zaterdag 4 december 2010

LOSTBOY ! AKA JIM KERR - LOSTBOY

Simple Minds' Jim Kerr is Lostboy! AKAEdel

Release: inmiddels uit

Lostboy A K A oftewel Jim Kerr liet in 2010 horen dat je als frontman ook na zoveel jaar ( meer dan 30 jaar) nog best een solo carrière kunt starten. Lostboy ! bracht Jim niet het commerciële succes uit de begin tijd van de Simple Minds, maar liet wel weer een muzikant horen die ,terug naar zijn roots, het plezier in muziek maken weer had gevonden. Gelukkig dus een positieve midlife crisis.

vrijdag 3 december 2010

WHITE LIES - BIGGER THAN US

Fiction Records

Release: al uit


Vanuit het niets was daar vorig jaar opeens White Lies. Deze band uit Londen, wist met het debuut album To Lose My Life op een in de album lijst in Engeland binnen te komen.

CUT COPY - TAKE ME OVER

Modular Records

Release: 27 november

Dat ze "Down Under" ook prima muziek kunnen maken bewijst het Australische trio Cut Copy.  De synthpop van dit trio leunt overigens zeer op de jaren 80, wellicht ken je ze nog van de song Hearts On Fire uit 2008. Een nummer dat een hele duidelijke knipoog naar New Order was.

donderdag 2 december 2010

COLDPLAY - CHRISTMAS LIGHTS


EMI

Release: inmiddels uit

Net als The Killers komt ook Coldplay dit jaar met een kerstsingle. En net bij The Killers gaat ook bij Coldplay de opbrengst naar een goed doel. Het levert dit jaar dus een echte race om de kerstnummer een op met nu eens wat anders dan de X Factor.

THE KILLERS - BOOTS

Universal

Release: Inmiddels uit

Het begint zo langzamerhand een traditie te worden: de kerstsingle van The Killers. Inmiddels zijn we toe aan de vijfde kerstsingle van deze Amerikaanse band uit Las Vegas. Het is dit jaar overigens het enige materiaal dat de band uitbrengt, verder moeten we het doen met het solo album van Brandon Flowers.

woensdag 1 december 2010

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 50 week 48DW VW HP AW TITEL – Artiest

01 07 01 05 STAY – Hurts * 1w #1
02 01 01 09 ONLY THE YOUNG – Brandon Flowers * 2w #1
03 02 02 12 HANDS – The Ting Tings
04 03 03 11 HOLIDAY ROMANCE – Detachments*
05 04 04 09 10 MILES STEREO – Beach House
06 09 06 08 HEARTACHE BY NUMBERS – Bryan Ferry
07 10 07 07 SECRET - Seal
08 11 08 08 HART VAN GOUD - Arid
09 13 09 07 THIS ONE’S FOR YOU – Ozark Henry
10 14 10 07 FINGERPRINTS – I Am Kloot

THE DEPRECIATION GUILD - BLUE LILY

Kanine Records

Release : in ons land nog niet uit

Blue LilyThe Depreciation Guild mag dan wel uit Brooklyn komen, ze maken een totaal on Amerikaans geluid .

De band probeert een combinatie te maken van gitaar rock en electronica, zoals je bijvoorbeeld ook kent van M83,Field Mice of the Jesus and Mary Chain.

dinsdag 30 november 2010

DAVID LYNCH - GOOD DAY TODAY

Filmer David Lynch wordt singer-songwriter

Sunday Best Records

Release: inmiddels uit

Er zijn van die namen waarvan je denkt , waar ken ik die ook alweer van. Zo ook David Lynch, is dat niet die legendarische regisseur van Twin Peaks?

ACTIVE CHILD - I'M IN YOUR CHURCH AT NIGHT

Filter US Records

Release: inmiddels uit


Het was ons even ontgaan, de nieuwe EP van Active Child: Curtis Lane. Deze EP kwam al in juni uit, maar omdat er nu een nieuwe clip is bij het nummer I'm In Your Church At Nignt.

Een prachtige clip, die je een aantal keren op het verkeerde been zet. En past bij het type muziek dat Active Child maakt.

maandag 29 november 2010

SHORT STACK - WE DANCE TO A DIFFERENT DISCO, HONEY

Universal

Release : in ons land nog niet uit

The band

Als het gaat om een leuke titel voor een single , dan scoort Short Stack daar heel hoog met: We Dance To A Different Disco , Honey.

Short Stack is een driemans band uit Australie die momenteel een tweede album uit hebben : This Is Bad Country.

zondag 28 november 2010

CONCERT REVIEW : JONSI LEGENDARISCH OPTREDEN

Nog nauwelijks bijgekomen in Eindhoven van het lichtfestival Glow, wat een prachtig buitenaards tintje aan de binnenstad van Eindhoven gaf. Komt het volgende festival er al aan : het STRP Festival. In het kader van dat festival trad Jonsi in het Muziekcentrum in Eindhoven op.  Met dit optreden werd het buitenaardse tintje van Glow ook op het STRP Festival doorgezet.

UK SINGLE TOP 40

Het kon natuurlijk niet anders, de finalisten uit de X factor die het nummer van David Bowie Heroes vakkundig om zeep hielpen staan op nummer een in Engeland.

UK ALBUM TOP 40


Met een verkoop van meer dan 200.000 deze week staat Take That voor de tweede week bovenaan in de Engelse album lijst en gaan ze hard op weg om nog voor de kerst boven de een miljoen uit te komen.