serveert, de Staat, DWDD-huisband Go Back To The Zoo, Kraak en Smaak en Selah Sue. Zelfs de Engelse rockband 10CC, bekend van hits als “Dreadlock Holliday” en “The Wall Street Shuffle” is te zien en wel in Velvet te Leiden.

Verder is er nog veel meer uniek materiaal te verkrijgen van onder andere Fleet Foxes, AC/DC, Antony And The Johnsons, Bruce Springsteen, Brainpower, Deep Purple, Eric Clapton, Fleetwood Mac, Kings of Leon, Queen, REM, The Flaming Lips… De lijst is eindeloos. Veel op vinyl uiteraard.

En Eefje de Visser doet een gooi naar het wereldrecord “Meeste instores op één dag” met hopelijk 11 optredens door heel Nederland.

Record Store Day is een wereldwijd event, waar alleen al in Nederland ruim 75 onafhankelijke platenzaken aan meedoen. Het idee achter Record Store Day is men er aan te blijven herinneren wat voor een mooie wereld van muziek er nog steeds schuil gaat achter de deuren van de platenzaak.

woensdag 6 april 2011

FLEET FOXES - BATTERY KINZIE


Release: album 2 mei

Label: Sub Pop


Uiteraard was het wederom Zane Lowe die bij BBC One de primeur had om een nieuw nummer van Fleet Foxes te mogen draaien. Het nummer heet Battery Kinzie.

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 50 week 14
DW
VW
AW
TITEL-
artiest
HP
1
2
9
INTO THE HEART-
Mirrors
1
2
4
10
THE CITY-
Patrick Wolf
2
3
5
6
THE TRUTH-
Pnau *
3
4
1
8
SECRET LOVE-
Stevie Nicks
1
5
6
9
POSTCARD FROM A YOUNG MAN-
Manic Street Preachers
6
6
3
9
HELPLESSNESS BLUES-
Fleet Foxes
1
7
9
8
HISTORY OF MODERN ( part 1)-
OMD
10
8
8
11
OLD MAN-
Harrys Gym
8
9
12
8
YOUNG BLOOD-
Naked and The Famous
12
10
13
7
UBERLIN-
R.E.M.
13

FRANK BOEIJEN - GENADE
Release: al uit

Label: WitsandEigenlijk is het niet onze gewoonte om een recensie van een album te schrijven dat al een tijdje uit is, maar er is zo weinig aandacht voor de nieuwe Frank Boeijen dat we er toch even aandacht aan gaan besteden.

dinsdag 5 april 2011

RECORD STORE DAY: 16 APRILHij komt er weer aan: Record Store Day 2011 en wat komen er weer veel leuke nummers op die dag uit.

Het is eigenlijk veel te veel om hier op te noemen, we wagen toch een voorzichtige poging.

MIRACLE - THE VISITOR

Release: al uit in Engeland
Label: House Anxiety

We hebben hier altijd een neusje voor nieuwe electro muziek, vandaar dat we weer jullie aandacht vragen voor een nieuw Brits duo : Miracle.

PARSON BROWN - DOES MY HEART LOOK BIG IN THIS?


 Release: inmiddels uit

Label: 21st Century MusicLaten we voor opstellen: Nederland is geen folk land, we hebben niet zoals de Ieren , Engelsen ( maar eigenlijk ook de Fransen uit Bretagne) een echte folk traditie. Folk artiesten ( uitzonderingen als Mumford & Sons daar gelaten) zijn alleen bekend in een heel klein circuit, jammer want de folkmuziek is een meest interessante muziekstromingen. Als je dan te horen krijgt dat er een Nederlandse band een folk plaat aflevert, zijn we toch wel benieuwd. Nederland en folk kan dat wel goed gaan?

maandag 4 april 2011

KATE BUSH - DEEPER UNDERSTANDING

Release : 5 april

Label: Fish People/EMI


Morgen is het dan zover, dan komt voor het eerst in zes jaar weer een single van Kate Bush uit. Het nummer Deeper Understanding is op zich geen nieuw nummer het stond immers al op de The Sensual World , maar heeft het nooit als single gehaald.