maandag 28 februari 2011

R.E.M. - UBERLIN


Release: 6 maart

Label : Warner Brothers


Bij een band met de staat van dienst als R.E.M. blijf je toch altijd weer benieuwd als er een nieuw album aan komt. Collapse Into Now is het inmiddels alweer 15e album van deze Amerikaanse band  die op 7 maart uit komt.

NEW RELEASES THIS WEEK



Er komt deze week nog wat uit in Engeland dat de moeite waard is, wat te denken op single gebied van de nieuwe Hurts of Manic Street Preachers? Overigens zit er ook een paar releases bij die alleen fysiek zijn, waar reeds eerder de digitale versie beschikbaar was ( bijv Britney Spears)

zondag 27 februari 2011

UK SINGLE TOP 40


De vraag was , zou het Adele lukken om twee weken op rij zowel op een in de album als de single lijst te staan. Het antwoord is simpel: ja.

UK ALBUM TOP 40

Ook deze week veranderd er niets aan de nummer een in de album lijst, al vijf weken voert Adele de lijst aan. Sterker nog, haar eerste album staat nu zelfs op nummer twee!. Rihanna blijft op nummer drie staan, zodat de top drie uit louter en alleen vrouwen bestaat.

zaterdag 26 februari 2011

THE LOW ANTHEM - BOEING 737


Release: inmiddels uit in Engeland

Label: Bella Union

Wij vinden hier The Low Anthem een van de leukere indie folkbandjes uit Amerika. Dus als deze band met een nieuw album gaat komen letten wij natuurlijk extra op.

vrijdag 25 februari 2011

NME AWARDS WINNERS 2011








66819


Ja hoor het is weer zover de NME Schockwaves Awards 2011 zijn weer bekend, naast bekende uitslagen toch nog een paar verrassingen.

LIOR - THIS OLD LOVE


Release : inmiddels uit
 
Australische singer/songwriter geboren in Israël. In 2005 debuteert hij met het album Autumn Flow, dat hij onder eigen beheer uitbrengt. Met dit album wordt hij drie keer genomineerd voor een gerenommeerde Australische muziekprijs, de ARIA-Awards. Eind 2010 brengt Lior zijn derde studioalbum uit: Tumbling into the Dawn.

donderdag 24 februari 2011

PNAU - THE TRUTH


Release: nog niet bekend

Label : EMI

Ze zijn de winnaars van de ARIA Dance Release Award in 1999, hebben inmiddels 3 albums op hun naam staan en zijn down under in Australi� heel erg bekend. De groepsnaam? Pnau, zegt het je nog niks? De groep bestaat uit twee leden : Nicklittlemore ( zang en productie) en Peter Mayes ( gitaar en productie). Zegt het je  nog niets?

woensdag 23 februari 2011

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 50 week 8






DW
VW
AW
TITEL-
artiest
HP
1
4
7
SUNDAY-
Hurts
1
2
3
8
JILTED LOVERS & BROKEN HEARTS-
Brandon Flowers
2
3
1
11
TERRIBLE LOVE-
The National
1
4
11
7
SHELL GAMES-
Bright Eyes *
4
5
2
10
LOSTBOY-
Lostboy! A.K.A. Jim Kerr *
2
6
10
8
WHAT YOU KNOW-
Two Door Cinema Club
6
7
9
8
TAKE A CHANGE-
Scounting For Girls
7
8
12
7
IF YOU EVER COME BACK-
The Script
8
9
16
5
DON’T LOOK BACK-
She & Him
9
10
17
4
I WANT THE WORLD TO STOP-
Belle & Sebastian *
10

dinsdag 22 februari 2011

THOM HELL - OVER YOU


Release: Inmiddels uit in Noorwegen

Label: Lostboy


Thom Hell is een Noorse singer songwriter, die al een behoorlijk aantal albums in Noorwegen op zijn naam heeft staan , maar tot nu toe op single gebied nog nooit de Noorse top 20 haalde, tot deze week.

maandag 21 februari 2011

NEW RELEASES THIS WEEK



Er komen deze week nogal wat leuke singles uit we zijn dan ook benieuwd of het weer net zoals deze week tot een verrassende nummer een zal leiden.

zondag 20 februari 2011

UK SINGLE TOP 40

Het is niet echt een verrassing, in de single lijst staat natuurlijk Lady Gaga op nummer een. Tenminste dat dacht iedereen. Maar de Britten weten ons steeds te verrassen , niet Lady Gaga maar Adele scoort haar eerste nummer een hit met het nummer Someone Like You. Dit nummer is een re-entry op nummer een! Eigenlijk stijgt het nummer van 47 naar 1.
Daarmee scoort deze dame in een week een album en single op een! En scoort ze voor het eerst sinds de Beatles in 1964 twee top 5 hits in de single en album lijst. En dat allemaal dankzij haar optreden op de Brit Awards

UK ALBUM TOP 40

Het kon natuurlijk bijna niet anders, Adele staat ook deze week , voor de vierde keer op nummer een. Verrassend is de nummer twee, daar vinden met dank aan een ijzersterk optreden op de Grammy's Mumford & Sons die stijgen weer eens van 15 naar 2, Rihanna blijft op drie staan, de eerste Adele staat op vier.

CROSS LINX 2011 : THE NATIONAL EEN KLASSE APART










De organisatie van Cross Linx had bij de progammering voor 2011 een gelukkige hand. Want op het moment dat ze The National vast legden, had deze band wel The Boxer afgeleverd, maar was High Violett nog niet verschenen. Dus was de Grote Zaal in het Muziekcentrum afgeladen vol. Want sinds High Violet is de band een stuk bekender.

zaterdag 19 februari 2011

LARS H.U.G.- NATSVÆRMER


Release: inmiddels uit in Denemarken

Label: EMI

Wij hadden er hier nog nooit van gehoord, maar in Denemarken is het een hele grote Lars H.U.G. . Geboren als Lars Haagensen , maar met als bijnaam in zijn jeugd 'Hug' heeft Lars daar maar zijn artiesten naam van gemaakt.

CROSS LINX 2011 : EFTERKLANG OVERTUIGT ALS OPENINGSACT




Al een aantal jaar is Cross Linx een kleinschalig festival dat verschillende plaatsen aan doet en waarbij het de bedoeling is dat pop klassiek ontmoet. Dit jaar bestaat Cross Linx uit een viertal festivals, waarbij wij in Eindhoven zijn geweest.