zaterdag 6 november 2010

BELLE & SEBASTIAN - LITTLE LOU UGLY JACK PROPHET JOHN


Rough Trade

Release : nog niet uit in NederlandWe schreven al eerder over Belle & Sebastian die met Write About Love. Een prachtig ingetogen album dat niet voor niets in de diverse landen hoog in de album lijsten binnen kwam.

vrijdag 5 november 2010

SIVERT HOYEM - PRISONER OF THE ROAD

Release: nog niet uit in ons landWie regelmatig deze site leest, weet dat we ook de diverse buitenlandse hitlijsten afspeuren op zoek naar leuke tips voor jullie.
En daarbij kwamen we ook in Noorwegen uit, bij Sivert Høyem, de zanger van de voormalige Noorse rockband Madrugada.

GLASSER- MIRRORAGE


True Panther Sounds

Release : nog niet uit

Glasser , of beter gezegd Cameron Mesirow , heeft het niet van een vreemde. Deze Amerikaanse met haar thuisbasis in LA heeft een vader die bekend is van de Blue Man Group , terwijl haar moeder in de muziek zat. Geen wonder dat Cameron ook de artistieke kant op gaat.

donderdag 4 november 2010

THE NATIONAL - TERRIBLE LOVE

 

4 AD

Release : nog niet uit

Toegegeven, wij hebben hier een zwak voor The National. Sterker nog, het album High Violet gaat in ons persoonlijke lijstje van 2010 heel hoog scoren.

UNDER BYEN - UNODER

Paper Bag

Release : Nog niet uit in ons land


Dat de Denen over eigenzinnige bands beschikken, weten we inmiddels al. Maar we hadden bij deze site nog geen aandacht voor Under Byen. Nu het derde album van deze band is uitgekomen Alt Er Tabt en de nieuwe single Unoder wordt het hoog tijd om eens stil te staan bij deze Denen.

woensdag 3 november 2010

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 50 week 44

http://www.youtube.com/watch?v=I_Od0PJp6GI

DW VW HP AW TITEL – Artiest

01 01 01 07 WHITE BLANK PAGE – Mumford & Sons 2w # 1
02 05 02 08 MORE THAN A LOVER – The Coral *
03 09 01 06 DON’T WANT TO LEAVE YOU ( SILLY SONG) – Scouting For Girls *
04 10 04 06 CONVERSATION 16 – The National
05 02 01 09 WAYS TO AN END – Mirrors * 1w #1
06 03 03 10 HANG WITH ME – Robyn
07 07 07 10 BARRICADES – Fyfe Dangerfield
08 11 08 07 HOLIDAY ROMANCE – Detachments*
09 06 03 10 ANGEL – Broken Door *
10 04 01 11 ADDICTION – Medina 1w #1

OU EST LE SWIMMING POOL - THE GOLDEN YEAR

Fire /V2

Release : inmiddels uit
Toen op 20 augustus Charlie Haddon, de zanger van Ou Est Le Swimming Pool , op een tragische wijze zelfmoord pleegde bij Pukkel Pop verdween de kwestie van de release van het debuutalbum naar de achtergrond.

dinsdag 2 november 2010

CHRIS DE BURGH - MOONFLEET & OTHER STORIES

Chris De Burgh - Moonfleet And Other Stories


Ferryman Productions

Release: 15 november

Wie de naam Chris de Burgh noemt, denkt dan vrijwel meteen aan zijn grootste hit: Lady in Red. Dit nummer werd een nummer 1 hit in 25 landen en wist meer dan 8 miljoen keer te verkopen.

Toch doe je De Burgh echt te kort om alleen naar dat nummer te kijken, nummers als High On Emotion, Don’t Pay The Ferryman en The Head And The Heart wisten niet alleen ook goed te scoren , maar zijn het beluisteren ook meer dan waard.

maandag 1 november 2010

THE SCRIPT - NOTHING

Sony

Release : nog niet bekendOpeens waren ze daar in 2008, de Ierse band The Script. Het album met de zelfde titel wist het in Engeland tot 2x Platina te brengen, uiteraard in Ierland ook, daar werd het maar liefst 5x Platina.

ALPHAVILLE - I DIE FOR YOU TODAY

Universal

Release : nog niet bekend


Opeens was daar in 1984 de Duitse band Alphaville. Met het frisse electro geluid wist de band een grote hit in heel Europa te scoren met Big In Japan. Ook Sounds Like A Melodie wist goed te scoren. Maar de grootste bekendheid kreeg de band eigenlijk met de kleinste hit: Forever Young. Deze gevoelige ballade werd ook nog een paar jaar geleden door Jay Z uitgevoerd.

zondag 31 oktober 2010

UK SINGLE TOP 40


Ook deze week valt er weer weinig te genieten in de Engelse single lijst. Zoals verwacht staat Cheryl Cole op nummer een, ze heeft in de eerste week maar liefst 157.000 exemplaren verkocht, het hoogste aantal dit jaar in een week.

UK ALBUM TOP 40
De Engelse album lijst kent deze week dezelfde nummer een: Kings of Leon. De tweede plek is voor Michael Buble, op nummer drie komt Joe McElderry binnen en The Wanted op nummer vier. Met Robbie Williams op vijf, is alleen de nummer een in alternatieve handen.