zaterdag 29 januari 2011

NEW RELEASES THIS WEEKVanaf volgende week een nieuwe rubriek op de maandag, de nieuwe releases op single en album gebied. Uiteraard niet alle releases , maar vooral de belangrijkste op alternatief gebied. Uiteraard richten we ons daarbij dan weer vooral op de releases in Engeland.

HARRYS GYM - OLD MAN


Sonic Chatedral

Release : Inmiddels uit

Wie regelmatig deze site bezoekt, weet dat we ook altijd naar muziek zoeken uit minder bekende landen, nu is het weer tijd voor Noorwegen.

vrijdag 28 januari 2011

SHE & HIM - DON'T LOOK BACK


Merge

Release: Inmiddels al uit

Het was een van de leukste albums uit 2010 Volume Two van She & Him. De vrolijke ongecompliceerde jaren 60/70 pop van dit Amerikaanse duo is wellicht niet vernieuwend of baanbrekend, maar dat hoeft ook niet altijd.

JONNY - CANDYFLOSS


Merge

Release : inmiddels uit

Je hebt van de nummers die zijn zo ongecompliceerd, dat je er niet al te veel over kunt zeggen. Zo ook het nummer Candyfloss van Jonny, het lijkt wel of er een echo van Venus ( van Shocking Blue) in is te vinden, in ieder geval het klinkt erg jaren 60.

Jonny is een nieuw project van Norman Blake en Euros Childs. Het debuutalbum van dit duo komt 31 januari uit, en inmiddels zijn de heren ook al aan het touren in Engeland.

De naam is eigenlijk gekomen door een afbeelding op het internet die ze wilden gebruiken voor de album cover, dus eigenlijk is de cover de oorzaak van de naam.

We zijn benieuwd naar de rest van het album maar dit klinkt al erg aangenaam.

Overigens mocht je een liefhebber zijn van suikerspin dan moet je zeker eens naar de clip van Jonny kijken.

http://www.youtube.com/watch?v=0yhaEch_Iuc

donderdag 27 januari 2011

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 50 week 4
DW
VW
AW
TITEL-
artiest
HP
1
4
12
SOME KIND OF NOTHINGNESS -
Manic Street Preachers & Ian McCulloch
1
2
5
10
AROUND US -
Jonsi
2
3
1
9
UNENDLICHE SYNFONIE-
Polarkreis 18 *
1
4
2
11
WALKING IN THE WINTER -
The Coral
1
5
7
10
NOT IN LOVE-
Chrystal Castels & Robert Smith *
5
6
10
7
TERRIBLE LOVE-
The National
6
7
11
7
BLUE LILY-
The Depreciation Guild *
7
8
6
12
UNDESTRUCTIBLE-
Robyn
6
9
3
6
I DO NOT CARE FOR THE WINTER SUN-
Beach House
2
10
9
11
TIME OF MY LIFE-
Patrick Wolf
9

woensdag 26 januari 2011

CHAPEL CLUB - SURFACING'


Loog

Release : Inmiddels uit

De Chapel Club besloot om de tekst te gebruiken van Dream A Litte Dream Of Me in hun nieuwe single, nu is het gebruiken van teksten altijd al gevaarlijk want vaak past het net niet.

dinsdag 25 januari 2011

BELLE & SEBASTIAN - I WANT THE WORLD TO STOP


Matador

Release : inmiddels uit


We hebben hier al een tijdje een zwak voor Belle & Sebastian en zeker als ze dan met een bijna perfecte poptune als single komen.

UK SINGLE TOP 40


Het was een spannende race deze week, maar Adele heeft het net niet gered, daardoor is het voor het eerst sinds 2007 weer zo dat een mannelijke solo artiest de nummer een in de single en album lijst heeft. Laatste keer was dat Mika.

UK ALBUM TOP 40


Het is hem deze week dan toch gelukt, Bruno Mars staat zowel in de album als in de single lijst op nummer een. Hoewel in de album lijst volgende week Adele wel op een zal binnenkomen.